Στο προεδρικό για συνομιλίες με τον Νίκο Χριστοδουλίδη ο Εμίρης του Κατάρ Σεΐχης Ταμίμ μπιν Χαμάντ Αλ Θανί

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης υποδέχεται τον Εμίρη του Κατάρ HH Sheikh Tamim bin Hamad Al Thani. Πηγή εικόνας PIO, Ανδρέας Λουκαΐδης




Στο Προεδρικό Μέγαρο για συνομιλίες με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη επικεφαλής αντιπροσωπείας έφτασε ο Εμίρης του Κατάρ Σεΐχης Ταμίμ μπιν Χαμάντ Αλ Θανί, o oποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο.

Τον Εμίρη υποδέχθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και μέλη του Υπουργικού και έγινε επιθεώρηση αγημάτων και ανάκρουση των εθνικών ύμνων.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει κατ΄ιδίαν συνάντηση των δύο ηγετών και στη συνέχεια διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών των δύο χωρών.

Οι διμερείς σχέσεις και τρόποι για περαιτέρω ενίσχυσή τους, οι περιφερειακές εξελίξεις, περιλαμβανομένης της πρωτοβουλίας «Αμάλθεια», το Κυπριακό, καθώς και θέματα που άπτονται των σχέσεων ΕΕ-Κατάρ, θα είναι μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν στις συνομιλίες.

Ακολούθως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παραθέσει γεύμα προς τιμή του Εμίρη του Κατάρ.

Ο Εμίρης βρίσκεται στην Κύπρο για επίσημη επίσκεψη από τη Δευτέρα. Τον υποδέχθηκε χθες στο αεροδρόμιο Λάρνακας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και το βράδυ παρέθεσε ιδιωτικό δείπνο προς τιμήν του.

Η επίσκεψη του Εμίρη του Κατάρ πραγματοποιείται μετά από την επίσημη επίσκεψη που πραγματοποίησε στην στο Κατάρ ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης τον περασμένο Νοέμβριο.

Ο Εμίρης αλ Θανί θα αναχωρήσει από την Κύπρο σήμερα.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ (ΚΥΠΕ/ΚΧΡ/ΗΦ)
Λευκωσία, Κύπρος

«Αμάλθεια», Κυπριακό, διμερείς σχέσεις, Κατάρ και ΕΕ, Μέση Ανατολή στη συνάντηση Χριστοδουλίδη-Εμίρη Αλ Θανί

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: