Πυροβολισμοί στην Σλοβακία: Τραυματίστηκε ο πρωθυπουργός Ρόμπερτ Φίτσο * Συνελήφθη ένας ύποπτος [videos]

Άνδρες ασφαλείας απομακρύνουν άρον άρον τον τραυματισμένο πρωθυπουργό Φίτσο από τον τόπο του επεισοδίου. Screenshot via X@BNONews/




Ο Σλοβάκος πρωθυπουργός Ρόμπερτ Φίτσο δέχθηκε πυροβολισμούς και τραυματίστηκε μετάαπό μια συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου της Σλοβακίας, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων TASR.

Το BBC, επικαλούμενο τοπικά μέσα, αναφέρει ότι ο πρωθυπουργός έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο, ενώ το περιστατικό δεν σημειώθηκε στην πρωτεύουσα Μπρατισλάβα, αλλά στην πόλη Χάντλοβα, όπου είχε πραγματοποιηθεί κυβερνητική συνεδρίαση.

Η Χάντλοβα βρίσκεται περίπου 180 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της πρωτεύουσας Μπρατισλάβα.

Ακούστηκαν αρκετοί πυροβολισμοί, σύμφωνα με δημοσιογράφους που βρέθηκαν στο σημείο.

Το ειδησεογραφικό δίκτυο TA3 μετέδωσε ότι σημειώθηκαν τέσσερις πυροβολισμοί και μία πέτυχε τον Φίτσο στην κοιλιά.

Η σλοβακική υπηρεσία εκτάκτων καταστάσεων έστειλε ελικόπτερο στην πόλη Χάντλοβα για τη μεταφορά σε νοσοκομείο του 59χρονου Σλοβάκου πρωθυπουργού Ρόμπερτ Φίτσο που τραυματίστηκε στην κοιλιακή χώρα από πυροβολισμούς που δέχθηκε από άνδρα.

 

  • Ένας αυτόπτης μάρτυρας του Reuters είπε ότι άκουσε αρκετούς πυροβολισμούς και ότι είδε έναν άνδρα να συλλαμβάνεται από την αστυνομία.

Ο μάρτυρας είπε ότι είδε αξιωματούχους ασφαλείας να σπρώχνουν κάποιον σε ένα αυτοκίνητο και να απομακρύνονται με το αυτοκίνητο.

Το γραφείο της κυβέρνησης δεν ήταν άμεσα προσβάσιμο για σχόλιο, σύμφωνα με το Reuters.

Ένα βίντεο δείχνει πολλούς άνδρες να σπεύδουν να συλλάβουν τον ύποπτο λίγο έξω από το πολιτιστικό κέντρο στη Χάντλοβα.

Στην αρχική της αντίδραση για τον πυροβολισμό, η απερχόμενη πρόεδρος της Σλοβακίας Ζουζάνα Καπούτοβα είπε ότι ήταν συγκλονισμένη από τη «βίαιη και ανελέητη» επίθεση στον πρωθυπουργό και του ευχήθηκε δύναμη να αναρρώσει.

Άμεσες ήταν οι αντιδράσεις και οι καταδίκες τόσο στο εσωτερικό της χώρας, όσο και από αρχηγούς κρατών.

Mε πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Μπρατισλάβα, Slovakia (Slovak Republic)

 

«Ανάρμοστη» θεώρησαν πολλοί Ουκρανοί την εμφάνιση του Άντονι Μπλίνκεν σε μπαρ του Κιέβου την ώρα της κλιμάκωσης της ρωσικής επίθεσης

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: