Νέο κεφάλαιο στις σχέσεις της Κύπρου με το Κατάρ: Υπέρμαχοι του διαλόγου και της διπλωματίας- Επίσημο γεύμα Χριστοδουλίδη προς τιμήν του Εμίρη

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης στο επίσημο γεύμα προς τιμήν του Εμίρη του Κατάρ HH Sheikh Tamim bin Hamad Al Thani. PHOTO PIO, Stavros Ioannides




Στο νέο κεφάλαιο για τις διμερείς σχέσεις που διανοίγει η επίσκεψη του Εμίρη του Κατάρ στην Κύπρο αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης στο γεύμα που παρέθεσε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, προς τιμή του Εμίρη του Κατάρ Sheikh Tamim bin Hamad Al Thani, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Στον χαιρετισμό του στο επίσημο γεύμα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι η επίσκεψη του Εμίρη του Κατάρ στην Κύπρο αποτελεί μοναδική τιμή που δίνει την ευκαιρία να ανταποδώσει τη θερμή και εξαίρετη φιλοξενία της οποίας έτυχε ο ίδιος και η αντιπροσωπεία που τον συνόδευε κατά την επίσημη επίσκεψη του στην Ντόχα, τον περασμένο Νοέμβριο.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε, επίσης, ότι «η Κύπρος και το Κατάρ συνδέονται από τη γεωγραφία και είναι μέρος της ίδιας γειτονιάς. Είμαστε και οι δυο υπέρμαχοι της διπλωματίας, του διαλόγου και της συνεργασίας και ανταποκρινόμαστε στις προκλήσεις της περιοχής μας αγωνιζόμενοι για να εδραιωθεί η σταθερότητα, η ειρήνη και η ασφάλεια.

Η επίσημη επίσκεψη σας στην Κύπρο είναι η πρώτη ηγέτη χώρας του Κόλπου από την εκλογή μου στην Προεδρία της Δημοκρατίας. Είναι, επίσης, η πρώτη σας επίσκεψη στην Κύπρο η οποία αποτελεί ένα στρατηγικό βήμα για την περαιτέρω ανάπτυξη και επέκταση των ισχυρών διμερών μας σχέσεων.

Καλωσορίζοντας σας, Εξοχότατε, στην Κύπρο είμαι πεπεισμένος ότι σήμερα αρχίζουμε να γράφουμε το επόμενο κεφάλαιο στις πολλά υποσχόμενες σχέσεις Κύπρου-Κατάρ, προς όφελος των χωρών μας, των λαών μας και της περιοχής μας».

Νίκος Χριστοδουλίδης σε Εμίρη του Κατάρ: «Μπορείτε να θεωρείτε την Κύπρο, κράτος μέλος της ΕΕ, ως τον Πρέσβη σας στις Βρυξέλλες»

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: