Πέθανε ο Γιώργος Προβόπουλος: Πρώην διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος

FILE PHOTO: Ο πρώην διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργος ΠροβόπουλοςΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ




Έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 74 ετών, ο Γιώργος Προβόπουλος, πρώην διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, μετά από μάχη με τον καρκίνο.

Ο Γεώργιος Προβόπουλος είχε μακρόχρονη εμπειρία στον τραπεζικό τομέα αλλά και ακαδημαϊκή καριέρα, καθώς διετέλεσε αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών (1979-2007).

 Ως Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος (2008-2014) και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, διαχειρίστηκε την πλήρη αναδιάρθρωση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, εν μέσω της βαθιάς οικονομικής κρίσης.

  • Κατά την ίδια περίοδο ήταν αναπληρωτής διοικητής του ΔΝΤ για την Ελλάδα και μέλος της BIS (Bank for International Settlements).

Έχει διατελέσει  αντιπρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς (2006-2008),  πρόεδρος και CEO της Εμπορικής Τράπεζας (2004-2006) την οποία και οδήγησε επιτυχώς σε ιδιωτικοποίηση και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Alpha Bank (1994-2004).

Κατείχε τη θέση του Γενικού Διευθυντή του Ινστιτούτου Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (1993-1997), του Υποδιοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος (1990-1993) και του Προέδρου του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων (ΣΟΕ) του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών (1989-1990).

 Ήταν κάτοχος Διδακτορικού τίτλου στις Οικονομικές Επιστήμες από το Πανεπιστήμιο του Essex καθώς και Πτυχίου στις Οικονομικές Επιστήμες από το Πανεπιστήμιο Αθηνών.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

Αμερικανικά μέτρα για ενίσχυση των μικρών ιδιωτικών επιχειρήσεων στην Κούβα: Εξαιρούνται οι αξιωματούχοι του καθεστώτος

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: