Η νέα εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ουκρανίας για τον πόλεμο με τη Ρωσία είναι… ένα άβαταρ τεχνητής νοημοσύνης [video]

H Victoria Shi στο βίντεο της αυτοπαρουσίασής της Πηγή Photo: MFA of Ukraine / Twitter




Τη νέα εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών παρουσίασε αυτήν την εβδομάδα η Ουκρανία. Και παρότι μοιάζει, δεν είναι αληθινή αλλά προϊόν τεχνητής νοημοσύνης.

Ο λόγος για τη Victoria Shi. Ακόμη και το όνομά της δεν είναι τυχαίο, προέρχεται από τη λέξη «νίκη» και την ουκρανική συντομογραφία της τεχνητής νοημοσύνης. Η Victoria Shi θα κάνει επίσημες δηλώσεις εκ μέρους του υπουργείου, οι οποίες εξακολουθούν να γράφονται από ανθρώπους.

Το άβαταρ έχει φτιαχτεί με βάση την Ουκρανή τραγουδίστρια και influencer Ρόζαλι Νόμπρε που συμφώνησε να συμμετάσχει στο πρότζεκτ. Είναι ντυμένο στα μαύρα με μια καρφίτσα με σημαία της Ουκρανίας, τα μαλλιά τραβηγμένα προς τα πίσω και φοράει σκουλαρίκια με καρφιά.

Σε ένα βίντεο που κυκλοφόρησε από το Υπουργείο Εξωτερικών (MFA), η Shi παρουσίασε τον εαυτό της και περιέγραψε τον ρόλο της και τις λειτουργίες της, λέγοντας ότι δημιουργήθηκε για να προστατεύει «τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των Ουκρανών πολιτών στο εξωτερικό».

Να σημειωθεί πως, είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που αυτός ο ρόλος ανατίθεται σε ψηφιακό εκπρόσωπο.

Ο κύριος λόγος για τη δημιουργία της ήταν η «εξοικονόμηση χρόνου και πόρων» για τους διπλωμάτες, εξήγησε ο υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα. Οι δημιουργοί της Shi είναι μια ομάδα που ονομάζεται Game Changers και έχουν δημιουργήσει επίσης περιεχόμενο εικονικής πραγματικότητας που σχετίζεται με τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Για την αποφυγή ψευδών ειδήσεων, οι δηλώσεις θα συνοδεύονται από έναν κωδικό QR που θα  συνδέεται με εκδόσεις κειμένου στον ιστότοπο του υπουργείου.

Με πληροφορίες από Guardian

Ηλιακή βροχή, εκρήξεις και το χνουδωτό «στέμμα» του ήλιου κατέγραψε το Solar Orbiter: Απόκοσμο τοπίο στους 1 εκατ. βαθμούς Κελσίου

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: