Ο Πρόεδρος της Κύπρου επιτέθηκε στον αρχηγό της τρομοκρατικής Χεζμπολάχ: Είχε ζητήσει να «ανοίξουν τις θαλάσσιες οδούς» σε όποιον θέλει να φύγει για την Ευρώπη και την Κύπρο!

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης ομιλεί στους δημοσιογράφους στην Ετήσια Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Μεγάλων Αναπτύξεων. Φωτογραφία Φωτογραφία Ανδρέας Λουκαϊδης, ΓΤΠ, PIO




Απαράδεκτη ήταν παρότρυνση του ηγέτη της τρομοκρατικής οργάνωσης Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, στις λιβανικές αρχές, να «ανοίξουν τις θαλάσσιες οδούς» σε οποιονδήποτε θέλει να φύγει για την Ευρώπη και την Κύπρο, δήλωσε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι μετά τις αναφορές του Νασράλα, αυξήθηκε η επιτήρηση και στη νεκρή ζώνη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απάντησε:

«Όχι, ήταν από προηγουμένως, πριν τις δηλώσεις του κ. Νασράλα που μέσα στο πλαίσιο της ολιστικής μας προσέγγισης για αντιμετώπιση του μεταναστευτικού έχουμε πράξει πάρα πολλά και θα συνεχίσουμε».

«Θα αντιμετωπίσουμε αυτή τη μεγάλη πρόκληση, έχουν αυξηθεί και οι έλεγχοι», τόνισε ο Πρόεδρος, διαβεβαιώνοντας ότι η Κυπριακή Δημοκρατία βρίσκεται σε επαφή με τη λιβανική κυβέρνηση.

«Ως ανεξάρτητο, κυρίαρχο κράτος κάνουμε και θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να αντιμετωπίσουμε αυτήν την τεράστια πρόκληση», κατέληξε.

Σε ερώτηση πόσο τον ανησυχεί το κάλεσμα του ηγέτη της Χεζμπολλάχ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε:

«Είναι απαράδεκτη η αναφορά, δεν υπάρχει κανένας άλλος χαρακτηρισμός που μπορώ να προσδώσω στο συγκεκριμένο θέμα. Είμαστε σε επαφή με την Κυβέρνηση του Λιβάνου και προηγουμένως, αλλά και μετά τις δηλώσεις, και ως ανεξάρτητο κυρίαρχο κράτος θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να αντιμετωπίσουμε αυτή την τεράστια πρόκληση».

Ο Πρόεδρος της Κύπρου δεν απέρριψε καμία πρόταση των Ηνωμένων Εθνών, ψεύδεται ο Τατάρ: Η Λευκωσία συνεχίζει να επιμένει στην επανέναρξη των συνομιιών

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: