Σείστηκαν οι ναοί στην Χίο και στη Νάξο για την πρώτη Ανάσταση του Χριστού: Εκλεψε και πάλι την παράσταση ο «ιπτάμενος ιερέας» Χριστοφόρος Γουρλής [videos]

O Ιερός Ναός της Παναγίας Ευαγγελιστρίας Χίου και φέτος αποτέλεσε πόλο έλξης για εκατοντάδες πιστούς, που έσπευσαν να δουν τον π. Χρ. Γουρλή να μεταφέρει με τον δικό του μοναδικό τρόπο το αναστάσιμο μήνυμα. Πηγή Photo: YouTube




Με λαμπρότητα και κατάνυξη τελέστηκε η Πρώτη Ανάσταση στα χωριά και την πόλη της Χίου το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου.

Για ακόμη μια χρονιά η Παναγία Ευαγγελίστρια σείστηκε από τον θεαματικό τρόπο που μεταφέρθηκε το αναστάσιμο μήνυμα, ενώ την παράσταση έκλεψε ο… viral «ιπτάμενος ιερέας» Χριστοφόρος Γουρλής, ο οποίος μεταφέρει με τον δικό του μοναδικό τρόπο το έθιμο.

Με κρότους στα στασίδια και χτυπώντας τα Σήμαντρα στάλθηκε το μήνυμα της Πρώτης Ανάστασης, από τον Ιερό Ναό της Παναγίας Ευαγγελιστρίας Χίου, στον οποίο συγκντρώθηκαν εκατοντάδες πιστοί. «Ανάστα ο Θεός, κρίνον τήν γην, ότι σύ κατακληρονομήσεις εν πάσι τοις εθνέσι» έψαλε ο ιερέας π. Χριστοφόρος Γουρλής και αμέσως μετά η εκκλησία σείστηκε από τους χτύπους των Σημάντρων.

Ο ιερέας σκόρπισε δαφνόφυλλα, σύμβολα της νίκης του Χριστού. Την ίδια ώρα οι πολυέλαιοι της εκκλησίας κουνήθηκαν -σαν να γινόταν σεισμός- και οι πιστοί χτύπησαν τα στασίδια, συμμετέχοντας με αυτόν τον τρόπο στη χαρμόσυνη είδηση της Ανάστασης του Κυρίου.

Viral ιερέας

Σημειώνεται ότι ο πάτερ Χριστόφορος Γουρλής έχει καθιερώσει εδώ και χρόνια έναν μοναδικό τρόπο να μοιράζει τις δάφνες στους πιστούς όταν ψάλλει το “Ανάστα ο Θεός” το Μεγάλο Σάββατο.

Πλήθος πιστών συρρέουν κάθε χρόνο τέτοια ημέρα στον Ιερό Ναό της Ευαγγελίστριας Χίου προκειμένου να παρακολουθήσουν από κοντά τη Λειτουργία.

Ο ιπτάμενος παπάς κλέβει, μάλιστα, τις εντυπώσεις και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αφού πολλοί είναι εκείνοι που σπεύδουν να καταγράψουν τον μοναδικό τρόπο λειτουργίας του.

Η… χάρη του πάτερ Χριστόφορου Γούρλη έχει φτάσει μέχρι και την Αυστραλία, αφού πριν λίγα χρόνια τηλεοπτικό συνεργείο από εκεί κατέγραψε τη Λειτουργία του.

Όμως και στη Νάξο, στη Μητρόπολη του νησιού, η Πρώτη Ανάσταση συνοδεύτηκε από εντυπωσιακές σκηνές, όπως μπορείτε να δείτε και στο βίντεο του Cyclades24.

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: