Ο 7ο κύκλος του προγράμματος ΟΠΑΠ Forward: Υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων από τις ενδιαφερόμενες μικρομεσαίες επιχειρήσεις έως και τις 21 Ιουνίου

Πηγή εικόνας ΟΠΑΠ




Τη δυνατότητα να αναπτυχθούν, να αυξήσουν τον τζίρο τους και να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας θα δώσει, για ακόμη μια χρονιά, το μεγαλύτερο πρόγραμμα υποστήριξης μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην Ελλάδα, ΟΠΑΠ Forward.

Εγκαινιάζοντας τον 7ο κύκλο του, το ΟΠΑΠ Forward προσκαλεί τις ενδιαφερόμενες μικρομεσαίες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε ανταγωνιστικούς κλάδους της ελληνικής οικονομίας, να υποβάλουν αιτήσεις συμμετοχής έως την Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024. Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται ηλεκτρονικά μέσω του website Εταιρικής Υπευθυνότητας του ΟΠΑΠ www.opapcsr.gr, στο οποίο είναι διαθέσιμες, όλες οι πληροφορίες του προγράμματος.

Οι νέες εταιρείες που θα ενταχθούν στο δυναμικό του προγράμματος, θα αποκτήσουν πρόσβαση σε ένα δίκτυο ανθρώπων και εργαλείων που θα τις βοηθήσουν να ξεπεράσουν τυχόν εμπόδια και δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, προκειμένου να εξελιχθούν σε μεγάλες και επιτυχημένες επιχειρήσεις που καινοτομούν, εξάγουν και αλλάζουν τα δεδομένα στον κλάδο τους.

Ό,τι χρειάζεται η μικρομεσαία επιχείρηση για να πάει μπροστά

Το πρόγραμμα ΟΠΑΠ Forward, το οποίο υλοποιείται σε συνεργασία με τον διεθνή μη κερδοσκοπικό οργανισμό Endeavor Greece, παρέχει στις συμμετέχουσες εταιρείες ολοκληρωμένη καθοδήγηση μέσω ενός δικτύου επιτυχημένων επιχειρηματιών και υψηλόβαθμων στελεχών της αγοράς. Παράλληλα, τους δίνει τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε εκπαιδευτικά σεμινάρια σε τομείς όπως η στρατηγική, η διαχείριση οικονομικών και ανθρώπινου δυναμικού, το marketing, οι πωλήσεις και η επικοινωνία. Επιπλέον, στο πλαίσιο του προγράμματος, οι εταιρείες αποκτούν πρόσβαση σε χρηματοδοτικά εργαλεία, δυνατότητα επέκτασης σε διεθνείς αγορές, ενώ παίρνουν μέρος και σε δράσεις δικτύωσης τόσο με τους υπόλοιπους συμμετέχοντες, όσο και με άλλους επιχειρηματίες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ισχυρό αποτύπωμα στο ελληνικό επιχειρείν

Το πρόγραμμα ΟΠΑΠ Forward ξεκίνησε το 2016 και μέχρι σήμερα έχει βοηθήσει έμπρακτα 81 μικρομεσαίες επιχειρήσεις από όλη την Ελλάδα να βελτιώσουν τις οικονομικές επιδόσεις τους και να αυξήσουν το ανθρώπινο δυναμικό τους. Συγκεκριμένα, με τη στήριξη του ΟΠΑΠ και της Endeavor Greece, οι συμμετέχουσες εταιρείες έχουν δημιουργήσει 3.067 νέες άμεσες θέσεις εργασίας συνολικά, ενώ υποστηρίζουν 24.023 νέες έμμεσες θέσεις απασχόλησης, μέσω συνεργασιών που έχουν αναπτυχθεί. Παράλληλα, έχουν αυξήσει τον κύκλο εργασιών τους συνολικά κατά 551 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας δηλαδή κατά μέσο όρο ποσοστιαία αύξηση τζίρου 50% στη διάρκεια της συμμετοχής τους στο πρόγραμμα.

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: