Μήνυμα υπέρ της ελεύθερης και ενωμένης Κύπρου από την βουλευτή της Βρετανίας Τερέζα Βίλιερς: Επαναβεβαιώνει τη στήριξή της στην επανένωση της Μεγαλονήσου

FILE PHOTO: Theresa Villiers arrives for a cabinet meeting in Downing Street, Central London, Britain, 10 September 2019. EPA, WILL OLIVER




Μήνυμα με το οποίο υπενθυμίζει και επαναβεβαιώνει τη στήριξή της στην επανένωση της Κύπρου απευθύνει προς την παροικία η απερχόμενη Βουλευτής βορείου Λονδίνου των Συντηρητικών Τερέζα Βίλιερς, η οποία επαναδιεκδικεί την εκλογή της στη Βουλή των Κοινοτήτων στις 4 Ιουλίου.

«Επί περισσότερο από δύο δεκατίες έχω υποστηρίξει τον κυπριακό σκοπό. Κανένας δεν τον έχει αναδείξει πιο συχνά στο κοινοβούλιο από εμένα και έχω επισκεφθεί το νησί αρκετές φορές για να ακούσω από κόσμο που επλήγη από την τουρκική εισβολή», αναφέρει η κ. Βίλιερς.

Παραθέτει στη συνέχεια σειρά πολυετών δράσεων, πρωτοβουλιών και ρόλων της υπέρ μιας ελεύθερης και επανενωμένης Κύπρου, αλλά και υπέρ των συμφερόντων της βρετανοκυπριακής παροικίας.

Αναφέρει, τέλος, ότι η Συντηρητική κυβέρνηση είναι προσηλωμένη στη στήριξη της υπό τα Ηνωμένα Έθνη διαδικασίας για επίτευξη λύσης, με την ίδια να επιθυμεί μία «δίκαιη, ισορροπημένη και βιώσιμη λύση», με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, στην εδαφική ακεραιότητα και στην κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας.

«Θα διατηρήσω την πίεση επί της βρετανικής κυβέρνησης να κάνει όλα όσα μπορεί για να διευκολύνει τις διαπραγματεύσεις και να υποστηρίξει τους Κύπριους στις προσπάθειές τους να επανενώσουν το νησί του», καταλήγει η κ. Βίλιερς.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ-Αθανάσιος Γκαβός
Λονδίνο, Μεγάλη Βρετανία

Τρομακτική αθλιότητα από 50 βρετανούς βουλευτές: Ζητούν απ’ ευθείας πτήσεις στο παράνομο αεροδρόμιο των κατεχομένων – Μιλούν για «Βόρεια Κύπρο» και «τιμωρητική και άδικη απαγόρευση»

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: