Κατάσχεσαν πιτσαρία στη Νάπολη που σέρβιρε πίτσα… αλά μαφιόζα: Την χρηματοδοτούσε η Καμόρα – Ο ιδιοκτήτης της είχε φτιάξει πίτσα για τον Μπιλ Κλίντον [videos]

H «Pizzeria dal Presidente» στη Νάπολη. Photo screen shot via youtube, Fanpage.it




Μια από τις γνωστές πιτσαρίες της Νάπολης κατασχέθηκε από την οικονομική αστυνομία της πόλης. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της μεγαλούπολης του ιταλικού Νότου και ονομάζεται «Pizzeria dal Presidente», Πιτσαρία στου Προέδρου.

Ο ιδιοκτήτης της ήταν ο σεφ που είχε φτιάξει προσωπικά τη ναπολιτάνικη πίτσα που είχε δοκιμάσει ο Αμερικανός πρώην πρόεδρος Μπιλ Κλίντον στη διπλανή πιτσαρία «Di Matteo», σε ένα από τα ταξίδια που πραγματοποίησε στην Ιταλία.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των ερευνών, στο εστιατόριο είχε επενδύσει χρήματα η οικογένεια της τοπικής Καμόρα Κοντίνι.

Όπως γράφει ο Τύπος, στα αδικήματα συμπεριλαμβάνονται το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και η χρήση μαφιόζικων μεθόδων.

Η εισαγγελία της Νάπολης διέταξε πέντε συλλήψεις και την κατάσχεση κινητής και ακίνητης περιουσίας, συνολικής αξίας 3,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Πολλά από τα ακίνητα που κατασχέθηκαν, όπως διαπιστώθηκε, ανήκαν τυπικά σε αχυρανθρώπους, οι οποίοι συνεργάζονταν με την Καμόρα.

Ανάμεσά τους είναι και ένας αστυνομικός, ο οποίος εργαζόταν στην ευρύτερη περιοχή της Νάπολης και εμφανιζόταν ως ιδιοκτήτης μεγάλου φούρνου και ζαχαροπλαστείου.

Χρήματα από ναρκωτικά

Η επιχείρηση εστιατορίου είχε αγοραστεί χάρη στην οικονομική συνεισφορά και την «προστασία» που παρείχε ένα εξέχον μέλος της καμόρα, στην οικογένεια του οποίου κατέληγε μέρος των σχετικών εσόδων ακόμη και μετά την καταδίκη του για συνωμοσία και διακίνηση ναρκωτικών. Σύμφωνα με την εταιρεία διοικούνταν, στην πραγματικότητα, από τον κουνιάδο του κρατούμενου, επίσης επιβαρυμένο με πολυάριθμα ποινικά μητρώα, ο οποίος στη συνέχεια θα απελευθερωνόταν από την εγκληματική κοινοπραξία ξεκινώντας μια νέα επιχείρηση στον τομέα της πώλησης αρτοσκευασμάτων.

Οι έρευνες, που επιβεβαιώνονται από δηλώσεις συνεργατών της δικαιοσύνης, επέτρεψαν επίσης να εξακριβωθεί η εικονική ιδιοκτησία μεμονωμένης εταιρείας που δραστηριοποιείται στον τομέα των τουριστικών υπηρεσιών, την οποία ο προηγούμενος ιδιοκτήτης θα αναγκαζόταν να διαθέσει με απειλές, ξυλοδαρμούς και εκφοβισμού και επτά αριστοκρατικών ακινήτων που βρίσκονται στη ναπολιτάνικη πρωτεύουσα.

Οι ύποπτοι είχαν επαναχρησιμοποιήσει 412.435 ευρώ που καταβλήθηκαν σε μετρητά σε εταιρείες εστίασης και αρτοποιίας και για αγορά ακινήτων με επανειλημμένες πράξεις σε εταιρικούς και προσωπικούς λογαριασμούς.

Τα χρήματα κατασχέθηκαν σήμερα μαζί με τις μετοχές των εταιρειών, την ατομική επιχείρηση και τα ακίνητα που είναι εγγεγραμμένα στο όνομα υποψηφίων: η συνολική αξία υπολογίστηκε σε πάνω από 3,5 εκατομμύρια ευρώ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Θ. Ανδρεάδης – Συγγελάκης και ansa.it
Ρώμη, Ιταλία

Τρόμος σε παραλία του Μεξικού: «Αδέσποτος» ταύρος επιτέθηκε σε γυναίκα που αγνόησε όσους της φώναζαν να μην πλησιάσει το ζώο [δείτε τα videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: