Οι συγγενείς των Ελλαδιτών νεκρών στην Κύπρο για την ειδική εκδήλωση: Τιμή στους λεβέντες, «Κανένας Δεν Ξεχνά, Κανένας Δεν Ξεχνιέται» για τους ήρωες του 1974 και του 1963-64

FILE PHOTO: Το νεκροταφείο για τους πεσόντες αξιωματικούς και οπλίτες κατά την τουρκική εισβολή, στον Τύμβο Μακεδονίτισσας. Φωτογραφία Hellas Journal




Εκδήλωση με τίτλο «Κανένας Δεν Ξεχνά, Κανένας Δεν Ξεχνιέται» για τους ήρωες του 1974 και 1963/64 διοργανώνει το Γραφείο της Επικεφαλής Ανθρωπιστικών Θεμάτων Αγνοουμένων και Εγκλωβισμένων της Προεδρίας της Δημοκρατίας διοργανώνει, μαζί με την ΟΕΛΜΕΚ.

Η εκδήλωση, η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη, θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας στις 30 Μαΐου και ώρα 19:30.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου, στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα τιμηθούν Ελλαδίτες πεσόντες ήρωες, των οποίων τα λείψανα θα επαναπατριστούν ή θα ταφούν στον Τύμβο Μακεδονίτισσας στις 30 Μαΐου 2024, οι καθηγητές ήρωες, οι οποίοι προσέφεραν την ίδια τους τη ζωή για την ελευθερία της πατρίδας, αλλά και οι αγνοούμενοι καθηγητές, των οποίων τα ίχνη αναζητούνται εδώ και μισό αιώνα.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, οι συγγενείς των Ελλήνων ηρώων θα έρθουν στην Κύπρο για την τελετή επαναπατρισμού στην Ελλάδα ταυτοποιηθέντων λειψάνων, για την τέλεση κηδειών όσων οικογενειών επιθυμούν οι ταφές των αγαπημένων τους προσώπων να γίνουν στην Κύπρο και για τον ενταφιασμό επιπρόσθετων ταυτοποιηθέντων οστών στον Τύμβο Μακεδονίτισσας.

Στις τελετές θα αποδοθούν όλες οι πρέπουσες τιμές στους 15 ήρωες και στους συγγενείς τους. Το Γραφείο αναφέρεται σε ακόμη μια τραγική ιστορία, της περίπτωσης ταυτοποιηθέντων λειψάνων Ελλαδίτη ήρωα που, παρά τις προσπάθειες των ελληνικών αρχών, δεν εντοπίστηκε κανένας εν ζωή συγγενής του.

Στην εκδήλωση θα τιμηθούν επίσης οι αγνοούμενοι και πεσόντες καθηγητές οι οποίοι πολέμησαν για την ελευθερία της πατρίδας καθώς και οι οικογένειές τους.

Στην εκδήλωση θα τραγουδήσει αφιλοκερδώς η Ευρυδίκη, ενώ θα συμμετάσχει η χορωδία και η ορχήστρα της ΟΕΛΜΕΚ με τη μαέστρο Αντριάνα Σεργίδου.

Το Γραφείο ενημερώνει, τέλος, πως για κρατήσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 22400147 και 22378480.

ΚΥΠΕ/ΘΚ/ΓΒΑ, Λευκωσία, Κύπρος

Ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών θα ενημερώσει τις Βρυξέλλες για τη συμμόρφωση επί συστάσεων του κράτους δικαίου: Οι ενέργειες που ήδη έχουν γίνει…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: