Το Ισραήλ επιβεβαιώνει ότι τα στρατεύματά του έχουν μπει στο κέντρο της Ράφα: Λένε ότι βρήκαν σήραγγες και αποθήκες όπλων




Σε ανακοίνωσή του την Παρασκευή, ο Ισραηλινός στρατός είπε ότι τα στρατεύματά του μπήκαν στο κέντρο της Ράφα, όπου ανακάλυψαν εκτοξευτές ρουκετών και σήραγγες της Χαμάς όπου διέλυσαν εγκαταστάσεις αποθήκευσης όπλων της οργάνωσης.

Δεν διευκρίνισε πού πραγματοποιούνταν οι επιχειρήσεις στο κέντρο της Ράφα, αλλά προηγούμενες καταθέσεις και αναφορές μαρτύρων αναφέρουν επιδρομές στον προσφυγικό καταυλισμό Σαμπούρα και σε άλλες τοποθεσίες κοντά στο κέντρο της πόλης.

Το Ισραήλ έχει πει ότι μια επίθεση στη Ράφα είναι ζωτικής σημασίας για τον ξεριζωμό των μαχητών της Χαμάς στην εκστρατεία του στρατού του να καταστρέψει την ομάδα μετά την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου στο νότιο Ισραήλ.

Οι Παλαιστίνιοι που έφυγαν από την πόλη έχουν διασκορπιστεί στη νότια και κεντρική Γάζα, οι περισσότεροι από τους οποίους ζουν σε άθλια στρατόπεδα σκηνών. Περίπου 300.000 άνθρωποι πιστεύεται ότι παραμένουν στην περιοχή, μερικοί από τους οποίους εξακολουθούν να βρίσκονται στα κεντρικά αστικά τμήματα της πόλης, δήλωσε αξιωματούχος του ΟΗΕ, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, επειδή δεν είχε εξουσιοδότηση να μιλήσει στον Τύπο.

Η Shaina Low, εκπρόσωπος του Νορβηγικού Συμβουλίου Προσφύγων, μιας ανθρωπιστικής ομάδας που δραστηριοποιείται στην περιοχή, είπε ότι οι περισσότεροι έχουν συρρέει σε αγροτική περιοχή δυτικά της πόλης κοντά στην ακτή – μια περιοχή που έχει δει φονικές ισραηλινές επιδρομές και βομβαρδισμούς την περασμένη εβδομάδα.

Με πληροφορίες από AP

Οι Χούθι της Υεμένης ισχυρίζονται ότι έπληξαν με πύραυλο το αμερικανικό αεροπλανοφόρο Eisenhower στην Ερυθρά Θάλασσα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: