Σε «Λερναία Ύδρα» εξελίσσεται η Χαμάς: Για ανασύνταξη των δυνάμεών της σε περιοχές της Γάζας μιλά ανώτερος Ισραηλινός αξιωματικός σύμφωνα με δημοσίευμα της Haaretz

Israeli soldiers prepare to enter the Gaza Strip at a gathering site near the border, Israel, 01 May 2024. EPA/ATEF SAFADI




Η ισραηλινή εφημερίδα Haaretz ανέφερε ότι το κίνημα της Χαμάς αποκαθιστά γρήγορα τις δυνατότητες του και εγκαθίσταται σε άλλες περιοχές της Γάζας, σύμφωνα με όσα ανέφερε ένας «ανώτερος» Ισραηλινός αξιωματικός.

Ο αξιωματικός, του οποίου η ταυτότητα δεν αποκαλύφθηκε από την εφημερίδα, είπε ότι το Ισραήλ βρίσκεται σε «εκπαιδευτικό πόλεμο με τη Χαμάς», επειδή η τελευταία άλλαξε πρόσφατα την πολεμική της τακτική και έχει αρχίσει να εστιάζει περισσότερο σε κτίρια παγιδεύοντας τα με εκρηκτικά.

Η εφημερίδα που συνδέεται με την ισραηλινή αριστερά πρόσθεσε ότι οι πρόσφατες επιχειρήσεις στη συνοικία Zaytoun και σε άλλες περιοχές έδειξαν ότι οι εκτιμήσεις του στρατού δεν είναι σωστές σχετικά με τις υποδομές της Χαμάς.

Η Haaretz επιβεβαίωσε επίσης ότι η πλειοψηφία των στρατιωτών του ισραηλινού στρατού πιστεύει ότι η στρατιωτική επιχείρηση που ξεκίνησε ο στρατός στη Jabalia είναι παράλογη.

Τις τελευταίες ημέρες παρατηρήθηκε σαφής κλιμάκωση των επιχειρήσεων που ξεκίνησε η παλαιστινιακή αντίσταση, υπό την ηγεσία των Ταξιαρχιών Al-Qassam, σε διάφορες περιοχές της Λωρίδας της Γάζας, μετά την παρεμπόδιση από το Ισραήλ μιας συμφωνίας ανταλλαγής αιχμαλώτων που προτάθηκε από τους μεσολαβητές και εγκρίθηκε από τη Χαμάς.

Σύμφωνα με το Πρακτορείο Ανατολίας, το Ισραήλ ανακοίνωσε τη δολοφονία 620 στρατιωτών του και τον τραυματισμό 3.456 από την έναρξη του πολέμου στη Γάζα, ο οποίος έχει μπει στον όγδοο μήνα του, σύμφωνα με στοιχεία του στρατού, που αντιμετωπίζει κατηγορίες για απόκρυψη πολύ μεγαλύτερου αριθμού νεκρών και τραυματιών.

Το Ισραήλ συνεχίζει τον πόλεμο παρά την έκδοση ψηφίσματος από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για την άμεση διακοπή των μαχών, καθώς και παρά το γεγονός ότι το Διεθνές Δικαστήριο απαιτεί τη λήψη άμεσων μέτρων για την πρόληψη πράξεων γενοκτονίας και τη βελτίωση της ανθρωπιστικής κατάστασης στη Γάζα.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

Τεράστια ανθρωπιστική κρίση στη νεότερη χώρα του κόσμου: Αντιμέτωποι με την πείνα περισσότεροι από επτά εκατομμύρια κάτοικοι του νότιου Σουδάν [βίντεο]

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: