«Τα μάτια του τρύπησαν το κρανίο μου»: Σε δίκη ο βασικός ύποπτος για την υπόθεση της μικρής Μαντλίν* Συγκλονίζει η 40χρονη που τον κατηγορεί για βιασμό [video]

File Photo Defendant Christian B. arrives at the start of his trial in the Braunschweig Regional Court, in Braunschweig, Germany, 16 February 2024. EPA/FILIP SINGER / POOL




Μια γυναίκα που ισχυρίζεται ότι βιάστηκε υπό την απειλή μαχαιριού από τον κύριο ύποπτο για την εξαφάνιση της Μαντλίν ΜακΚαν στην Πορτογαλία το 2004 δήλωσε στο δικαστήριο ότι δεν θα ξεχάσει ποτέ τα μάτια του δράστη της, τα οποία «τρύπησαν στο κρανίο μου».

Κατά την κατάθεσή της στη δίκη του Κριστιάν Μπρίκνερ, ο οποίος κατηγορείται για πέντε σεξουαλικές επιθέσεις στην Πορτογαλία σε γυναίκες ηλικίας μεταξύ 10 και 80 ετών μεταξύ 2000 και 2017, η 40χρονη Hazel Behan, η οποία βιάστηκε τον Ιούνιο του 2004, δήλωσε στο δικαστήριο: «Πιστεύω ότι αυτός ο άνδρας ήταν αυτός που μου επιτέθηκε».

Η γυναίκα καθόταν μόλις λίγα μέτρα μακριά από τον Brückner, ο οποίος παρακολουθούσε απαθής, αναφέρει το δημοσίευμα της Guardian. Η Behan, διοικητική υπάλληλος και μητέρα τριών παιδιών από την Ιρλανδία, είπε στο δικαστήριο κατά τη δεύτερη και τελευταία ημέρα της κατάθεσής τής, που διήρκεσε 10 ώρες, ότι φέρει ακόμη τα σημάδια της επίθεσης, η οποία έλαβε χώρα στην Praia da Rocha, στο Algarve, όπου εργαζόταν ως τουριστική υπάλληλος.

Ο 47χρονος Μπρούκνερ, ο οποίος κατονομάστηκε από τη γερμανική αστυνομία το 2020 ως ο κύριος ύποπτος για την εξαφάνιση της Μαντλίν ΜακΚαν, του μικρού κοριτσιού από τη Βρετανία -υπόθεση που δεν απασχολεί τη συγκεκριμένη δίκη- κλήθηκε κάποια στιγμή από τη δικαστή Γιούτα Ένγκεμαν να πλησιάσει την έδρα για να εξετάσει τα μάτια του, αφού η Μπέχαν είπε ότι «δεν θα ξεχάσει ποτέ» τα μάτια του θύτη.

«Όταν περνάς χρόνο σε μια τέτοια κατάσταση με έναν άνθρωπο και δεν μπορείς να δεις τίποτα άλλο σε αυτόν τον άνθρωπο εκτός από τα μάτια του, είναι το μόνο πράγμα που μπορείς να θυμηθείς. Έχουν εισχωρήσει στο κρανίο μου. Δεν θα τα ξεχάσω ποτέ», είπε. Η γυναίκα πρόσθεσε ότι θεωρεί πως η επίδραση των ματιών του δράστη της ενισχύθηκε από το γεγονός ότι κατά τα άλλα ήταν εντελώς ντυμένος στα μαύρα.

  • «Ήταν τόσο μπλε… όλα τόσο σκοτεινά… ήταν σαν φώτα, ήταν τόσο φωτεινά. Απλά τα ξέρω», είπε.

Διαταραχή μετατραυματικού στρες και κρίσεις πανικού

Στην κατάθεσή της, η 40χρονη Ιρλανδή, είπε επίσης ότι εξακολουθεί να υποφέρει από επαναλαμβανόμενη διαταραχή μετατραυματικού στρες και συχνές κρίσεις πανικού ως αποτέλεσμα της επίθεσης. Στο δικαστήριο παρουσιάστηκαν φωτογραφίες με σημάδια στο πίσω μέρος των ποδιών της που παραμένουν μέχρι σήμερα, από το σημείο όπου ήταν δεμένη με σχοινί κατά τη διάρκεια της επίθεσης στο διαμέρισμα όπου ζούσε.

Είπε επίσης ότι εξακολουθεί να αιμορραγεί από τα τραύματα που δέχτηκε.

FILE PHOTO: Η Μαντλίν Μακάν στην ηλικία που εξαφανίστηκε στην Πορτογαλία. EFE. METROPOLITAN POLICE HANDOUT

 

Ο δράστης της ήταν μασκοφόρος και ήταν καλυμμένος από την κορυφή ως τα νύχια με μια ολόσωμη στολή και φορούσε γάντια, είπε, προσθέτοντας ότι μόνο τα μάτια του ήταν ορατά.

Της μιλούσε στα αγγλικά, με γερμανική προφορά, όπως είπε.

Η κατάθεση της Behan ήρθε σε μια κρίσιμη στιγμή στη δίκη, η οποία ξεκίνησε τον Φεβρουάριο και αναμένεται να διαρκέσει μέχρι το φθινόπωρο, περιλαμβάνοντας περίπου 40 μάρτυρες και μια σειρά από εμπειρογνώμονες. Ο Brückner εκτίει ποινή κάθειρξης επτά ετών για τον βιασμό μιας Αμερικανίδας τουρίστριας το 2005 στο Algarve.

Αναμένεται να αποφυλακιστεί στα τέλη του επόμενου έτους.

 

Στη διήμερη κατάθεσή της, η Behan διηγήθηκε στο δικαστήριο με λεπτομέρειες πώς επανειλημμένα τη βίασαν, τη μαστίγωσαν και την έδεσαν στο διαμέρισμά της, ενώ ο δράστης βιντεοσκοπούσε το μαρτύριο σε μια κάμερα που είχε στήσει πάνω στην τηλεόραση του δωματίου της. Ο επιτιθέμενος την απείλησε, λέγοντας: «Αν φωνάξεις, θα σε σκοτώσω». Κάποια στιγμή είπε ότι φοβήθηκε ότι θα την αποκεφάλιζε, αφού της έδειξε ένα μαχαίρι.

Ο Brückner, ο οποίος αρνείται τις κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση και αρνείται επίσης την εμπλοκή του στην εξαφάνιση της McCann, καθόταν λίγα μέτρα μακριά από την Behan. Φορώντας ένα γκρίζο λινό σακάκι με επιθέματα στους αγκώνες και ένα λευκό πουκάμισο, έγειρε πίσω στην καρέκλα του για μεγάλο μέρος της κατάθεσης, κρατώντας συχνά το πηγούνι του στο αριστερό του χέρι, αλλά δεν φαινόταν να δείχνει κανένα συναίσθημα.

Η δίκη βρίσκεται σε εξέλιξη.

Με πληροφορίες από Guardian

Μεταξύ ζωής και θανάτου ο πρωθυπουργός της Σοβακίας Ρόμπερτ Φίτσο, δήλωσε ο Ούγγρος πρωθυπουργός Όρμπαν: Εξετάζεται η αλλαγή νοσοκομείου

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: