Πριμ πέντε εκατομμυρίων ευρώ για τους Κυπελλούχους Ευρώπης: Η έξτρα επιβράβευση και η επόμενη ημέρα του Ολυμπιακού στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα [videos]

Οι παίκτες του Ολυμπιακού μαζί με τον πρόεδρο της ομάδας Βαγγέλη Μαρινάκη, σηκώνουν το κύπελλο για τη νίκη της ομάδας μετά το τέλος του αγώνα ποδοσφαίρου Ολυμπιακός – Φιορεντίνα για τον τελικό του UEFA Europa Conference League, στο στάδιο ΑΕΚ Arena στη Νέα Φιλαδέλφεια, Τετάρτη 29 Μαΐου 2024. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΙΤΣΑΡΑΣ




Ο Ολυμπιακός εδώ και λίγες ώρες είναι Κυπελλούχος Ευρώπης και ο ισχυρός άνδρας του συλλόγου Βαγγέλης Μαρινάκης επιβραβεύει έξτρα τους παίκτες της ομάδας για την κατάκτηση του Conference League

Το ποσό που θα λάβουν οι ποδοσφαιριστές του Μεντιλίμπαρ θα είναι 5 εκατομμύρια ευρώ και είναι κάτι που είχε δρομολογηθεί από τη διοίκηση και τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Μάλιστα οι πληροφορίες αναφέρουν πώς οι απαιτούμενες συζητήσεις είχαν γίνει μετά το ματς με τη Φενέρ, όταν οι “ερυθρόλευκοι” είχαν βρεθεί στους “4” του Conference League.




Ο θρίαμβος του Ολυμπιακού στον τελικό του Europa Conference League και το 1-0 επί της Φιορεντίνα (στην παράταση) που του έδωσε το τρόπαιο, χάρισε ένα μεγάλο… μπόνους και στην Ελλάδα.

Με τη νίκη αυτή και την κατάκτηση του τίτλου, ο Ολυμπιακός έδωσε την ευκαιρία στην Ελλάδα να προσπεράσει τη Δανία στην 15η θέση της κατάταξης της UEFA.

Η Ελλάδα έκλεισε τη σεζόν συγκεντρώνοντας 11.000 βαθμούς απ’ όλες τις ομάδες της κι έφτασε τους 31.525 βαθμούς στο ranking της τελευταίας πενταετίας, αφήνοντας τη Δανία στη 16η θέση με 31.450 βαθμούς.

Αυτό σημαίνει πως η Ελλάδα θα έχει 5 ευρωπαϊκά «εισιτήρια» για τη σεζόν 2025/26, βγάζοντας και δεύτερη ομάδα στα προκριματικά του Champions League.

Αναλυτικά τα δεδομένα με τα ευρωπαϊκά «εισιτήρια» της σεζόν 2025/26:

-Πρωταθλητής: 2ος προκριματικός Champions League (μονοπάτι πρωταθλητών)

-Δεύτερος: 2ος προκριματικός Champions League (μονοπάτι μη πρωταθλητών)




Οι Πειραιώτες εξασφάλισαν ευρωπαϊκή παρουσία μίνιμουμ μέχρι τον Ιανουάριο του 2025, δίνοντας οκτώ αγώνες στη φάση πρωταθλήματος. Η αρχή γίνεται στις 25-26 Σεπτεμβρίου (κλήρωση στις 30 Αυγούστου) και η τελευταία αγωνιστική θα διεξαχθεί στις 30 Ιανουαρίου, κάτι που αυτομάτως σημαίνει ότι θα αποφύγει τα επικίνδυνα προκριματικά.

Αν δεν είχε καταφέρει να βρεθεί στο Europa League, θα άρχιζε την ευρωπαϊκή πορεία του στις 25 Ιουλίου (κλήρωση στις 19 Ιουνίου), ήτοι δύο μήνες νωρίτερα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το πότε θα έπρεπε να αρχίσει η θερινή προετοιμασία και με δεδομένη την εμπλοκή εξαιτίας του Euro 2024 και του Copa America 2024.

Αξιοσημείωτο όφελος είναι και το οικονομικό, αφού η δεύτερη τη τάξει διοργάνωση της UEFA προσφέρει σημαντικά μεγαλύτερα ποσά σε σχέση με την τρίτη, ειδικά με τις νέες συμφωνίες που περιλαμβάνει ο τριετής κύκλος 2024-2027 που θα ανοίξει τη νέα σεζόν.




Πολύ σημαντική θα είναι κι η ενίσχυση που μπορούν να διεκδικήσουν οι Πειραιώτες στη βαθμολογία της UEFA σε διασυλλογικό επίπεδο. Για παράδειγμα, η κορυφαία ομάδα στην κατάταξη της League Phase του Conference League θα πάρει 4.000 βαθμούς, όσους και η 9η του Europa League. Το αντίστοιχο ταβάνι στη League Phase του Europa League είναι οι 6.000 βαθμοί, με τον Ολυμπιακό να κυνηγά περαιτέρω εκτόξευσή του, συνεχίζοντας στα φετινά βήματα, όπου βρέθηκε στην 45η θέση της κατάταξης της UEFA.

Το μοναδικό πρόβλημα με την ενδεχόμενη παρουσία του Ολυμπιακού στη League Phase του Europa League είναι πως αν δεν καταφέρει να τερματίσει στην πρώτη οκτάδα (οπότε να προκριθεί στη φάση των 16) ή στις θέσεις 9-24 (οπότε να προκριθεί στα playoffs για τη φάση των 16), τότε θα αποκλειστεί από την Ευρώπη και δεν θα συνεχίσει στο Conference League, όπως συνέβαινε μέχρι φέτος.

Οι ερυθρόλευκοι παίκτες αποθεώθηκαν από την κόκκινη «λαοθάλασσα»: Στον Πειραιά σήκωσαν ξανά ψηλά το ευρωπαϊκό κύπελλο με τον ήχο του «We are the Champions»

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: