Με παγκόσμια απεργία απειλούν τη FIFA οι ποδοσφαιριστές: Έχουμε φτάσει στα όριά μας με τους συνεχείς αγώνες, κινδυνεύει η υγεία μας

File Photo epa11343801 FIFA President Gianni Infantino delivers a speech during the 34th Congress of the Asian Football Confederation (AFC) in Bangkok, Thailand, 16 May 2024. EPA/RUNGROJ YONGRIT




Οι παίκτες έχουν προειδοποιήσει το κυβερνητικό όργανο του παγκόσμιου ποδοσφαίρου FIFA ότι είναι έτοιμοι να προχωρήσουν σε απεργία λόγω ανησυχιών ότι το αγωνιστικό ημερολόγιο είναι υπερφορτωμένο, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Ένωσης Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών (PFA).

Ο Μαχέτα Μολάνγκο, ο οποίος ζητά αλλαγές από τον Φεβρουάριο, πιστεύει ότι οι παίκτες έχουν φτάσει σε οριακό σημείο. Λέει ότι το γεμάτο πρόγραμμα του ποδοσφαίρου θέτει σε κίνδυνο την υγεία των παικτών και μειώνει την ποιότητα του αθλήματος.

«Μπορώ να σας αναφέρω μια κατάσταση που συνέβη πριν από 10 μέρες, όπου μπήκα σε αποδυτήρια ομάδας που επηρεάζεται αμεσα και είπα: «Χαίρομαι που είμαι εδώ και γαβγίζω λίγο, αλλά τελικά εξαρτάται από εσάς. Πόσο μακριά θέλετε να φτάσουμε;» είπε ο Μολάνγκο στο BBC.

«Μερικοί από αυτούς είπαν: “Δεν γίνεται, ας πάμε σε απεργία”. Κάποιοι είπαν: “Ποιο είναι το νόημα; Ναι, είμαι εκατομμυριούχος, αλλά δεν έχω καν χρόνο να ξοδέψω τα χρήματα”».

Οι απαιτήσεις έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια, καθώς τα τουρνουά επεκτάθηκαν και νέες διοργανώσεις εμφανίστηκαν, με παίκτες και μάνατζερ να επικρίνουν ότι το ημερολόγιο απαιτούσε πάρα πολλούς αγώνες.

«Δεν το είπε καν η ένωση, ήταν ο Γιούργκεν Κλοπ και ο Πεπ Γκουαρντιόλα. Φτάσαμε σε ένα σημείο που δεν μπορούμε να αποκλείσουμε οποιαδήποτε ενέργεια», είπε ο Μολάνγκο.

Η παγκόσμια ένωση παικτών FIFPRO, μαζί με την PFA και την Ένωση Παγκόσμιων Λιγκών (WLA), έχουν απειλήσει να κινηθούν νομικά εάν η FIFA συνεχίσει προς αυτή την κατεύθυνση.

Σε επιστολή τους προς τον πρόεδρο της FIFA Τζιάνι Ινφαντίνο και τον Γενικό Γραμματέα Ματίας Γκράφστρομ, εξέφρασαν τις ανησυχίες τους για την επέκταση του νέου Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων με 32 ομάδες.

Σε απάντηση, η FIFA αρνήθηκε τους ισχυρισμούς της ότι είχε λάβει μονομερείς αποφάσεις να ευνοήσει τις διοργανώσεις της στο διεθνές ημερολόγιο ενώ υποστήριξε ότι δεν υπάρχει σκέψη επαναπρογραμματισμού του τουρνουά.

«Ορισμένες από τις αλλαγές στην Αγγλία με το εγχώριο ημερολόγιο έχουν γίνει αναγκαστικά μετά από αυτά που έχουν κάνει η FIFA και η UEFA. Αυτό που συνέβη είναι περαιτέρω επιβεβαίωση ότι κάτι πρέπει να γίνει», είπε ο Μολάνγκο.

«Πάντα θα προσπαθούμε να εξαντλούμε όλες τις διπλωματικές οδούς, έχουμε στείλει μια επιστολή, έχουμε λάβει απάντηση, αλλά δυστυχώς ο χρόνος είναι εναντίον μας. Μερικές φορές ανάμεσα σε ενήλικες, παρά το γεγονός ότι προσπαθούμε πολύ να βρούμε λύσεις, χρειάζεστε ένα τρίτο μέρος για να αποφασίσει, ίσως ένας διαιτητής ή ένα δικαστήριο», είπε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Λονδίνο, Βρετανία

Το τρολάρισμα της Αννας Βίσση στους παίκτες του Ολυμπιακού: Τους έπαιξε τον ύμνο του Παναθηναϊκού

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: