Η Ιερουσαλήμ απαντά με το ίδιο …νόμισμα στον Ερντογάν: Να κατηγορηθεί για γενοκτονία η Τουρκία, δολοφονεί τους Κούρδους, κατέχει παράνομα το βόρειο τμήμα της Κύπρου

Ο ισλαμιστής πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν ομιλεί στον τουρκικό όχλο. Φωτογραφία via Recep Tayyip Erdoğan @RTErdogan




Επίθεση κατά του Προέδρου της κατοχικής Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξαπέλυσε ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Ισραέλ Κατς, μετά τις αντιστοιχες κατηγορίες του ισλαμιστή Τούρκου ηγέτη.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ σε ανάρτησή του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, υπογραμμίζει:

«Αυτός που πρέπει να κατηγορηθεί για γενοκτονία είναι ο δικτάτορας Ερντογάν, που δολοφονεί τους Κούρδους πολίτες του, που κατέχει το βόρειο μέρος της Κύπρου και που διαπράττει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας».

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραηλ έχει δώσει εντολής στις διπλωματικές αντιπροσωπείες της χώρας του να αντιμετωπίζουν σε όλα τα μέτωπα τους Τούρκους, ειδικά στο αμερικανικό Κογκρέσο και στην Ουάσιγκτον. Ο πόλεμος των δύο χωρών, δεν είναι μόνο διπλωματικός. Εϊναι και εμπορικός και οικονομικός.

Ο Πρόεδρος της κατοχικής Τουρκίας είχε δηλώσει χθες:

«Το όνομα του Νετανιάχου θα καταγραφεί στην Ιστορία όπως του Χίτλερ, του Μιλόσεβιτς, του Κάρατζιτς, δηλώνοντας ότι ο τελευταίος βομβαρδισμός σε προσφυγικό καταυλισμό στη Ράφα έγινε στον απόηχο της έκκλησης του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου να σταματήσουν οι επιθέσεις».

Σε ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο, που προσπερνά τις σοβαρές κατηγορίες για την κατοχή της Κύπρου, χαρακτηρίζει τις κατηγορίες του επικεφαλής της ισραηλινής διπλωματίας κατά του Τούρκου προέδρου «μάταιη προσπάθεια» να αποσπάσει την προσοχή της παγκόσμιας κοινότητας από τα εγκλήματα του Ισραήλ στην πολιορκημένη Λωρίδα της Γάζας.

Σημειώνει πως «όλοι όσοι είναι συνένοχοι σε αυτά τα εγκλήματα θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη ενώπιον διεθνών δικαστηρίων».

Στην τουρκική ανακοίνωση, τονίζεται επίσης:

«Ο ασεβής τόνος του ισραηλινού υπουργού Εξωτερικών Κατς και οι αβάσιμες κατηγορίες κατά του Προέδρου Ερντογάν είναι μια μάταιη προσπάθεια αλλαγής της ατζέντας σχετικά με τα εγκλήματα του Ισραήλ στην Παλαιστίνη», αναφέρει χαρακτηριστικά το υπουργείο και τονίζει πως η Άγκυρα θα συνεχίσει να υποστηρίζει τα δικαιώματα και τη δικαιοσύνη των Παλαιστινίων.

Ανέφερε επίσης ότι η ισραηλινή κυβέρνηση υπό τον Πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου είναι υπεύθυνη για τους θανάτους 40.000 Παλαιστινίων από τις 7 Οκτωβρίου και «έσφαξε βάρβαρα» δεκάδες αθώους εκτοπισμένους σε επίθεση σε καταυλισμό προσφύγων την Κυριακή το βράδυ.

«Όλοι όσοι είναι συνένοχοι σε αυτά τα εγκλήματα θα οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης και των διεθνών δικαστηρίων», σημειώνει, αναφερόμενη στην αεροπορική επιδρομή του Ισραήλ σε σκηνές που φιλοξενούσαν εκτοπισμένους στην πόλη Ράφα, νότια της Λωρίδας της Γάζας, την οποία η παγκόσμια κοινότητα περιέγραψε ως «φρικιαστική».

Ο Ερντογάν …έβγαλε το παλούκι: Ο Νετανιάχου θα μνημονεύεται όπως ο Χίτλερ και ο Μιλόσεβιτς, υποσχέθηκε ότι θα κάνει τα πάντα για να λογοδοτήσουν οι βάρβαροι (Ισραηλινοί)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: