Δεν μπλοφάρουμε με τα πυρηνικά λέει ο Μεντβέντεφ: Μετά τις ΗΠΑ και το Βερολίνο επιτρέπει στην Ουκρανία να χρησιμοποιεί γερμανικά όπλα κατά ρωσικών στόχων

Ukrainian servicemen operate a German self-propelled anti-aircraft gun Gepard near the southern Ukrainian city of Odesa, Ukraine, 22 February 2024 amid the Russian invasion. EPA, IGOR TKACHENKO




Η Γερμανία επιτρέπει στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει γερμανικά όπλα εναντίον ρωσικών στόχων, ανακοίνωσε πριν από λίγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Χέμπεστραϊτ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «τις τελευταίες εβδομάδες η Ουκρανία δέχθηκε επίθεση, κυρίως στο Χάρκοβο, από θέσεις στην άμεσα γειτονική ρωσική περιοχή των συνόρων».

«Είμαστε από κοινού πεπεισμένοι ότι η Ουκρανία έχει, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, το δικαίωμα να αμυνθεί έναντι αυτών των επιθέσεων», τόνισε ο εκπρόσωπος.

Προηγούμενως Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν στο CNN ότι ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έδωσε άδεια στην Ουκρανία να χτυπήσει εντός ρωσικού εδάφους με αμερικανικά πυρομαχικά, αν και περιορίζει τη χρήση τους, ώστε το Κίεβο να μπορεί να χτυπήσει στόχους μόνο πάνω από τα σύνορα κοντά στο Χάρκοβο, αφού η Ρωσία έκανε σημαντικές προόδους γύρω από την πόλη στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας. κοντά στα ρωσικά σύνορα.

Μεντβέντεφ: Οι απειλές της Μόσχας δεν είναι μπλόφα

Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ δήλωσε σήμερα ότι η Ρωσία δεν μπλοφάρει όταν μιλάει για την πιθανότητα χρήσης τακτικών πυρηνικών όπλων εναντίον της Ουκρανίας και ότι η σύγκρουσή της με τη Δύση μπορεί να εξελιχθεί σε γενικευμένο πόλεμο.

Σε ανάρτησή του στο επίσημο κανάλι του στο Telegram ο αντιπρόεδρος σήμερα του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Μεντβέντεφ είπε ότι η σύγκρουση της Μόσχας με τη Δύση εξελίσσεται σύμφωνα με το χειρότερο δυνατό σενάριο και ότι “κανένας δεν μπορεί να αποκλείσει κλιμάκωσή της στο τελικό στάδιο”.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Άνοιξε η πόρτα του …”τρελοκομείου”; Πρώτο γιγάντιο βήμα από τον Τζο Μπάιντεν: Έδωσε την «πρώτη» άδεια στην Ουκρανία να χτυπά με αμερικανικά όπλα μέσα στη Ρωσία

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: