Ισχυροποιείται το σενάριο του εμπρησμού στο εργοστάσιο «Γιαννίτσης» στη Λαμία: Αύξηση αποζημίωσης από την ασφαλιστική για πυρκαγιά είχε ζητήσει η ιδιοκτησία του [video]

File Photo Tο εργοστάσιο της εταιρείας Γιαννίτση στην βιομηχανική περιοχή της Λαμίας παραδομένο στις φλόγες, Δευτέρα 20 Μαΐου 2024. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΡΗΣ ΜΑΡΤΑΚΟΣ




Αποτέλεσμα εμπρησμού και όχι ένα ατυχές συμβάν είναι η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τη νύχτα της Κυριακής στο εργοστάσιο τροφίμων «Γιαννίτσης» στη ΒΙΠΕ Λαμίας, το οποίο είχε την ευθύνη των σχολικών γευμάτων σε σχολεία της Λαμίας, όπου μαθητές έπαθαν μαζική δηλητηρίαση.

Τα στελέχη της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού και την ηγεσία της Πυροσβεστικής φτάνουν αβίαστα στο συμπέρασμα οδηγούμενα από τρία στοιχεία:

  • Το πρώτο από αυτά είναι ένα βίντεο που έφερε χθες στο φως της δημοσιότητας η «Καθημερινή» και δείχνει τους χώρους του εργοστασίου να έχουν τυλιχθεί στις φλόγες, μόλις μερικά λεπτά μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς. Σύμφωνα με πηγή της εφημερίδας, το βίντεο έχει τραβήξει με το κινητό του αυτοκινητιστής – συνεργάτης της εταιρείας που έτυχε να βρίσκεται στο σημείο.

Η πυρκαγιά φέρεται να ξεκίνησε από φορτηγό όχημα που ήταν σταθμευμένο στην πρόσοψη του εργοστασίου, με τρόπο ώστε το μπροστινό τμήμα αυτού να εφάπτεται στον χώρο του εργοστασίου.

Η φωτιά εκδηλώθηκε περί τη 1.30 π.μ., με τον αυτόπτη μάρτυρα να ξεκινάει τη βιντεοσκόπηση μέσα σε διάστημα όχι μεγαλύτερο των 10 λεπτών από την άφιξή του στο σημείο. Από το οπτικό ντοκουμέντο που βρίσκεται στα χέρια των στελεχών της ΔΑΕΕ προκύπτει με σαφήνεια η «ύποπτη», όπως χαρακτηρίζεται, ταχεία εξάπλωση της φωτιάς.

Τα στελέχη της Π.Υ. έχουν πάρει δείγματα από το εσωτερικό της κατεστραμμένης εγκατάστασης και τα έχουν στείλει στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να ελεγχθεί εάν υπάρχουν τυχόν ίχνη και υπολείμματα εύφλεκτου υγρού.

  • Eνα δεύτερο ενδιαφέρον στοιχείο που έχει περιέλθει στη διάθεση της Πυροσβεστικής και γεννάει ερωτήματα αφορά την πληροφορία ότι οι υπεύθυνοι της εταιρείας μερικά εικοσιτετράωρα πριν ξεσπάσει η πυρκαγιά φέρεται να είχαν με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ζητήσει από την ασφαλιστική εταιρεία να αυξήσει το ποσό της αποζημίωσης που θα χορηγούσε σε περίπτωση πυρκαγιάς.




Το σχετικό αίτημα φέρεται να υπεβλήθη στην αρχή της περασμένης εβδομάδας, με την πυρκαγιά να εκδηλώνεται μερικά εικοσιτετράωρα αργότερα, τη νύχτα της Κυριακής και πάντως πριν η ασφαλιστική εταιρεία προλάβει να ικανοποιήσει το αίτημα της εταιρείας αυξάνοντας το ποσό της αποζημίωσης για την περίπτωση πυρκαγιάς.

  • Το τρίτο στοιχείο που αξιολογείται από τη ΔΑΕΕ αφορά την αδυναμία της να εντοπίσει το ένα από τα συνολικά τρία καταγραφικά των καμερών ασφαλείας που λειτουργούσαν στο εσωτερικό της επιχείρησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στον χώρο λειτουργούσαν συνολικά τρία καταγραφικά, εκ των οποίων έχουν βρεθεί τα δύο. Εχουν καταστραφεί από τη φωτιά και θεωρείται εξαιρετικά αμφίβολο εάν θα γίνει ανάκτηση των δεδομένων που έχουν αποθηκευτεί στους σκληρούς δίσκους τους. Το τρίτο δεν έχει βρεθεί, με τις Αρχές ωστόσο να μην είναι σε θέση να απαντήσουν εάν έχει σκοπίμως αφαιρεθεί ή εάν καταστράφηκε ολοσχερώς από τη μεγάλη πυρκαγιά. Χθες τα στελέχη της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού ενημέρωσαν την εισαγγελία Λαμίας στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργούν για το συμβάν που έχει διατάξει η εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Με πληροφορίες από Καθημερινή

Μια πολύ περίεργη υπόθεση: Αυτοτραυματίστηκε η γυναίκα στη Νίκαια που κατήγγειλε επίθεση από τον σύζυγό της

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: