Πραγματικά αξίζει να δει κανείς το βίντεο της ομιλίας του Προέδρου της ΑΧΕΠΑ για την αγαπημένη μας Κύπρο: Τα είπε στη …νύφη για να τα ακούσει η πεθερά! Ο Ελπιδοφόρος κατάλαβε…

Ο πρόεδρος της ΑΧΕΠΑ, Σάββας Τσίβικος ομιλεί για την Κύπρο και ο Αμερικής Ελπιδοφόρος …ακούει!!! Φωτογραφία GOA, Dimitrios Panagos




Ο Κύπριος πρόεδρος της ΑΧΕΠΑ, Σάββας Τσίβικος, που είναι και Άρχοντας του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως, ανέλαβε μία πρωτοβουλία την περασμένη Κυριακή, διότι κανείς εκ των υπολοίπων «σαϊνιών» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής και του λεγόμενου ..,.«Τάγματος» του Φαναρίου θα το είχε σκεφθεί.

Άλλωστε το ενδιαφέρον τους για την Ελλάδα και την Κύπρο είναι ένα στα δέκα, για να μην καταγράψω ότι είναι στο απόλυτο μηδέν.

Ζήτησε, λοιπόν -και καλώς έπραξε και μπράβο του- να πραγματοποιηθεί μνημόσυνο για τους νεκρούς της κυπριακής τραγωδίας, που προκάλεσε η Τουρκία με τη βάρβαρη εισβολή της εναντίον της Κύπρου.

Το μνημόσυνο έγινε τελικά στο ένα, δύο, τρία, στην Ιερά Μητρόπολη Αθηνών, όπου λειτούργησε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, Ελπιδοφόρος. Ο τελευταίος έκανε μία εισαγωγή δέκα λέξεων και έδωσε τον λόγο στον πρόεδρο της ΑΧΕΠΑ.

  • Βασικά, έκανε μέγα λάθος να δεχθεί την εισήγηση του κ. Τσίβικου και αν παρακολουθήσετε το βίντεο της ομιλίας του, που δημοσιεύουμε για δεύτερη φορά, θα καταλάβετε το λόγο. Από την άλλη, δεν μπορούσε να του αρνηθεί, διότι ο Σάββας παραμένει ο μεγαλύτερος του υποστηρικτής. Είναι από τις περιπτώσεις που λέμε άβυσσος η ψυχή του!!!

Ο πρόεδρος της ΑΧΕΠΑ ήταν καταπέλτης εναντίον της Τουρκίας, που μέχρι σήμερα κατέχει το 40% του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας και προειδοποίησε όσους ανόητους θεωρούν την Κύπρο μικρό πρόβλημα ή απλά ένα αγκάθι στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Με τον Σάββα γνωριζόμαστε πάρα πολλά χρόνια, από τα φοιτητικά μας χρόνια, και δεν παρεξηγηθήκαμε ποτέ ούτε διαφωνήσαμε σε προσωπικό ή εθνικό επίπεδο. Για εμάς η Κύπρος παραμένει πάντα η πρώτη αγάπη και δεν θα σταματήσουμε ποτέ να αντιμετωπίζουμε την Τουρκία στα μετερίζια της Ουάσιγκτον.

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΟΥ κ. ΣΑΒΒΑ ΤΣΙΒΙΚΟΥ:

Δυστυχώς, επέλεξε να ταχθεί με τον Ελπιδοφόρο, ένα κληρικό που λατρεύει να αγαπά μόνο τον εαυτό του, και ο οποίος δεν έχει καμία απολύτως έγνοια για τα εθνικά μας θέματα, για την Κύπρο και την Ελλάδα. Είναι δικαίωμα του σημερινού προέδρου της ΑΧΕΠΑ να συνδέεται με τον εν λόγω κληρικό. Αλλά είναι και δικαίωμα των υπολοίπων να βρίσκονται απέναντι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Γιατί ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας δεν εμφανίστηκε στο συνέδριο του Ελπιδοφόρου: Στην παγίδα που έστησε στον κ. Μητσοτάκη έπεσε μέσα ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής!!!

Αυτό, ο Σάββας Τσίβικος, δεν το έχει αποδεχθεί ακόμα -και πρέπει κάποια στιγμή να το χωνέψει. Διότι είμαστε τυχεροί ότι ζούμε σε χώρες που σέβονται τις δημοκρατικές διαδικασίες. Δεν ζούμε στην Τουρκία.

  • Ακόμα, αν διαφωνούμε για τον Μπάιντεν και τον Τραμπ, για το ποιος, δηλαδή, είναι ο καλύτερος, δεν είναι λόγος παρεξήγησης. Συνεχίζω να πιστεύω ότι ο Ταγίπ Ερντογάν είχε στο τσέπη του τον Ντόναλντ!

Όπως έγραψα και στο πρωινό μου κείμενο (ΕΔΩ), η ομιλία του Σάββα Τσίβικου στην Ιερά Μητρόπολη Αθηνών ήταν εξαιρετική και πλημμύριζε από αγάπη για την Μεγαλόνησο, το νησί μας, την μικρή αγαπημένη Πατρίδα μας, την Κύπρο μας το Χρυσοπράσινο Φύλλο της Μεσογείου.

Είμαι βέβαιος ότι ο Ελπιδοφόρος, ακούγοντας τον Κύπριο πρόεδρο της ΑΧΕΠΑ, κατάλαβε το λάθος του να αποδεχθεί την εισήγηση για το μνημόσυνο για τους νεκρούς της Κύπρου, αλλά πάνω απ’ όλα αντιλήφθηκε ότι ήταν διπλό λάθος να του επιτρέψει να μιλήσει.

ΕΝΑ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΙ ΤΟΝ ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟ:

Δημοσίευσα και χθες, δημοσιεύω και σήμερα το βίντεο της ομιλίας του αγαπητού Σάββα, με την ελπίδα ότι θα το δουν όλοι οι αναγνώστες μας για να καταλάβουν, ειδικά οι νεότεροι, γιατί στην Κύπρο οι άνθρωποι επιμένουν να φυλάνε τις Θερμοπύλες του Ελληνισμού, γιατί οι Έλληνες του νησιού αρνούνται να υποταχθούν στον τουρκικό Αττίλα.

Όλα αυτά είναι ψιλά γράμματα για τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής. Το να μιλά για την Κύπρο, για τις απειλές της Τουρκίας εναντίον του Αιγαίου, του Έβρου και του Οικουμενικού Πατριαρχείου δεν τον βοηθούν να επιτύχει το μοναδικό σκοπό της ζωής του: Να γίνει Οικουμενικός Πατριάρχης.

Πρέπει να ευχαριστήσουμε τον Σάββα Τσίβικο για την ομιλία του, αν και στενοχώρησε τον φίλο του Ελπιδοφόρο. Τα καλά του θα τα υποστηρίζουμε και θα τα αναδεικνύουμε, όπως και τα λάθη του βέβαια: Και είναι λάθος η προσκόλληση του στον Ελπιδοφόρο.

Μιχάλης Ιγνατίου
Hellas Journal

* Ο Μιχάλης Ιγνατίου είναι διαπιστευμένος ανταποκριτής στο Λευκό Οίκο και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, και συγγραφέας. Είναι ο ιδρυτής της ιστοσελίδας Hellas Journal

  • Αν και ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας, το κείμενο μπορεί να δημοσιευθεί με παραπομπή στη Hellas Journal στην αρχή και στο τέλος του κειμένου.
  • E-mail: [email protected]

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ και τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

Παγωμένες οι σχέσεις της Αθήνας με την Ελληνορθόδοξη Εκκλησία της Αμερικής: Τα έκανε …σαλάτα ο Ελπιδοφόρος αλλά απόλυτος υπεύθυνος είναι ο Οικουμενικός Πατριάρχης

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: