Τα τρία πολιτικά(;) μηνύματα του Βαγγέλη Μαρινάκη: Ζήτω ο Θρύλος, ζήτω ο Πειραιάς, ζήτω η Ελλάδα… Νέος στόχος του Ολυμπιακού η κατάκτηση του Europa League (videos)

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης (Κ) πανηγυρίζει με τους παίκτες της ομάδας την κατάκτηση του τροπαίου, μετά τη λήξη του αγώνα ποδοσφαίρου Ολυμπιακός – Φιορεντίνα για τον τελικό του UEFA Europa Conference League, στο στάδιο ΑΕΚ Arena στη Νέα Φιλαδέλφεια, Τετάρτη 29 Μαΐου 2024. Ο Ολυμπιακός κέρδισε στην παράταση το πρώτο ευρωπαϊκό του τρόπαιο στον τελικό του Europa Conference League κόντρα στη Φιορεντίνα με τελικό σκορ 1-0. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ




Σε πελάγη ευτυχίας έπλεε ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης, στις δηλώσεις του μετά την κατάκτηση του Europa Conference League, θέτοντας μάλιστα και τον νέο στόχο των «ερυθρόλευκων»: την κατάκτηση του Europa League.

Την αποθέωση από χιλιάδες οπαδούς τους που κατέκλυσαν το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά γνώρισαν οι παίκτες του Ολυμπιακού, ο προπονητής της ομάδας του μεγάλου λιμανιού, Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ και ο ηγέτης του πειραϊκού συλλόγους.

Ο ισχυρός άνδρας της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ μάλιστα μίλησε στους οπαδούς του Ολυμπιακού και τους ευχαρίστησε για τη στήριξή τους.

«Μας δώσατε δύναμη να κάνουμε τα όνειρά μας πραγματικότητα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος πρόσθεσε: «Σήμερα, το όνειρο το τρελό είναι πλέον πραγματικότητα. Ζήτω ο Θρύλος, ζήτω ο Πειραιάς, ζήτω η Ελλάδα», είπε παραπέμποντας και σε πολιτικά μηνύματα. Πάντως, αυτή τη φορά δεν ξέσπασε εναντίον της κυβέρνησης…

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Βαγγέλη Μαρινάκη:

«Σήμερα, το όνειρο το τρελό είναι πλέον πραγματικότητα. Για τον Ολυμπιακό μας, τον Πειραιά μας, την Ελλάδα μας. Αυτή τη νύχτα θέλω να τη χαρούμε ιδιαίτερα.

Ο ατελείωτος λαός μας, οι παίκτες μας, ο μεγάλος μας προπονητής και όλοι εσείς που μας δώσατε τη δύναμη να συνεχίσουμε να ονειρευόμαστε και να κάνουμε τα όνειρά μας πραγματικότητα. Ζήτω ο Θρύλος, ζήτω ο Πειραιάς, ζήτω η Ελλάδα».

Προηγουμένως είχε τονίσει τα εξής:

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι, περήφανοι. Τόσα χρόνια, 99 χρόνια, όλος ο λαός του Ολυμπιακού τραγουδάει για ένα όνειρο τρελό, έναν ευρωπαϊκό τίτλο. Εγώ από μικρός που ταξίδευα είχα αναμνήσεις να βλέπω παιδιά από όλο τον κόσμο να φεύγουν στεναχωρημένοι από το γήπεδο, για ορισμένες, άτυχες, κακές στιγμές.




Είτε στην Ελλάδα, στην Αγγλία, την Ιταλία, την Ισπανία. Όταν ανέλαβα τον Ολυμπιακό, γιατί δεν τον αγόρασαν τον Ολυμπιακό, δεν αγοράζεται μια ιδέα, το όνειρο μου ήταν να δω αυτά τα παιδιά χαρούμενα. Τους αξίζει για όλα αυτά τα ταξίδια, για όλες αυτές τις στιγμές. Σήμερα δεν είναι όνειρο τρελό, είναι πραγματικότητα εδώ στην Ελλάδα.

Είχαμε μια πολύ καλή φιλοξενία και θέλω να τους ευχαριστήσω όλους για αυτό. Σήμερα θα γιορτάζει όλη η Ελλάδα, το χρωστάγαμε σε όλους τους Έλληνες, στα παιδιά που έχουν φύγει, στον πατέρα μου, τον Σάββα, τα παιδιά της Θύρας 7. Πρώτα θα πάει εκεί το κύπελλο απόψε και αύριο στον πατέρα μου και τον Σάββα.

Συνεχίζουμε όχι να ονειρευόμαστε μόνο αλλά και να ανεβαίνουμε ψηλά. Είναι μια συλλογική δικαίωση και είμαστε τυχεροί γιατί συνήθως το πιάτο της δικαίωσης τρώγεται κρύο, σήμερα το φάγαμε ζεστό και προχωράμε. Η χρυσή εποχή ξεκινάει τώρα.

Το επόμενο μπορεί να είναι το Europa. Είδατε τι κάνανε και οι Νέοι, που δεν είναι νέοι, είναι 16, 17, 18 χρονών, σε ηλικίες που παίζουν βασικοί σε μεγάλες ομάδες. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που πήραμε και το Youth League, ειλικρινά το χαίρομαι να βλέπω ελληνόπουλα να προοδεύουν. Θα είμαστε δίπλα τους και θα τους στηρίζουμε να μεγαλουργούν.




Αυτές τις στιγμές σήμερα τις είχα ονειρευτεί. Το είπα στους αρχηγούς, σε όλη την ομάδα. Ότι θα πρέπει να συγκεντρωθούμε όλοι και να μην σκεφτούμε κάτι άλλο, μόνο τη νίκη. Το ακούσανε και το ίδιο είχα πει και στους Νέους. Όταν φτάνεις σε έναν τελικό, ξέρεις ότι μπορείς να το πετύχεις. Σήμερα δεν θα χάναμε ποτέ, ειδικά στην Ελλάδα.

Ήμουν σίγουρος και έπρεπε να το μεταδώσουμε σε όλους. Είδατε το αποτέλεσμα, είμαστε χαρούμενοι, συγκινημένοι και βλέπετε τι γίνεται σε όλο τον κόσμο. Το άξιζε όλος αυτός ο κόσμος, αλλά και όλοι οι Έλληνες. Το κάναμε και μόνοι μας, χωρίς βοήθειες, αλλά και με κόντρα πολλών. Αλλά σήμερα δεν έχει σημασία.

Ο Ολυμπιακός έκανε την αρχή, αλλά ο κόσμος θυμάται τον τελευταίο. Εμείς κάναμε το ξεκίνημα, είναι πολύ σημαντικό για τη χώρα, είμαι σίγουρος ότι θα υπάρξουν και άλλες ομάδες που θα το πετύχουν. Επόμενο όνειρο ένα Europa League! Ζήτω η Ελλάδα, ζήτω ο Ολυμπιακός, ζήτω ο Πειραιάς μας».

  • ΓΝΩΡΙΣΑΝ ΤΗΝ ΑΠΟΘΕΩΣΗ

«Καίγεται» ο Πειραιάς από τον κόσμο του Ολυμπιακού που έχει κατακλύσει τους δρόμους για να πανηγυρίσει την ιστορική ευρωπαϊκή κατάκτηση των «ερυθρολεύκων».

Καπνογόνα και βεγγαλικά έχουν κάνει τη νύχτα… μέρα, ενώ τα συνθήματα δονούν την ατμόσφαιρα.

Το Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά έχει «ντυθεί» στα κόκκινα για τον θρίαμβο του Ολυμπιακού στο Europa Conference League, με προβολείς να αποτυπώνουν πάνω του το σήμα των «ερυθρολεύκων».

Η βραδιά θα είναι μεγάλη για τον κόσμο της ομάδας σε ολόκληρη την Ελλάδα, αλλά την τιμητική του θα την έχει ο Πειραιάς, καθώς τις πρώτες πρωινές ώρες αναμένεται να φτάσει από τη Νέα Φιλαδέλφεια το ανοιχτό διώροφο λεωφορείο με την αποστολή, η οποία αναμένεται ζήσει σκηνές αποθέωσης από τους φιλάθλους.

  • Πανηγυρισμοί  στο Ηράκλειο για την κατάκτηση του Europa Conference League από τον Ολυμπιακό

Ξέφρενοι είναι οι πανηγυρισμοί στο Ηράκλειο , για τη νικη του Ολυμπιακού με 1-0 έναντι της Φιορεντίνα, στην παράταση του τελικού του Europa Conference League.

Φίλαθλοι του Ολυμπιακού, με τη λήξη του αγώνα , από κάθε σημείο της πόλης, βρέθηκαν στην Πλατεία Ελευθερίας, απ’ όπου ξεκίνησαν πορεία και μέσω του πεζόδρομου της Δικαιοσύνης, και κατέληξαν με συνθήματα στην πλατεία των Λιονταριών.

Από τα πυροτεχνήματα η νύχτα μετατράπηκε σε μέρα, με το κλίμα στο κέντρο της πόλης πανηγυρικό. Μέχρι και αυτή την ώρα οι πανηγυρισμοί συνεχίζονται, από πλήθος φιλάθλων του Ολυμπιακού που παραμένουν στο σημείο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Θρίαμβος και τρόπαιο για τον “Βασιλιά” Ολυμπιακό σε τελικό-θρίλερ με 1-0 επί της Φιορεντίνα: Έγραψε Ιστορία, η πρώτη ελληνική ομάδα με ευρωπαϊκό τίτλο [videos]

Έκλαψαν ο Βαγγέλης Μαρινάκης και ο Κώστας Φορτούνης: Ο ηγέτης του Ολυμπιακού, που έγραψε ιστορία στην Ευρώπη, λύγισε όταν είδε το τρόπαιο

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: