“Σκοτώνονται” κυριολεκτικά οι συνέταιροι στην Κύπρο: Ο δεξιός ΔΗΣΥ και το κομμουνιστικό ΑΚΕΛ, έβγαλαν τα μαχαίρια και βρίζονται… Έβγαλαν από την “ναφθαλίνη” και τον Ιωάννη!!!

FILE PHOTO: Με αλληλοευχαριστίες κι ένα μπουκέτο κόκκινα λουλούδια, ολοκληρώθηκε η πρώτη συνάντηση της Προέδρου του ΔΗΣΥ, Αννίτας Δημητρίου και του Γ.Γ. του ΑΚΕΛ, Στέφανου Στεφάνου στα γραφεία της Εζεκίας Παπαϊωάννου. Φωτογραφία via Φιλελεύθερος Antenna TV




Ο τέως Υπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Κασουλίδης, και μέλος πλέον του Προεδρικού Συμβουλίου του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ), βγήκε μπροστά κάνοντας παρέμβαση στο θέμα των ευρωεκλογών.

Και αυτό, με αφορμή την κοινή διακήρυξη των 15 ευρωπαϊκών κομμουνιστικών κομμάτων, μεταξύ των οποίων και του ΑΚΕΛ.

Όπως αναφέρει ο συνάδελφος Φρίξος Δαλίτης στον Φιλελύθερο:

Στη δήλωση του, ο Ιωάννης Κασουλίδης η οποία έγινε με φόντο την προτομή του Γλαύκου Κληρίδη στην είσοδο της Πινδάρου, εξαπολύει σφοδρή επίθεση κατά του κόμματος της Αριστεράς και επαναλαμβάνοντας την θέση που η πρόεδρο του ΔΗΣΥ την προηγούμενη βδομάδα υποστήριξε, ότι το ΑΚΕΛ και το ΕΛΑΜ είναι τα δύο άκρα τα οποία συναντώνται σε κάποια θέματα.

«Η κοινή διακήρυξη 15 ευρωπαϊκών κομμουνιστικών κομμάτων, συμπεριλαμβανομένου και του ΑΚΕΛ, για τις προσεχείς ευρωπαϊκές εκλογές αντιπαρατίθεται με την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις βασικές αξίες της και όχι με τις ομάδες και τα κόμματα που την απαρτίζουν. Αλλά όταν προκληθούν εδώ στην Κύπρο ότι είναι ευρωσκεπτικιστές διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους. Παραθέτουν θέσεις για τα κοινωνικά και εργασιακά δικαιώματα, για την καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού, τα δικαιώματα των ευάλωτων κοινωνικών στρωμάτων.

Πολλά προγράμματα όμως και θέσεις της ΕΕ, αν μπουν στον κόπο να τις διαβάσουν, έχουν επ’ αυτών ολοκληρωμένες θέσεις και πολιτικές», σημείωσε ο Ιωάννης Κασουλίδης.

Πρόσθεσε ακόμα ότι επιτίθενται εναντίον του Συμφώνου Σταθερότητας. «Λες και ξεχάσαμε εμείς εδώ στην Κύπρο με ποια δημοσιονομική έγνοια κυβέρνησε το ΑΚΕΛ και που μας οδήγησε με την καταστροφή της οικονομίας. Όσο για το δικαίωμα των τρίτων χωρών στη βιώσιμη ανάπτυξη, πρέπει να γνωρίζουν ότι η ΕΕ είναι σήμερα ο μεγαλύτερος παγκόσμιος πάροχος κονδυλίων προς ενίσχυση των χωρών του τρίτου κόσμου».

Ο τέως Υπουργός Εξωτερικών και για δύο θητείες ευρωβουλευτής, συνεχίζει στη δήλωση του λέγοντας ότι τα 15 κομμουνιστικά κόμματα ζητούν «να σταματήσει η ΕΕ να υποκινεί και να τροφοδοτεί τον πόλεμο στην Ουκρανία» και «να προωθηθεί ένα σύστημα συλλογικής ασφάλειας στη βάση των αρχών της τελικής πράξης του Ελσίνκι».

«Ποιος όμως κουρέλιασε την τελική πράξη του Ελσίνκι και το απαραβίαστο των διεθνών συνόρων;», διερωτάται και τονίζει πώς «κάνουν και τόπο στην ακροδεξιά όταν υποστηρίζουν την «εγγύηση των δικαιωμάτων των μεταναστών». Το άλλο άκρο, όπως η πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου στη συζήτηση με τον Στέφανο Στεφάνου.

  • Η απάντηση του ΑΚΕΛ ήρθε λίγο αργότερα κατηγορώντας την ηγεσία του ΔΗΣΥ ότι επιδιώκει την πόλωση επειδή τελεί υπό πανικό.

«Θα έπρεπε να είχε καταλάβει ο Συναγερμός ότι η κασέτα που παίζει τις τελευταίες μέρες δεν πιάνει πλέον. Ο Συναγερμός δεν θα ανακόψει τις διαρροές του προς το ΕΛΑΜ με αντιακελισμό, αλλά με αυτοκριτική για τη συνεργασία του με την ακροδεξιά καθώς και για τον εξευτελισμό της χώρας τη δεκαετία Αναστασιάδη», αναφέρει το κόμμα της Αριστεράς.

Το ΑΚΕΛ σημειώνει ακόμα ότι δεν θα συμφωνήσει ποτέ με τον Συναγερμό. «Ο Συναγερμός υπερασπίζεται μια Ευρωπαϊκή Ένωση που μετρά 95 εκατομμύρια φτωχούς την ώρα που οι 5 πλουσιότεροι στην Ένωση αυξάνουν την περιουσία τους κατά 6 εκατομμύρια ευρώ την ώρα», προσθέτει και υποδεικνύει ότι ο Συναγερμός υπερασπίζεται ακόμα την πρόσδεση της ΕΕ με το ΝΑΤΟ και την διοχέτευση δεκάδων δισεκατομμυρίων ευρώ στην πολεμική βιομηχανία και στον εξοπλισμό του Ζελένσκι, πράγματα με τα οποία διαφωνεί η μεγάλη πλειοψηφία των Κυπρίων.

  • «Αννίτα και Δίπλαρος υπό την κηδεμονία Αναστασιάδη»

Το ΑΚΕΛ στην απάντηση του προχώρησε ένα βήμα παρακάτω, αφήνοντας πλέον ξεκάθαρες αιχμές για κενό ηγεσίας στον ΔΗΣΥ, αλλά και έλεγχο της από τον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

«Είναι πάντως φανερό ότι η ηγεσία του Συναγερμού, της κ. Δημητρίου και του κ. Δίπλαρου, πάντα υπό την κηδεμονία Αναστασιάδη, επιδιώκει την πόλωση γιατί τελεί υπό πανικό. Εντούτοις, δεν μπορούμε να τους βοηθήσουμε», καταλήγει η ανακοίνωση της Εζεκίας Παπαίωννου. Η οποία στην ίδια ανακοίνωση της κάνει λόγω για νέα συνεργασία ΔΗΣΥ και ΕΛΑΜ αυτή την φορά στο Ευρωκοινοβούλιο στο πλαίσιο της συνεργασίας της δεξιάς με την ακροδεξιά στην Ευρώπη για την εκλογή προέδρου της Κομισιόν.

Ο ΔΗΣΥ απάντησε λέγοντας πώς μόνο το ΑΚΕΛ βλέπει συνεργασίες με την ακροδεξιά. «Όσον αφορά τη χώρα και τον εξευτελισμό μας, μάλλον συγχύζονται με τη δική τους διακυβέρνηση. Που έκαναν σκουπίδια την οικονομία και την αξιοπρέπεια των συμπολιτών μας», δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος Ονούφριος Κουλάς.

Παραδοχή και τύψεις Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ 11 χρόνια μετά: Το Eurogroup μεταχειρίστηκε λάθος την Κύπρο το 2013, θα έπρεπε να είχαμε επενδύσει περισσότερα όλοι μας στο Κυπριακό

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: