Τα “Τρία Άλφα” του Ερσίν Τατάρ και τα άλλα… παλαβά της τουρκικής πλευράς: Οι Αττίλες ζητούν από την Κυπριακή Δημοκρατία να αυτοκτονήσει και η απάντηση είναι ξανά ΟΧΙ…

ΣΚΙΤΣΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΓΚΟΥΜΑ




Του ΚΩΣΤΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ, Λευκωσία

«Ευρηματικός» παρουσιάζεται ο κατοχικός ηγέτης, Ερσίν Τατάρ, αν και δεν φαίνεται πως είναι δική του η… ανακάλυψη. Πρόταξε και επιμένει σε «Τρία Άλφα». Ήτοι: Απευθείας πτήσεις, απευθείας εμπόριο και απευθείας διεθνείς σχέσεις.

Δηλαδή, εκ προοιμίου αναγνώριση της αποσχιστικής οντότητας για να αποδεχθεί και να προσέλθει σε μια συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη στην παρουσία των Ηνωμένων Εθνών, είτε του Γενικού Γραμματέα, Αντόνιο Γκουτέρες είτε της προσωπικής απεσταλμένης του, Μαρία Άνχελ Ολγκίν Κουεγιάρ.

Ο ηγέτης του κατοχικού καθεστώτος έθεσε το «Τρία Άλφα» στις δυο συναντήσεις που είχε με την κ. Ολγκίν, στη διάρκεια της τελευταίας της επίσκεψης στην Κύπρο. Το είπε δημόσια θέλοντας να εξηγήσει την αρνητική του στάση.

Τι σημαίνουν οι τουρκικές αξιώσεις;

  • Πρώτο, αναγνώριση του παράνομου αεροδρομίου της κατεχόμενης Τύμπου, που αυτό μπορεί να γίνει μόνο από το κράτος, την Κυπριακή Δημοκρατία.
  • Δεύτερο, απευθείας εμπόριο μέσω του κλειστού λιμανιού της κατεχόμενης Αμμοχώστου. Κι αυτό προϋποθέτει την άδεια του κυπριακού κράτους.
  • Τρίτο, αφορά τις διεθνείς σχέσεις του κατοχικού καθεστώτος. Να έχει επαφές με ξένα κράτη και διεθνείς οργανισμούς. Πρέπει να σημειωθεί πως ο Έρσιν Τατάρ, όπως και οι προκάτοχοι του, είχαν στο παρελθόν διεθνείς επαφές χωρίς  πάντα να έχει τεθεί από τους «φιλοξενούντες» ενώπιον της Κυπριακής Δημοκρατίας, η πρόσκληση.

Από τα όσα ανέφερε ο κατοχικός ηγέτης, θα ικανοποιείτο εάν υπήρχε κάποιο άνοιγμα στα 3Α. Και σε ένα να ικανοποιηθεί το ίδιο θα είναι καθώς θα συνιστά αναγνώριση του ψευδοκράτους. Ο Ερσίν Τατάρ θεωρεί πως το λεγόμενο κοινό έδαφος μπορεί να προκύψει μέσα από αυτή την φόρμουλα και μόνο.

Γι αυτό και για την τελευταία συνάντηση με την κ. Ολγκίν, της περασμένης Δευτέρας,  είπε: «Της είπα ‘συγνώμη, δεν υπάρχει κοινό έδαφος’ και την ευχαρίστησα». Εξ ου και η συνάντηση, όπως εξήγησε,  κράτησε 20 λεπτά, ίσως και λιγότερο.

Η ουσία είναι πως όλη η προσπάθεια της κατοχικής πλευράς είναι να γίνει αποδεκτή η παράλογη και παράνομη αξίωση της για αναγνώριση κυριαρχικής ισότητας και ίσου διεθνούς καθεστώτος.

Κοντολογίς να αναγνωριστεί το ψευδοκράτος πριν προσέλθει σε οποιαδήποτε συνάντηση για το Κυπριακό. Είναι, όμως, σαφές πως εάν ικανοποιηθεί η τουρκική αξίωση τότε το Κυπριακό τελειώνει και δεν θα χρειάζεται ούτε καν συζήτηση ή και συνάντηση. Δεν θα έχει λόγο η κατοχική πλευρά να συζητήσει καθώς θα εξασφαλίσει όσα για τόσο χρόνια επιδιώκει.

Γι αυτό ακόμη και η συζήτηση τέτοιων αξιώσεων θα συνιστά αυτοχειρία για την Κυπριακή Δημοκρατία.

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ, ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ – ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΕΔΩ

Το «κλειδί της λύσης» και ο… κλειδοκράτορας Νίκος Χριστοδουλίδης: Ξένοι και κάποιοι “Έλληνες” ζητούν από τον Πρόεδρο της Κύπρου να βάλει τη θηλειά στο λαιμό και να κρεμαστεί!

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: