Νέο μακελειό σε προσφυγικό καταυλισμό στη Ράφα: 21 νεκροί και δεκάδες τραυματίες από ισραηλινά πλήγματα * Διαψεύδει το Ισραήλ, μιλά για μάχες σώμα με σώμα με τη Χαμάς

epa11375300 Palestinians flee areas of Rafah amid renewed Israeli strikes, southern Gaza Strip, 28 May 2024. More than 36,000 Palestinians and over 1,400 Israelis have been killed, according to the Palestinian Health Ministry and the Israel Defense Forces (IDF), since Hamas militants launched an attack against Israel from the Gaza Strip on 07 October 2023, and the Israeli operations in Gaza and the West Bank which followed it. EPA/HAITHAM IMAD




Λίγες μέρες μετά την επίθεση με θύματα αμάχους Παλαιστινίους στη Ράφα – επίθεση που ξεσήκωσε παγκόσμια καταδίκη του Ισραήλ – ένα νέο μακελειό συνέβη σήμερα στην ίδια περιοχή, καθώς οι δυνάμεις του Ισραήλ εισέβαλα το μεσημέρι στο κέντρο της Ράφα και εκδηλώθηκαν πλήγματα σε περιοχή με αντίσκηνα όπου στεγάζονται εκτοπισμένοι.

Είκοσι ένας Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και τουλάχιστον οι 12 από αυτούς ήταν γυναίκες, ενώ δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν σύμφωνα με παλαιστινιακές ιατρικές πηγές.

Τα νέα ισραηλινά πλήγματα είχαν ως στόχο σκηνές εκτοπισμένων οικογενειών στην επισημασμένη ανθρωπιστική περιοχή του Μαουάσι, στη δυτική Ράφα, ανέφεραν γιατροί και κάτοικοι.

  •  Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης της Γάζας ανέφεραν ότι τέσσερις οβίδες αρμάτων μάχης έπληξαν σκηνές στο Αλ Μαουάσι, μια παράκτια περιοχή στην οποία το Ισραήλ είχε προτρέψει τους αμάχους να μετακινηθούν για την ασφάλειά τους.

Διαψεύδει ο Ισραηλινός στρατός

Ο ισραηλινός στρατός διέψευσε απόψε ότι έπληξε μια «ανθρωπιστική ζώνη» στη δυτική Ράφα

  • Οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ «σε αντίθεση με τις αναφορές των τελευταίων ωρών, δεν έπληξαν την ανθρωπιστική ζώνη Αλ Μαουάσι», ανέφερε ο στρατός στην ανακοίνωσή του.

Η ζώνη αυτή είχε οριστεί ως καταφύγιο για τους εκτοπισμένους στη Ράφα, αφού ξεκίνησε η ισραηλινή στρατιωτική επιχείρηση στην πόλη αυτή, στις 7 Μαΐου.

«Σφαγή» χαρακτήρισε από την πλευρά της τα νέα ισραηλινά πλήγματα στη Ράφα ο εκπρόσωπος του Παλαιστίνιου προέδρου, Ναμπίλ Άμπου Ρουντέινα, ζητώντας να εφαρμοστεί η απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου με την οποία διατάχθηκε το Ισράηλ να σταματήσει την επίθεσή του στην πόλη αυτή της νότιας Λωρίδας της Γάζας.

Στο κέντρο της Ράφα τα ισραηλινά άρματα μάχης

Νωρίτερα σήμρα το μεσημέρι, ισραηλινά άρματα μάχης πρωθήθηκαν στο κέντρο της Ράφας για πρώτη φορά, όπως δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες.

  • Συγκεκριμένα, άρματα μάχης και τεθωρακισμένα οχήματα με πολυβόλα θεάθηκαν κοντά στο τέμενος Αλ-Άουντα, ορόσημο της κεντρικής Ράφας, όπως δήλωσαν οι αυτόπτες μάρτυρες στο Reuters.

Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε πως οι δυνάμεις του εξακολουθούν να επιχειρούν στην περιοχή της Ράφας χωρίς να σχολιάζει τις πληροφορίες για προώθησή τους στο κέντρο της πόλης.

Στη διάρκεια της νύχτας οι δυνάμεις του βομβάρδισαν την πόλη με αεροπορικά πλήγματα και πυρά αρμάτων μάχης, όπως δήλωσαν κάτοικοι, συνεχίζοντας την επίθεση

  • Εν μέσω βομβαρδισμών, χιλιάδες οικογένειες φεύγουν και πάλι από τη Ράφα με τα Ηνωμένα Εθνη να ανακοινώνουν ότι πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει την πόλη τις τελευταίες τρεις εβδομάδες.

Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε ότι γίνονται μάχες σώμα με σώμα με τη Χαμάς στους δρόμους.

Παρά την πακόσμια κατακραυγή που έχει προκαλέσει η ισραηλινή επίθεση σε καταυλισμό εκτοπισμένων Παλαστινίων στη Ράφα, εξαπολύθηκανι νέες αιματηρές επιθέσεις και εντείνονται οι χερσαίες επιχειρήσεις με άρματα μάχης να έχουν ήδη φθάσει στο κέντρο της πόλης, όπως αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες στο Reuters.

Νωρίτερα ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου είχε διαμηνύσει ότι ο πόλεμος θα συνεχιστεί, αποκαλώντας «τραγικό λάθος» το πλήγμα στον κατάμεστο καταυλισμό.

 

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Κάιρο, Egypt

 

Πέρα από τον συμβολισμό τί σημαίνει η αναγνώριση Παλαιστινιακού Κράτους από Ισπανία, Ιρλανδία, Νορβηγία; Όταν η διπλωματία ελπίζει στο θαύμα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: