Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην περιφέρεια: Το ΑΠΕ-ΜΠΕ στηρίζει και στηρίζεται από τα περιφερειακά ΜΜΕ, λέει ο πρόεδρός του Αιμίλιος Περδικάρης

FILE PHOTO: Ο πρόεδρος και γενικός διευθυντής του ΑΠΕ-ΜΠΕ Αιμίλιος Περδικάρης. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΙΩΤΑ ΛΟΤΣΑΡΗ




Στην ανάγκη να υπάρχει μια θετική ατζέντα και δημιουργική σχέση μεταξύ του ΑΠΕ-ΜΠΕ και των περιφερειών και δήμων της χώρας αναφέρθηκε στον χαιρετισμό του ,ο πρόεδρος του ΑΠΕ-ΜΠΕ , Αιμίλιος Περδικάρης, στο συνέδριο «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια».

Το συνέδριο διοργανώνουν στη Ρόδο, σήμερα και αύριο, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου-Ηπείρου και Νήσων, το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων και το Τμήμα Δημοσιογραφίας – ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ο κ. Περδικάρης επισήμανε:

«Το ΑΠΕ-ΜΠΕ, είναι ένα μέσο συνυφασμένο με την περιφέρεια, έχει μια σχέση ιδιαίτερη με την περιφέρεια διότι είναι ένα μέσο εθνικής εμβέλειας αλλά είναι ένα μέσο που στηρίζει και ταυτόχρονα στηρίζεται από την περιφέρεια, και μάλιστα ως πρωτογενή πηγή ενημέρωσης, όχι απλώς ως ένα μέσο που μεταφέρει τις ειδήσεις.

Στην πραγματικότητα δίνει, μεταδίδει τις ειδήσεις. Αυτός είναι ο ρόλος του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Για αυτό λοιπόν και η σχέση με την περιφέρεια και με τα περιφερειακά μέσα είναι μία σχέση δημιουργική, εκτός από αμφίδρομη. Και την ίδια σχέση ακριβώς επιδιώκουμε να έχουμε και με τις περιφέρειες και με τις τοπικές αρχές, με τους δήμους, να προβάλουμε το έργο τους αλλά και να συνεργαστούμε με δημιουργικό τρόπο μαζί τους διότι έχει πολύ μεγάλη σημασία η δημιουργία μιας θετικής ατζέντας.

»Και οι κατεξοχήν φορείς της θετικής ατζέντας είναι οι τοπικές αρχές, και σε πρώτο και σε δεύτερο βαθμό. Και ειδήσεις που αφορούν τον τουρισμό, τον πολιτισμό, το περιβάλλον, την ανάπτυξη, προφανώς έχουν αξία σε αυτή τη θετική ατζέντα. Μέσα, λοιπόν, από το δικό μας δίκτυο, η ενημέρωση για αυτά τα θέματα αποκτά μια εθνική διάσταση, καθρεφτίζεται στα υπόλοιπα μέσα ενημέρωσης και από περιφερειακή δεν γίνεται μόνο εθνική αλλά και διεθνής μέσα από τις συνεργασίες που έχουμε με διεθνή ΜΜΕ και πρακτορεία.»

Σε ό,τι αφορά το περιβάλλον ο πρόεδρος του ΑΠΕ-ΜΠΕ τόνισε ότι «έχουμε καταλάβει όλοι ότι δεν μιλάμε για κλιματική αλλαγή αλλά για κλιματική κρίση και γι’ αυτό είναι ένα ζήτημα που πρέπει να μας απασχολήσει όλους, να μας ευαισθητοποιήσει όλους, και κυρίως να απαιτήσει δράσεις. Γι’ αυτό είναι σημαντική και η συνεργασία των φορέων, σε όλα τα επίπεδα, το ίδιο και η τοπική ανάπτυξη, το ίδιο και η ενημέρωση των πολιτών, γιατί χρειαζόμαστε γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο ενημερωμένους πολίτες.»

Αναφερόμενος στην τοπική ανάπτυξη ο κ. Περδικάρης τόνισε στον χαιρετισμό του τα εξής:«Η τοπική ανάπτυξη δεν πρέπει να έχει, όπως σωστά ειπώθηκε, μόνο την οικονομική διάσταση, αλλά την εν γένει ευημερία των πολιτών και αυτό πάλι έρχεται να δέσει με αυτό που λέμε ότι χρειάζεται μια καλύτερη ενημέρωση, μια πιο αποτελεσματική συνεργασία, ώστε να είναι ευαισθητοποιημένοι και οι πολίτες και να κινούνται προς την ίδια κατεύθυνση και νομίζω ότι αυτό ακριβώς είναι και το αντικείμενο του συνεδρίου, αυτό που θα ακούσουμε σήμερα και αύριο» .

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ – Λ. Μαστής
Ρόδος, Ελλάδα

Η ελευθερία του Τύπου υπό πίεση στην Ιταλία της Μελόνι: Ανησυχία ΜΚΟ ειδικά για τις κυβερνητικές παρεμβάσεις στη RAI

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: