“Σκοτώνονται” οι συνέταιροι ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ στην Κύπρο: Για «ακελική λαίλαπα» ομιλεί η Δεξιά, για τον «συνήγορο του Αναστασιάδη», απαντά το κομμουνιστικό κόμμα…

FILE PHOTO: Με αλληλοευχαριστίες κι ένα μπουκέτο κόκκινα λουλούδια, ολοκληρώθηκε η πρώτη συνάντηση της Προέδρου του ΔΗΣΥ, Αννίτας Δημητρίου και του Γ.Γ. του ΑΚΕΛ, Στέφανου Στεφάνου στα γραφεία της Εζεκίας Παπαϊωάννου. Φωτογραφία via Φιλελεύθερος Antenna TV




«Η ηγεσία του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ) συνεχίζει να κάνει τον συνήγορο του Νίκου Αναστασιάδη και των τραπεζών», αναφέρει μεταξύ άλλων ανακοίνωση του ΑΚΕΛ, προκαλώντας την αντίδραση του κόμματος της Πινδάρου.

Ειδικότερα, το ΑΚΕΛ, σημειώνει ότι «η ηγεσία του ΔΗΣΥ συνεχίζει να κάνει τον συνήγορο του Νίκου Αναστασιάδη και των τραπεζών για το κούρεμα καταθέσεων. Ο κυπριακός λαός γνωρίζει ότι είναι τα εγκλήματα των τραπεζών που πλήρωσε η Κύπρος, όπως το επιβεβαίωσε προ πολλού η ίδια η Κομισιόν: «Ήταν τα προβλήματα σ’ αυτές τις τράπεζες που προκάλεσαν τα προβλήματα στα δημόσια οικονομικά και την οικονομική ύφεση και όχι το αντίθετο» σημειώνει αναφέροντας δήλωση του Όλι Ρεν, στις 17 Απριλίου του 2013″.

Αναφέρει ακόμα ότι:

Οι σημερινές αναφορές του ΔΗΣΥ απλώς επιβεβαιώνουν ότι ήταν και θα μείνει το κόμμα των τραπεζών και απολογητής των τραπεζικών εγκλημάτων. Για αυτό τον λόγο αποενοχοποιεί τις τράπεζες για την κρίση της προηγούμενης δεκαετίας και για τον ίδιο λόγο πολεμά και σήμερα κάθε μέτρο που θα μπορούσε να περιορίσει την ασυδοσία των τραπεζών.

Εδώ εντάσσεται και η πολεμική του Συναγερμού στην πρόταση του ΑΚΕΛ για φορολόγηση των απροσδόκητων υπερκερδών των τραπεζών προκειμένου με αυτούς τους πόρους να χρηματοδοτηθούν σχέδια επιδότησης του επιτοκίου για στεγαστικά δάνεια μεσαίων και χαμηλών εισοδηματικών στρωμάτων.

Μέχρι πότε ο Συναγερμός θα υπηρετεί τις τράπεζες, αντί την κυπριακή κοινωνία;».

Η ανακοίνωση αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση του ΔΗΣΥ, το οποίο απάντησε:

«Αλήθεια; Το ΑΚΕΛ μας κάνει μαθήματα για την οικονομία; Και θεωρεί ότι το ίδιο υπηρετεί την κοινωνία; Μα τη μια φορά που μας κυβέρνησε διέλυσε την οικονομία και έσυρε την κοινωνία στα σκουπίδια.

Όλοι θυμούνται την ακελική λαίλαπα που πέρασε σαν τυφώνας από πάνω τους. Φορολογούμενοι που φορτώθηκαν φόρους, καταθέτες που έμειναν άφραγκοι, επιχειρήσεις και καταστήματα που έκλεισαν, μέτοχοι που μηδενίστηκαν, εργαζόμενοι που έμειναν άνεργοι, πολύτεκνες μάνες που τους απέκοψαν το επίδομα, έκτακτες εισφορές και αποκοπές, κοινωνικά παντοπωλεία σε κάθε γειτονιά.

Ούτε μια αυτοκριτική. Συνεχίζουν στο ίδιο μοτίβο, προτείνουν τις ίδιες λύσεις της καταστροφής.

Το θράσος έχει και τα όριά του. Όσο και αν προσπαθεί το ΑΚΕΛ και η ακελική προπαγάνδα να κάνει το μαύρο άσπρο, η δική του διακυβέρνηση άφησε πίσω της στάχτες και αποκαΐδια».

Ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών θα ενημερώσει τις Βρυξέλλες για τη συμμόρφωση επί συστάσεων του κράτους δικαίου: Οι ενέργειες που ήδη έχουν γίνει…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: