Οι παίκτες του πρωταθλητή ΠΑΟΚ γνώρισαν την αποθέωση: Πάνω από 40.000 στην απονομή του τίτλου στην Τούμπα, το πάρτι των οπαδών του Δικεφάλου συνεχίστηκε στο Λευκό Πύργο (video)

Φίλαθλοι του ΠΑΟΚ πανηγυρίζουν την κατάκτηση του Πρωταθλήματος στο γήπεδο της Τούμπας στη φιέστα για την απονομή του τροπαίου στο στάδιο, Θεσσαλονίκη, Κυριακή 19 Μαΐου 2024. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΧΗΡΑΣ




Σε μία κατάμεστη Τούμπα, σε κερκίδες αλλά και αγωνιστικό χώρο, και πάνω σε εξέδρα που είχε στηθεί για την περίσταση, πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας (20/5) η απονομή της κατάκτησης του πρωταθλήματος της Super League της σεζόν 2023/24 στον ΠΑΟΚ.

Ο διευθύνων σύμβουλος κι αντιπρόεδρος της ΠΑΕ, Μάκης Γκαγκάτσης, ήταν αυτός ο οποίος έδωσε τα μετάλλια στους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ, ξεκινώντας από τους τερματοφύλακες και συνεχίζοντας με τους αμυντικούς, τους μέσους και κλείνοντας με τους επιθετικούς.

Άπαντες γνώριζαν την αποθέωση από τους πάνω από 40.000 οπαδούς των «ασπρόμαυρων» που είχαν κατακλύσει κάθε σημείο της Τούμπας.

Ακόμη πιο συγκινητικό το ότι δίπλα από τον Μάκη Γκαγκάτση ήταν ο μικρός Γιαννάκης, ο γνωστός μικρός φίλος του ΠΑΟΚ, τον οποίο αγκάλιαζαν άπαντες. Τελευταίος, από τους παίκτες, βγήκε ο εμβληματικός αρχηγός Αντελίνο Βιεϊρίνια, για να ακολουθήσει ο πλέον πετυχημένος προπονητής στην ιστορία του «Δικεφάλου του Βορρά», Ραζβάν Λουτσέσκου.

Λίγο πριν τη 1 τα ξημερώματα, ο Βιεϊρίνια σήκωσε στον αέρα της Τούμπας το τρόπαιο του πρωταθλητή, δίνοντας το έναυσμα για να ξεκινήσουν με κάθε επισημότητα οι πανηγυρισμοί. Οι οποίοι, στη συνέχεια, θα μεταφέρονταν στον Λευκό Πύργο, εκεί όπου από τις 10 περίπου το βράδυ της Κυριακής, με τη λήξη του νικηφόρου αγώνα επί του Άρη, είχαν αρχίσει να συγκεντρώνονται χιλιάδες φίλοι του ΠΑΟΚ.




  • ,Γκαγκάτσης: «Αφιερωμένος ο τίτλος στον Ιβάν Σαββίδη, στον Ραζβάν Λουτσέσκου στους παίκτες και στον κόσμο»

Σε πελάγη ευτυχίας έπλεε, όπως ήταν φυσικό, ο Μάκης Γκαγκάτσης έπειτα από την κατάκτηση του πρωταθλήματος από τον ΠΑΟΚ.

Ο εκ διευθύνων σύμβουλος της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ μοίραζε συγχαρητήρια σε όλους μετά τη νίκη 2-1 του ΠΑΟΚ μέσα στο «Κλεάνθης Βικελίδης» επί του Άρη, στο φινάλε των Play Off της Super League.

«Ένας μαραθώνιος έφτασε στο τέλος του, ο ΠΑΟΚ αναδεικνύεται πρωταθλητής με 80 βαθμούς. Θεωρώ ότι ήταν το πιο συγκλονιστικό πρωτάθλημα. Αυτός ο τίτλος είναι αφιερωμένος στον Ιβάν Σαββίδη, στον Ραζβάν Λουτσέσκου, στους παίκτες και τον κόσμο του ΠΑΟΚ, που πραγματικά πίστεψε σε αυτό το πρωτάθλημα», είπε στις πρώτες του δηλώσεις στην κάμερα των συνδρομητικών καναλιών CosmoteSports ο Γκαγκάτσης.

Δεν είναι τυχαίο, μάλιστα, πως η ΠΑΕ ΠΑΟΚ με ανάρτησή της στα Social Media έγραψε χαρακτηριστικά: «Στον άνθρωπο που τηρεί τις υποσχέσεις του, που άλλαξε την ιστορία… Πρόεδρε για σένα!», αναφερόμενη φυσικά στον Ιβάν Σαββίδη. Το ίδιο έκανε και ο Γιώργος Σαββίδης, ο ένας από τους δυο γιους του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ, λέγοντας το λιτό «Αυτό το πρωτάθλημα είναι για τον πατέρα μου και μόνο» στην κάμερα των συνδρομητικών καναλιών NovaSports φτάνοντας στην Τούμπα ενόψει της απονομής.




Για να προσθέσει ο Γκαγκάτσης για τον τρόπο που έφτασε η ομάδα του στην κατάκτηση του τέταρτου πρωταθλήματος στην ιστορία της: «Αν η λέξη άγχος είχε μια φωτογραφία στο λεξικό θα ήταν το σημερινό Άρης – ΠΑΟΚ. Η πόλη γιορτάζει και τώρα πρέπει να χτίσουμε σε ακόμη πιο γερά θεμέλια τον ΠΑΟΚ του μέλλοντος. Είναι μια τεράστια επιτυχία, που δύσκολα θα επιτευχθεί ξανά, κερδίζοντας κατά σειρά την ΑΕΚ, τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό και τον Άρη».

Όσο για το ποιο ήταν το ματς-κλειδί στο οποίο οι «ασπρόμαυροι» πίστεψαν πως μπορούν να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση, ο εκ των αντιπροέδρων της ΠΑΕ ΠΑΟΚ επεσήμανε: «Το πιστέψαμε στο 3-2 με την ΑΕΚ. Το κίνητρο των παικτών ήταν τεράστιο και έγραψαν ιστορία. Και οι αντίπαλοι είχαν κίνητρο, να στερήσουν το πρωτάθλημα από τον ΠΑΟΚ. Το πρώτο (σ.σ. του 2019) ήταν ένα πρωτάθλημα μετά από 34 χρόνια και μάλιστα ήταν αήττητο. Αυτό το πρωτάθλημα ήταν κάτι συγκλονιστικό αφού ξεκινήσαμε ως αουτσάιντερ».

  • Μιχαηλίδης: «Αφιερωμένο στον πατέρα μου που σήμερα του κάναμε μνημόσυνο»

Παραλίγο να γίνει μοιραίος για την ομάδα του ο Γιάννης Μιχαηλίδης. Ο 24χρονος κεντρικός αμυντικός του ΠΑΟΚ αποβλήθηκε στο 78ο λεπτό στο ντέρμπι με τον Άρη στο Χαριλάου, ωστόσο η ομάδα του κατάφερε να κρατήσει το υπέρ του 2-1 και να πανηγυρίσει την κατάκτηση του τέταρτου πρωταθλήματος στην ιστορία του και πρώτου από το 2019.

Για τον Μιχαηλίδη, ο τρόπος που ήρθε ο τίτλος αυτός είχε μία ιδιαίτερη σημασία:




«Μπορώ να πω πως είναι η καλύτερη στιγμή στην καριέρα μου, σε μια εποχή που έχω περάσει δύσκολα, καθώς σήμερα ήταν το μνημόσυνο για τις 40 μέρες από τότε που έχασα τον πατέρα μου. Ξέρω πως τον έκανα χαρούμενο σήμερα οπότε πάμε στον Λευκό Πύργο για να πανηγυρίσουμε. Ο μπαμπάς είναι τα πάντα, παίζουμε μόνο γι’ αυτόν. Ήταν ξεχωριστή στιγμή, αφιερωμένη σε αυτόν και τον λαό που μας περιμένει».

Για το αν ο ΠΑΟΚ άξιζε τον τίτλο, ο γεννημένος στα Γιαννιτσά αμυντικός τόνισε:

«Το γουστάρουμε πάρα πολύ και θα συνεχίσουμε να το γουστάρουμε. Η αλήθεια είναι πως θέλαμε να γράψουμε ιστορία για το κλαμπ. Είναι μια ιστορική στιγμή, κάναμε το τέσσερα στα τέσσερα στα τελευταία ντέρμπι, πήραμε το τέταρτο πρωτάθλημα, όλα σούπερ. Πηγαίνουμε πρώτα στην Τούμπα και μετά στο Λευκό Πύργο για να γιορτάσουμε».

Από την πλευρά του, ο Στέφαν Σβαμπ προσέθεσε:

«Όλο μου το σώμα είναι σε σοκ. Είναι μαγικό αυτό που συμβαίνει. Δείξαμε πόσο μαχητές και πόσο δυνατοί είμαστε στον αγωνιστικό χώρο. Δε μπορούμε να νιώσουμε τίποτα άλλο από περηφάνια, όλοι στο σύλλογο. Ήταν μία τρελή σεζόν. Πήραμε 80 βαθμούς, κερδίσαμε τρία ντέρμπι στη σειρά, κερδίσαμε σε ένα γήπεδο που όλοι ήρθαν για να μας δουν να χάνουμε. Είναι κάτι τρελό αυτό που συνέβη, είναι ένα πρωτάθλημα που θα μείνει στην ιστορία. Δεν έχει ξαναγίνει».




  • Πανηγυρισμοί στην πόλη και στο Λευκό Πύργο από φιλάθλους του ΠΑΟΚ

Με σημαίες και σύμβολα του ΠΑΟΚ, φίλαθλοι της ομάδας ξεχύθηκαν στους δρόμους, πανηγυρίζοντας την κατάκτηση του πρωταθλήματος, μετά τη λήξη του ποδοσφαιρικού αγώνα ‘Αρης – ΠΑΟΚ.

Στο Λευκό Πύργο ήδη άρχισαν αν συγκεντρώνονται φίλοι του ΠΑΟΚ που πανηγυρίζουν για την επιτυχία της ομάδας τους.

Η τροχαία έχει κλείσει την οδό Εθνικής Αμύνης στο ύψος της οδού Αλεξάνδρου Σβώλου και διευκολύνει την κάθοδο των φιλάθλων, ενώ στους κεντρικούς δρόμους, στο κέντρο στη Τούμπα και σε όλη την πόλη κορναρίσματα ακούγονται από αυτοκίνητα και μηχανές που θέλουν να γιορτάσουν μαζί με τους διερχόμενους για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Κάδοι απορριμμάτων έχουν μετακινηθεί και τοποθετηθεί σε σταυροδρόμια από φιλάθλους και κάποια πυροτεχνήματα έπεσαν στο Λευκό Πύργο, ενώ φίλαθλοι πανηγυρίζουν και τραγουδούν στην παραλιακή και στην οδό Νικολάου Γερμανού, που έχουν κλείσει από κόσμο, στο ύψος του Λευκού Πύργου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Θεσσαλονίκη, Greece

Πρωταθλητής ο μεγάλος ΠΑΟΚ: H ομάδα του Σαββίδη και του Λουτσέσκου επικράτησε με 2-1 σηκώνοντας τον τίτλο μέσα στην έδρα του Άρη, “καίγεται” η Θεσσαλονίκη για τον Δικέφαλο

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: