Ο Γεραπετρίτης απαντά στην Τουρκία: «Τα θαλάσσια πάρκα θα γίνουν, είναι μια δέσμευση αμιγώς περιβαλλοντικού χαρακτήρα»

Ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης, συμμετέχει στη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής για τις τρέχουσες εξελίξεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις στην αίθουσα της Γερουσίας της Βουλής, Τετάρτη 15 Μαΐου 2024. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ




«Τα θαλάσσια πάρκα θα γίνουν, είναι μια δέσμευση αμιγώς περιβαλλοντικού χαρακτήρα», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης, σε συνέντευξή του στο Mega και τον δημοσιογράφο Νίκο Ευαγγελάτο. «Είναι μία δέσμευση την οποία ανέλαβε η ελληνική πολιτεία στο πλαίσιο της μεγάλης διάσκεψης, της 9ης Διάσκεψης για τους Ωκεανούς, που έλαβε χώρα στην Αθήνα προ ενός μηνός.

Είναι μία δέσμευση η οποία είναι αμιγώς περιβαλλοντικού χαρακτήρα», σημείωσε ο κ. Γεραπετρίτης κι εξήγησε πως «αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στη χάραξη των τεχνικών κριτηρίων για το ποια θα είναι τα προστατευόμενα είδη και στη συνέχεια θα τοποθετήσουμε το πάρκο πάνω στο χαρτί».

Στην ερώτηση πότε βλέπει να γίνεται αυτό χρονικά, απάντησε πως είναι μία διαδικασία η οποία είναι αρκετά σύνθετη, στο μέτρο που προϋποθέτει μια πολύ καλή τεχνική γνώση του πού βρίσκονται τα φυτά, τα ζώα, τα πτηνά, τα οποία πρέπει να προστατευτούν, και για τον λόγο αυτό θα πάρει κάποιους μήνες. «Σε κάθε περίπτωση, επαναλαμβάνω με σαφήνεια, δεν πρόκειται προφανώς να υπαναχωρήσουμε. Είναι σαφές αυτό. Εμείς θα προχωρήσουμε και σε κάθε περίπτωση δεν υπάρχουν δεύτερες σκέψεις. Είναι ένα καθαρά περιβαλλοντικό έργο, το οποίο θα έπρεπε να μας ενώνει όλους», υπογράμμισε ο υπουργός Εξωτερικών.

Στην ερώτηση αν θα οριοθετηθεί και θα θεσμοθετηθεί το ζήτημα των θαλάσσιων πάρκων εντός του 2024, ο κ. Γεραπετρίτης απάντησε πως όταν ολοκληρωθεί η τεχνική διαδικασία θα προχωρήσει η χωροθέτηση, εκφράζοντας την εκτίμηση κι ελπίδα, όπως είπε, «να μπορέσουμε να το ολοκληρώσουμε εντός του ’24».

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

Σοκαρισμένος δηλώνει ο Μητσοτάκης από την απόπειρα δολοφονίας κατά του πρωθυπουργού της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίτσο

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: