Κόλαφος της Figaro στο ελληνικό ποδόσφαιρο για την επίθεση στη Στεφανί Φραπάρ: Διεθνές το επεισόδιο, στο πλευρό της και το σωματείο των Γάλλων διαιτητών

Οι παίκτες του Άρη, στρέφονται κατά της Στέφανι Φραπάρ (Κ), η οποία συνοδεύεται από αστυνομικούς, μετά το τέλος του αγώνα ποδοσφαίρου Παναθηναϊκός – Άρης για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας της σεζόν 2023/24, χωρίς την παρουσία θεατών, στο Πανθεσσαλικό Στάδιο στον Βόλο, το Σάββατο 25 Μαΐου 2024. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ STR




Στα επεισόδια που έλαβαν χώρα μετά τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας στον Βόλο με στόχο την Γαλλίδα διαιτητή Στεφανί Φραπάρ αναφέρεται η γαλλική εφημερίδα Le Figaro, επισημαίνοντας την απόλυτη υποστήριξη του σωματείου των Γάλλων διαιτητών ποδοσφαίρου στο πρόσωπό της.

«Τέτοιες συμπεριφορές δείχνουν για άλλη μια φορά την πιο πλήρη ασέβεια και την πιο παράλογη παραμέληση ως προς τη λειτουργία του διαιτητή και τη μεροληψία όσων εμπλέκονται σε αυτόν τον αγώνα. Υπάρχει πολλή δουλειά ακόμα. Μπράβο Stéphanie», αναφέρει η ένωση ελίτ διαιτητών ποδοσφαίρου (SAFE) στο X, προσθέτοντας:  «Αν η συμπεριφορά της ηττημένης ομάδας στο τέλος του αγώνα είναι ανάξια των αξιών του ποδοσφαίρου, οι λάτρεις του αθλητισμού μας μπορούν να καθησυχαστούν: όλα πήγαν καλά μετά, για την ομάδα διαιτησίας.»

Στην Ελλάδα, ο ορισμός ξένων διαιτητών έχει γίνει επαναλαμβανόμενη πρακτική για αγώνες υψηλού στοιχήματος, σε ένα πλαίσιο που υπονομεύεται από τη βία και τη διαφθορά, σημειώνει η εφημερίδα, υπογραμμίζοντας, ότι αυτή τη σεζόν, η βία που συγκλόνισε τον κόσμο του αθλητισμού στην Ελλάδα οδήγησε τις αρχές να διατάξουν κλειστές πόρτες για αγώνες Πρωταθλήματος, μεταξύ Δεκεμβρίου και Φεβρουαρίου.

Από την πλευρά της η ένωση υπενθυμίζει, ότι «οι Γάλλοι διαιτητές ορίστηκαν μετά από αίτημα της Ελληνικής Ομοσπονδίας για απόλυτη ουδετερότητα, για έναν αγώνα που διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών.»

«Χωρίς να επαναληφθεί η ροή του αγώνα, ελήφθησαν 4 σημαντικές αποφάσεις και ελήφθησαν καλά (όλα ελεγχόμενα και επικυρωμένα από το VAR): τρεις αποκλεισμοί και το γκολ στο τέλος του πρόσθετου χρόνου δεν μετρήθηκε, λόγω των πολλών διακοπών στο παιχνίδι. Για ποιο να την κατηγορήσουμε; Επειδή έκανε το έργο της σε ένα θυελλώδες πλαίσιο, με αμεροληψία», καταλήγει το σωματείο, επιβεβαιώνοντας την υποστήριξή του προς την διαιτητή του.

Le Figaro [Foot : Stéphanie Frappart reçoit le soutien du syndicat des arbitres après la finale de la Coupe de Grèce]

Παίκτης του Παναθηναϊκού ο Τιν Γεντβάι έως το καλοκαίρι του 2027: Οι «πράσινοι» ενεργοποίησαν την οψιόν αγοράς του Κροάτη ύψους 1,5 εκατ. ευρώ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: