Πέρασε στον τρίτο γύρο του Ρολάν Γκαρός ο… διπρόσωπος Τσιτσιπάς: Με απόλυτη κυριαρχία στα πρώτα δύο σετ, έδωσε μεγάλη μάχη για τα επόμενα [video]

Stefanos Tsitsipas of Greece in action in his Men’s Singles 2nd round match against Daniel Altmaier of Germany at the French Open Grand Slam tennis tournament at Roland Garros in Paris, France, 29 May 2024. EPA, CHRISTOPHE PETIT TESSON




Την πρόκριση στον 3ο γύρο του Ρολάν Γκαρός εξασφάλισε για έκτη διαδοχική χρονιά ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Σε ένα ματς που είχε δύο όψεις (απόλυτη κυριαρχία στα πρώτα δύο σετ, μεγάλη μάχη στα επόμενα δύο), ο Έλληνας τενίστας επικράτησε του Γερμανού Ντάνιελ Αλτμάιερ (Νο 83 στον κόσμο) με 6-3, 6-2, 6-7 (2/7), 6-4 και συνεχίζει τη διαδρομή του στο γαλλικό γκραν σλαμ.

Αντίπαλος του “Στεφ” στους “32” θα είναι ο νικητής της αναμέτρησης ανάμεσα στον Ιταλό Λορέντζο Σονέγκο και τον Κινέζο Ζιζέν Ζανγκ. Ο αγώνας άρχισε κανονικά το μεσημέρι, αλλά διακόπηκε μετά από 41 λεπτά (με το σκορ στο 4-3 υπέρ του Ζανγκ στο πρώτο σετ), καθώς για άλλη μία ημέρα η βροχή ταλαιπωρεί παίκτες, θεατές και διοργανωτές.

Ένα break, στο 4ο γκέιμ, ήταν αρκετό για να κρίνει το πρώτο σετ. Αφότου πήρε το προβάδισμα, ο Τσιτσιπάς το κράτησε πολύ εύκολα, αφού δεν απειλήθηκε καθόλου στο σερβίς του, και έφτασε στο 6-3 σε 31 λεπτά. Ακόμη πιο επιβλητική ήταν η εμφάνισή του στο δεύτερο σετ, όπου ο Ελληνας πρωταθλητής ξεκίνησε με δύο break, προηγήθηκε 4-0 και το κατέκτησε με 6-2 σε 32 λεπτά.

Στο τρίτο σετ ο Αλτμάιερ «έβγαλε» αντίδραση, κράτησε εύκολα τα σερβίς του και έφτασε σε break point, τόσο στο 2ο όσο και στο 4ο γκέιμ, τα οποία όμως ο Τσιτσιπάς «έσβησε». Ακολούθησε ένα ισορροπημένο παιχνίδι, που μοιραία οδήγησε σε τάι-μπρέικ, όπου τα λάθη του Τσιτσιπά έδωσαν την ευκαιρία στο Γερμανό να πάρει από την αρχή το «πάνω χέρι» και να επικρατήσει με 7-2, αναπτερώνοντας τις ελπίδες του.

Ο Έλληνας τενίστας είχε (για πρώτη φορά μετά το δεύτερο σετ) ευκαιρία να «σπάσει» το σερβίς του Αλτμάιερ στο 4ο γκέιμ του τέταρτου σετ, χωρίς να τα καταφέρει.

Αντίθετα, ο 25χρονος Γερμανός εκμεταλλεύθηκε τη δική του ευκαιρία, έκανε break στο 7ο γκέιμ και προηγήθηκε 30-0 στο επόμενο.

Κάπου εκεί ο “Στεφ” αντέδρασε, ανέβασε πολύ την απόδοσή του και, όχι απλά πήρε πίσω το break, αλλά πήρε και τα επόμενα δύο γκέιμ, για να φτάσει στο 6-4 και να τελειώσει τον αγώνα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Παρίσι, Γαλλία

Μέγας είσαι Ντόντσιτς: Έτοιμος να υπογράψει πενταετές συμβόλαιο 346 εκατομμυρίων δολαρίων, το μεγαλύτερο στην ιστορία του ΝΒΑ, ο Σλοβένος σούπερ σταρ [βίντεο]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: