«Ο Βασιλιάς επέστρεψε»: Αποθέωση από χιλιάδες οπαδούς του Παναθηναϊκού στη φιέστα του Πρωταθλητή Ευρώπης στο ΟΑΚΑ [videos]

Φίλαθλοι του Παναθηναϊκού φωνάζουν συνθήματα καθώς υποδέχονται τους παίκτες της ομάδας μπάσκετ από το Βερολίνο, μετά την κατάκτηση του 7ου τροπαίου της Euroleague, στο ΟΑΚΑ, Δευτέρα 27 Μαΐου 2024. Ο Παναθηναϊκός κατέκτησε τον έβδομο τίτλο του στη Euroleague, επικρατώντας στο Βερολίνο της Ρεάλ Μαδρίτης με 95-80. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΕΣ




Στο ΟΑΚΑ έφτασε, λίγο μετά τις 17:00 η αποστολή του Παναθηναϊκού, την οποία περίμεναν χιλιάδες φίλοι της ομάδας, προκειμένου να πανηγυρίσουν την κατάκτηση του τροπαίου στη Euroleague.

Το λεωφορείο που μετέφερε τους πρωταθλητές Ευρώπης προς το κλειστό των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων συνόδευσαν πολλοί φίλαθλοι του «τριφυλλιού» στο… ταξίδι του από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» μέχρι το Μαρούσι, με αποτέλεσμα να προκληθούν καθυστερήσεις από την αυτοκινητοπομπή στην Αττική Οδό.

Μόλις το πούλμαν έφτασε έξω από το ΟΑΚΑ και ενώ ακουγόταν από τα ηχεία ο ύμνος της ομάδας, οι φίλοι του Παναθηναϊκού άρχισαν να ανάβουν καπνογόνα και να αποθεώνουν τους «πράσινους», οι οποίοι ανέβηκαν στην κορυφή της Ευρώπης για έβδομη φορά στην ιστορία τους.

 

Από την πλευρά τους, παίκτες και τεχνικό επιτελείο του «τριφυλλιού» τραγουδούσαν συνθήματα μαζί με τους φιλάθλους της ομάδας, οι οποίοι άρχισαν ήδη να… ζητούν από το συγκρότημα του Εργκίν Αταμάν το όγδοο ευρωπαϊκό «στέμμα», ενώ επευφημούσαν και τον Τούρκο προπονητή για τη συμβολή του στην «πράσινη» επιτυχία.




Αταμάν: «Το έβδομο αστέρι είναι εδώ»

 

Εκστασιασμένος από την εντυπωσιακή υποδοχή των φίλων του Παναθηναϊκού που ξεπέρασαν σε παρουσία τις 25.000 έξω απ’ το κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων, ο Εργκίν Αταμάν έδειξε σε όλους το 7ο αστέρι που κοσμεί πλέον τη φανέλα των «πράσινων».

«Πιστέψατε σε εμάς, όπως πιστεύουμε κι εμείς σε εσάς. Θέλατε το έβδομο αστέρι; Το έβδομο αστέρι είναι εδώ», ήταν τα λόγια του Τούρκου τεχνικού ο οποίος άκουσε πολλάκις το όνομά του να γίνεται σύνθημα στα χείλη των φίλων της ομάδας του.

Σλούκας: «Επόμενος στόχος το πρωτάθλημα»

 

Από πλευράς παικτών, ο πρώτος που πήρε το μικρόφωνο στη φιέστα που στήθηκε στον περιβάλλοντα χώρο του ΟΑΚΑ ήταν ο αρχηγός της ομάδας Κώστας Σλούκας (κι MVP του φάιναλ-φορ), ο οποίος γνώρισε την αποθέωση απ’ τον κόσμο του Παναθηναϊκού κι έθεσε αμέσως τον επόμενο στόχο των «πράσινων»: Το πρωτάθλημα!

«Παιδιά θέλω να σας πω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ για τη στήριξη στην ομάδα από την αρχή και από την πρώτη στιγμή. Είμαστε πρωταθλητές Ευρώπης, εχουμε ράψει, ήδη, το έβδομο, όμως ο βασικός στόχος της χρονιάς είναι το πρωτάθλημα. Για αυτό θα παλέψουμε όλοι μαζί! Για αυτό!».




Παπαπέτρου: «Περάσαμε πολλά…»

 

Από το ανοικτό πούλμαν της «πράσινης» φιέστας μίλησε κι ο Ιωάννης Παπαπέτρου, ο οποίος έστειλε το δικό του μήνυμα:

«Περάσαμε πολλά, αλλά ο Παναθηναϊκός είναι και πάλι στην κορυφή της Ευρώπης», ήταν τα λόγια του διεθνούς φοργουορντ, ο οποίος αποθεώθηκε από τον κόσμο, ενώ Παναγιώτης Καλαϊτζάκης, πρόσθεσε: «Θέλω να σας ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου και εκ μέρους των συμπαικτών μου που είστε όλοι εδώ σήμερα αλλά και που μας ακολουθήσαμε σε όλη την Ευρώπη καθόλη τη διάρκεια της διαδρομής μας μέσα στη σεζόν. Ελπίζω να σας κάναμε χαρούμενους όλους, φέραμε το 7ο στο “σπίτι”, έχουμε άλλο έναν στόχο μέχρι το τέλος της σεζόν, να φέρουμε και το πρωτάθλημα».

Τέλος ο Ντίνος Μήτογλου, αποθέωσε με τη δική του σειρά τον κόσμο του Παναθηναϊκού για την απολυτη στήριξή του στο δρόμο προς το 7ο ευρωπαϊκό:

«Εχουμε καταφέρει κάτι πολύ μεγαλο που δεν θα το πετυχαιναμε χωρις εσας, σας ευχαριστούμε ολους, να είστε καλά», ήταν του μήνυμα του Έλληνα άσου.

 

Η άφιξη στο “Ελευθέριος Βενιζέλος”

Με το τρόπαιο της Euroleague στις αποσκευές της, επέστρεψε το μεσημέρι στην Αθήνα η αποστολή του Παναθηναϊκού από το Βερολίνο.

Χιλιάδες φίλαθλοι του «τριφυλλιού» συγκεντρώθηκαν στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» για να υποδεχθούν τους νέους πρωταθλητές Ευρώπης και να πανηγυρίσουν την κατάκτηση του έβδομου τίτλου της ιστορίας τους στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της ηπείρου.

Οι φίλοι των «πράσινων» τραγουδούσαν ασταμάτητα συνθήματα, ενώ… πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτά είχαν ο προπονητής της ομάδας, Εργκίν Αταμάν, και ο Κώστας Σλούκας.

  • Λίγο μετά τις 14:15 προσγειώθηκε το αεροσκάφος που μετέφερε την αποστολή του Παναθηναϊκού από τη γερμανική πρωτεύουσα, ενώ οι φίλαθλοι της ομάδας άρχισαν νέο… γύρο πανηγυρισμών.

Η αποστολή εξήλθε από την Πύλη 7 (Cargo) του αεροδρομίου και επιβιβάστηκε σε ένα καταπράσινο ανοιχτό λεωφορείο, το οποίο έφερε την επιγραφή “King is Back” (σ.σ ο βασιλιάς επέστρεψε) και στο πλάι το σήμα του Παναθηναϊκού με το έβδομο αστέρι. Όταν το λεωφορείο ξεκίνησε, οι φίλαθλοι του «τριφυλλιού» επευφήμησαν τους νέους πρωταθλητές Ευρώπης, ενώ αποθέωσαν τον Κώστα Σλούκα, τραγουδώντας ρυθμικά το όνομά του.




 

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

Ελέγχθηκε και σφραγίστηκε από την Ελληνική Αστυνομία η OPAP Arena ενόψει του τελικού του Europa Conference League

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: