Μήνυμα του αυτοκράτορα της Ιαπωνίας μετέφερε η πριγκίπισσα Κάκο: Συναντήθηκε με Σακελλαροπούλου και Μητσοτάκη

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου περπατά στους Κήπους του Προεδρικού Μεγάρου με την πριγκίπισσα της Ιαπωνίας Κάκο (Α), κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους , Τρίτη 28 Μαΐου 2024. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ




Στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου υποδέχθηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου την πριγκίπισσα Κάκο της Ιαπωνίας, η οποία πραγματοποιεί επίσκεψη στην Ελλάδα, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 125 ετών διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, καθώς και του Έτους Πολιτισμού και Τουρισμού Ελλάδας – Ιαπωνίας.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε στους ισχυρούς δεσμούς φιλίας που συνδέουν τους δύο λαούς, τονίζοντας τις προοπτικές εμβάθυνσης της συνεργασίας, ιδίως στους τομείς του πολιτισμού και του τουρισμού.

Από την πλευρά της, η πριγκίπισσα Κάκο ευχαρίστησε για τη θερμή υποδοχή και, μεταφέροντας μήνυμα του αυτοκράτορα της Ιαπωνίας, εξέφρασε την πεποίθηση για περαιτέρω ενίσχυση της φιλίας και της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η σύζυγός του Μαρέβα Γκραμπόφσκι συνομιλούν με την πριγκίπισσα Κάκο της Ιαπωνίας, κατά την διάρκεια της συνάντησής τους στο Μέγαρο Μαξίμου, Τρίτη 28 Μαΐου 2024. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Συνάντηση με Μητσοτάκη

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η σύζυγός του Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη υποδέχτηκαν σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου την πριγκίπισσα Κάκο του Ακισίνο της Ιαπωνίας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τονίστηκαν η μακροχρόνια φιλία και οι ιδιαίτερα στενές σχέσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ιαπωνία, με αφορμή και τη συμπλήρωση 125 ετών διπλωματικών σχέσεων.

Επισημάνθηκε επίσης η σημασία των ανταλλαγών σε πολιτιστικό και διαπροσωπικό επίπεδο, ενώ συζητήθηκε το πλούσιο πρόγραμμα δράσεων και εκδηλώσεων που ξετυλίγεται στο πλαίσιο του τρέχοντος «Έτους Πολιτισμού και Τουρισμού Ελλάδας – Ιαπωνίας».

Γιατί ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας δεν εμφανίστηκε στο συνέδριο του Ελπιδοφόρου: Στην παγίδα που έστησε στον κ. Μητσοτάκη έπεσε μέσα ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής!!!

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: