Νέα σενάρια για την επίθεση σε εθελοντές στην Πάρνηθα: Κοντά στη σύλληψη των δραστών η αστυνομία, στις έρευνες και η δίωξη ναρκωτικών [βίντεο]

Οι εθελοντές που έπεσαν θύμα άγριας επίθεσης στην Πάρνηθα. Photo via Glomex ERT




Mία νέα εκδοχή σχετικά με τη δολοφονική επίθεση σε εθελοντές στην Πάρνηθα, προχώρησε ο αστυνομικός αναλυτής, Σταύρος Μπαλάσκας, η οποία έρχεται σε αντίθεση με όσα ισχυρίζονται οι νεαροί που ξυλοκοπήθηκαν.

Σύμφωνα με τον κ. Μπαλάσκα, τα άτομα που επιτέθηκαν είναι από την πρώην Σοβιετική Ένωση και μένουν στο Μενίδι. Μάλιστα, υπογράμμισε πως οι συλλήψεις θα γίνουν μέσα στις επόμενες ώρες.

Ο κ. Μπαλάσκας τόνισε πως οι εθελοντές «δεν αναφέρουν όλη την αλήθεια» και σύμφωνα με δικές του πληροφορίες όλοι οι εμπλεκόμενοι μόνο τυχαία δεν βρέθηκαν στο συγκεκριμένο σημείο στο δάσος.

Όπως υποστήριξε η Αστυνομία δεν πιστεύει το αφήγημα των τεσσάρων νεαρών και περιμένει να μιλήσει μαζί τους ώστε να ακούσει τι έχει συμβεί.

Από τα μέχρι τώρα στοιχεία πάντως, φαίνεται πως οι επτά της συμμορίας δεν είδαν απλά τους τέσσερις και τους ξυλοκόπησαν…




Σύμφωνα με το MEGA, η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής διενεργεί εκτεταμένη έρευνα για τον εντοπισμό τυχόν χασισοφυτείας που μπορεί να υπήρχε στην ευρύτερη περιοχή.

Παλαιότερα είχαν εντοπιστεί στην συγκεκριμένη περιοχή χασισοφυτείες, η οποία μάλιστα είχε καεί στις φωτιές το καλοκαίρι του 2023.

Να σημειωθεί πως στην υπόθεση είναι πλέον και η Δίωξη Ναρκωτικών.

«Η μύτη μου είναι σπασμένη, έχω μαχαιριές στην πλάτη και το μπράτσο»

Σοκάρουν οι εικόνες που έρχονται στο «φως» και δείχνουν τα τραύματα που υπέστησαν οι δύο εθελοντές μετά την επίθεση που δέχθηκαν το βράδυ της Παρασκευής από αγνώστους.

Ο ένας εθελοντής μίλησε στον ALPHA και επεσήμανε πως «η μύτη μου είναι σπασμένη, έχω μαχαιριές στην πλάτη και το μπράτσο. Πονάνε και τα δόντια μου, το σαγόνι μου, τα πόδια μου, όλο μου το σώμα», πριν δείξει στην κάμερα τις πληγές από μαχαίρι.




Το χρονικό

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των θυμάτων, η επίθεση πραγματοποιήθηκε στις 26 Μαΐου. Τα τέσσερα άτομα που συμμετείχαν στη δράση της οργάνωσης VA Saving his Hood για καθαρισμό μονοπατιών στην Πάρνηθα  αποφάσισαν να  διανυκτέρευσαν σε ένα εγκαταλελειμμένο κτήριο απέναντι από το σημείο Κρύα Πηγή Φυλής και κοντά στο εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής.

Περίπου στη 01:00 τα ξημερώματα του Σαββάτου, δύο αμάξια με επτά – οκτώ νεαρούς έφτασαν στο σημείο. Όταν οι νεαροί αντιλήφθηκαν τους κατασκηνωτές, τους πλησίασαν με φακούς ρωτώντας τους: «Από πού είστε; Εμείς είμαστε από το Μενίδι».

Όταν τους εξήγησαν ότι είναι εθελοντές που καθαρίζουν το βουνό, οι έφυγαν. Έπειτα από λίγα λεπτά όμως, επέστρεψαν με αυτοκίνητα και όπως λέει ένα από τα θύματα της επίθεσης, φώναζαν «κάναμε comeback».

Με πληροφορίες από Mega

Απίστευτο ατύχημα στη Συγγρού: Οδηγός αντί να στρίψει στον παράδρομο μπήκε σε καφετέρια

 

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: