Με την επίκληση του Θεού, ο Ερντογάν καλεί τον Ισλαμικό κόσμο για κοινή αντίδραση κατά του Ισραήλ: «Το πνεύμα των Ηνωμένων Εθνών πέθανε στη Γάζα»

Ο ισλαμιστής Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε ομιλία στους βουλευτές του AKP Πηγή Τουρκική Προεδρία




Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποστήριξε σήμερα Τετάρτη, μετά τα ισραηλινά πλήγματα εναντίον εκτοπισμένων Παλαιστινίων στη Ράφα, ότι «το πνεύμα των Ηνωμένων Εθνών πέθανε στη Γάζα» και κάλεσε «τον ισλαμικό κόσμο» να αντιδράσει.

«Ο ΟΗΕ δεν μπορεί να προστατεύσει ούτε καν το ίδιο το προσωπικό του. Τι περιμένετε για να ενεργήσετε; Το πνεύμα των Ηνωμένων Εθνών πέθανε στη Γάζα», δήλωσε ο αρχηγός του τουρκικού κράτους απευθυνόμενος στους βουλευτές του κόμματός του.

Εκτός από τη μομφή του για την αδυναμία του διεθνούς θεσμού, ο Ερντογάν, επικεφαλής μιας κυρίως μουσουλμανικής χώρας 85 εκατομμυρίων κατοίκων, εγκάλεσε τους ομολόγους του του «ισλαμικού κόσμου».

«Έχω μερικές λέξεις να πω από εδώ στον ισλαμικό κόσμο: τι περιμένετε για να πάρετε μια κοινή απόφαση; Ο Θεός θα σας θεωρήσει, θα μας θεωρήσει υπεύθυνους», δήλωσε εκτιμώντας ότι «το Ισραήλ δεν είναι απειλή μόνο για τη Γάζα, αλλά για ολόκληρη την ανθρωπότητα».

«Κανένα κράτος δεν βρίσκεται σε ασφάλεια όσο το Ισραήλ δεν συμμορφώνεται με το διεθνές δίκαιο και δεν αισθάνεται ότι δεσμεύεται από το διεθνές δίκαιο. Και αυτό αφορά επίσης την Τουρκία», συνέχισε.

«Το Ισραήλ και αυτοί που το υποστηρίζουν ελπίζουν ότι θα ξεχάσουμε αυτή τη γενοκτονία: αυτή η γενοκτονία δεν θα ξεχαστεί», προειδοποίησε: «ο φόνος μωρών, παιδιών, οι επιθέσεις με στόχο νοσοκομεία, εκκλησίες, τζαμιά δεν πρόκειται να ξεχασθούν».

Με πληροφορίες από AFP μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΑ
Άγκυρα, Τουρκία

Δεν σώζεται με τίποτε ο Σούνακ, απλησίαστο το προβάδισμα των Εργατικών: Στο 47% ο Κιρ Στάρμερ έναντι 20% των Τόρις, σύμφωνα με τελευταία δημοσκόπηση

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: