Η σύμβαση για το λιμάνι και τη μαρίνα της Λάρνακας, τα επιτόκια και η ακρίβεια δεσπόζουν στα πρωτοσέλιδα των κυπριακών εφημερίδων, την Τρίτη

File Photo Τίτλοι των εφημερίδων της Κύπρου. Φωτογραφία ΚΥΠΕ




Ο τερματισμός της σύμβασης με την Kition Ocean Holdings για την ανάπτυξη του λιμανιού και της Μαρίνας της Λάρνακας είναι το θέμα που κυριαρχεί στα πρωτοσέλιδα του κυπριακού Τύπου της Τρίτης.

Προβάλλονται επίσης η πίεση από το ΑΚΕΛ προς την Κυβέρνηση για τα επιτόκια και την ακρίβεια, η αναμενόμενη μείωση των επιτοκίων από την ΕΚΤ, ο βομβαρδισμός από το Ισραήλ στη Ράφα, οι απαιτήσεις των συντεχνιών για νοσηλευτές από τρίτες χώρες αλλά και η σκέψη για απαγόρευση των κινητών στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

H «Αλήθεια» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Ναυάγιο στη Μαρίνα», γράφει ότι το Υπουργείο Μεταφορών τερμάτισε τη σύμβαση με την Kition Ocean Holdings, με την ανάπτυξη στη Λάρνακα να παραμένει αβέβαιη. Αλλού αναφέρεται σε άκρως επικριτικό άρθρο κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας από την «Κίπρις» που γράφει ότι ο Ν. Χριστοδουλίδης δεν φοβάται τις συνομιλίες αλλά τη συμφωνία. Σε άλλο θέμα γράφει ότι οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί που είχαν στόχο κτίριο της Χαμάς, έπηξαν ασφαλή καταυλισμό εκτοπισμένων και προκάλεσαν το θάνατο τουλάχιστον σε 40 άτομα, ανάμεσοα τους και γυναικόπαιδα.

Στο κύριο του θέμα με τίτλο «Μετέωρο άλλο ένα μεγάλο έργο ανάπτυξης», ο «Πολίτης» γράφει ότι Κυβέρνηση τερμάτισε τη σύμβαση με την Kition Ocean Holdings για το λιμάνι και τη Μαρίνα της Λάρνακας. Αλλού αναφέρεται σε διαθεσιμότητες δημοσίων υπαλλήλων που κρατάνε χρόνια λόγω της καθυστέρησης στην διερεύνηση και εκδίκασή τους, ενώ οι υπάλληλοι αυτοί κάθονται σπίτι και πληρώνονται. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε μείωση των επιτοκίων με το σταγονόμετρο από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Ο «Φιλελεύθερος» στο κύριο του θέμα με τίτλο «Τιτανικός στα νερά της Λάρνακας» αναφέρεται σε ναυάγιο €1,2 δισεκατομμυρίων στο λιμάνι και τη Μαρίνα Λάρνακας με το κράτος να αναλαμβάνει εκ νέου τη διαχείριση. Αλλού αναφέρεται σε επεισοδιακές διαμαρτυρίες κτηνοτρόφων στα κατεχόμενα και ότι αντιδρούν στην απόφαση να εισαχθεί κρέας πό την Ολλανδία. Σε άλλο θέμα η εφημερίδα αναφέρεται σε μπλόκο συντεχνιών για νοσηλευτές από τρίτες χώρες, θέτοντας αυστηρότατους όρους και προϋποθέσεις.

Με τίτλο «Να απαντήσει επιτέλους η Κυβέρνηση τι θα πράξει με ακρίβεια και επιτόκια» η «Χαραυγή», αναφέρεται στο κύριο της θέμα σε ασφυκτικό πρέσινγκ από ΑΚΕΛ στην Κυβέρνηση που παραμένει απαθής. Αλλού γράφει ότι καμιά παρέκκλιση δεν γίνεται αποδεκτή για νοσηλευτές και μαίες από τρίτες χώρες. Σε άλλο θέμα γράφει ότι «έπεσε… σε βράχους» η ενιαία ανάπτυξη του λιμανιού και της μαρίνας της Λάρνακας και ότι ο Δήμαρχος Λάρνακας καλεί την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει ποια είναι τα επόμενα βήματά της.

Η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail” στο κύριο της θέμα με τίτλο «Η Κυβέρνηση ακυρώνει το έργο το λιμανιού Λάρνακας», γράφει ότι ο Υπουργός Μεταφορών Αλέξης Βαφεάδης ανέφερε πως δεν υπήρξε άλλη επιλογή από τη στιγμή που η εταιρεία δεν πλήρωσε την εγγυητική στην ώρα της και το έργο βρίσκεται σε αδιέξοδο. Αλλού γράφει ότι εταιρείες δεν προσφέρουν την επταετή εγγύηση στους πελάτες τους στο πλαίσιο του σχεδίου «Φωτοβολταϊκά για όλους». Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι το Υπουργείο Παιδείας σκέφτεται απαγόρευση των κινητών τηλεφώνων και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

Ο Εμίρης του Κατάρ έφτασε στη Λάρνακα: Τον υποδέχθηκαν ο Πρόεδρος της Κύπρου και παιδάκια με παραδοσιακές στολές που του πρόσφεραν λουλούδια

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: