Οι Αττίλες δοκιμάζουν τις αντοχές της Αθήνας με συνεχείς προκλήσεις: Θα συνεχίσουν τις έρευνες σε όλη την παράνομη «Γαλάζια Πατρίδα», ανακοίνωσε ο ισλαμιστής Υπουργός Ενέργειας

Ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας, Alparslan Bayraktar με Κορεάτες δημοσιογράφους. Φωτογραφία Alparslan Bayraktar, @aBayraktar1




Δεν έχουμε παραιτηθεί από την Ανατολική Μεσόγειο, θα συνεχίσουμε επίμονα και πεισματικά τις έρευνες σε όλη αυτή την περιοχή που ορίζεται ως «Γαλάζια Πατρίδα», δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Ενέργειας Αλμπαρσλάν Μπαϊρακτάρ.

Σημείωσε ωστόσο ότι η τρέχουσα προτεραιότητά σχετίζεται με την ανακάλυψη στη Μαύρη Θάλασσα.

Σε συνέντευξή του στο Χαμπέρτουρκ, ο κ. Μπαϊρακτάρ είπε ότι «υπάρχουν ανακαλύψεις, κάνουμε νέες γεωτρήσεις. Η Μεσόγειος είναι το πρώτο βήμα της στρατηγικής μας να πάμε σε περιοχές που δεν έχουν ερευνηθεί στο παρελθόν με τα πλοία μας».

«Έχουμε πραγματοποιήσει 8 γεωτρήσεις βαθιάς θάλασσας στη Μεσόγειο. Όμως, οι τοποθεσίες που κάναμε γεωτρήσεις στις περιοχές αδειών που παραχωρήθηκαν από την τδβκ στην Turkish Petroleum – έχουμε πραγματοποιήσει γεωτρήσεις στα νότια του νησιού της Κύπρου, το έχουμε κάνει στα δυτικά και στα βόρεια – σε όλες αυτές τις περιοχές και σε όλες τις έρευνες που έχουμε κάνει στην περιοχή της δικής μας υφαλοκρηπίδας, δυστυχώς, δεν έχουμε κάνει μια δεύτερη ανακάλυψη που να εκφράζει ένα σημαντικό οικονομικό μέγεθος σε 8 έρευνες», ανέφερε.

Αυτό όμως, πρόσθεσε, «δεν σημαίνει ότι έχουμε παραιτηθεί από την Ανατολική Μεσόγειο, θα συνεχίσουμε επίμονα και πεισματικά αυτές τις έρευνες σε όλη αυτή την περιοχή που ορίζεται ως ‘Γαλάζια Πατρίδα’».

Ο Υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας ανέφερε ωστόσο ότι «η τρέχουσα προτεραιότητά μας σχετίζεται με την ανακάλυψη που έχουμε κάνει και την επιστροφή αυτής της ανακάλυψης στην παραγωγή το συντομότερο δυνατό. Επικεντρωνόμαστε στη Μαύρη Θάλασσα και το Σαγγάριο».

«Ποτέ δεν αγνοήσαμε τη Μεσόγειο. Ένας πυλώνας της στρατηγικής μας στις έρευνες και την παραγωγή είναι σίγουρα οι έρευνες στα δικά μας πεδία, στις θάλασσές μας και στην ξηρά», ειπε.

Ένας άλλος πυλώνας, πρόσθεσε, είναι οι έρευνες στο εξωτερικό, ιδίως στη Λιβύη. Κάναμε μια συμφωνία με τη Σομαλία. Έχουμε επίσης σχέδια ερευνών στις θάλασσες της Σομαλίας.

«Στόχος μας είναι να πραγματοποιήσουμε μια σεισμική ερευνητική δραστηριότητα ίσως εντός του τρέχοντος έτους και στη συνέχεια να περάσουμε στη δραστηριότητα γεωτρήσεων τα επόμενα χρόνια. Έχουμε μια πολυδιάστατη στρατηγική ερευνών και παραγωγής», ανέφερε.

ΚΥΠΕ/ΑΑ/ΗΦ
Κωνσταντινούπολη, Τουρκία

Ανθρωπιστικό το θέμα αγνοουμένων και πεσόντων κατά την τουρκική εισβολή: Χριστοδουλίδης κατά την τελετή επαναπατρισμού οστών Ελλαδιτών

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: