Στο… λεπτό, μόλις έληξε η navtex ξαναγύρισαν τα τάνκερ στο Λακωνικό Κόλπο: Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι μεταφορτώσεις ρωσικού πετρελαίου

FILE PHOTO: epa05085981 Εξέδρα άντλησης πετρελαίου EPA, YURI KOCHETKOV




Με τίτλο Tankers Return to Greek Gulf to Switch Russian Oil as Drills End δημοσίευμα του Bloomberg αναφέρει ότι μετά το πέρας των ασκήσεων του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού στην περιοχή, τουλάχιστον επτά πετρελαιοφόρα πλοία επέστρεψαν στα ύδατα ανοικτά της νότιας Ελλάδας, για να συνεχίσουν την μεταξύ τους μεταφορά ρωσικών φορτίων πετρελαίου.

Οι ασκήσεις στον Λακωνικό Κόλπο επρόκειτο να ολοκληρωθούν την Κυριακή και πλέον δεν υπάρχουν ανακοινώσεις για ναυτική δραστηριότητα στην ιστοσελίδα της Υδρογραφικής Υπηρεσίας του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού. Όταν ξεκίνησαν οι δραστηριότητες, πολλά σκάφη κατευθύνθηκαν προς τα νότια.

Σημειώνεται ότι ο Λακωνικός Κόλπος έχει καταστεί σημαντικός κόμβος εφοδιασμού, για να μπορεί η Ρωσία να μεταφέρει το πετρέλαιό της στον κόσμο. Βρίσκεται σε μια σχετικά προστατευμένη περιοχή, όπου τα χωρικά ύδατα της Ελλάδας εκτείνονται μόλις έξι μίλια προς τη θάλασσα, πράγμα που σημαίνει ότι η εναλλαγή φορτίων πραγματοποιείται σε μια τοποθεσία όπου είναι δύσκολο για την Αθήνα να παρέμβει.

Το Πολεμικό Ναυτικό είχε πραγματοποιήσει ασκήσεις στην περιοχή, με σκοπό να απομακρύνει τα δεξαμενόπλοια, αλλά η επιστροφή των πλοίων δείχνει πόσο δύσκολο θα είναι να επιβληθεί κάτι τέτοιο. 

Bloomberg [Tankers Return to Greek Gulf to Switch Russian Oil as Drills End]

Τι συμβαίνει στα ανοικτά του Λακωνικού Κόλπου; Ελληνικές NAVTEX με στόχο την απομάκρυνση των μεταφορτώσεων ρωσικού πετρελαίου μεταξύ πλοίων, ύποπτα πάρε-δώσε

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: