Επιστολή του Προέδρου της ΑΔΑΕ στον Νίκο Ανδρουλάκη, τον πληροφορεί ότι η ΕΥΠ αρνείται να τον ενημερώσει για την παρακολούθησή του παρά την απόφαση του ΣτΕ

FILE PHOTO Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές




Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Θανάσης Γλαβίνας, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών στη Χαριλάου Τρικούπη, δήλωσε ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης παρέλαβε το μεσημέρι επιστολή από τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ, Χρήστο Ράμμο, με την οποία τον ενημερώνει ότι παρά την σχετική απόφαση του ΣτΕ, η ΕΥΠ αρνείται να του δώσει στοιχεία ώστε να τον ενημερώσει σχετικά με τους λόγους παρακολούθησής του.

«Τί έχει να πει ο πολιτικός προϊστάμενος της ΕΥΠ, πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, για την άρνησή της να εφαρμόσει την απόφαση ενός Ανωτάτου Δικαστηρίου;» ανέφερε ο κ. Γλαβίνας.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ τόνισε ότι ο κ. Ανδρουλάκης, όπως έχει κατ επανάληψη πει, θα ακολουθήσει τη νομική οδό για όσους είναι υπόλογοι. Σε διευκρινιστικές ερωτήσεις για συγκεκριμένες ενέργειες από τον κ. Ανδρουλάκη κι αν αυτές θα αφορούν και τον κ. Μητσοτάκη, ο κ. Γλαβίνας δεν επεκτάθηκε και περιορίστηκε να πει ότι όλες οι νομικές πτυχές θα μελετηθούν από το νομικό επιτελείο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε: «Υπόλογοι είναι όσοι εμπλέκονται στη μη εφαρμογή της απόφασης. Περιμένουμε τις περαιτέρω ενέργειες της ΑΔΑΕ και ο πρόεδρος θα κινηθεί ανάλογα».

Παρών στην ενημέρωση ήταν ο γραμματέας του Τομέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων και πρώην υπουργός Γιώργος Κουτρουμάνης, ο οποίος διατύπωσε δύο προτάσεις του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για την ενίσχυση του εισοδήματος των χαμηλοσυνταξιούχων. Να επανέλθει μια νέα μορφή ΕΚΑΣ ύψους 540 εκ για 350 χιλ χαμηλοσυνταξιούχους κι συνταξιούχους αναπηρίας και να καταργηθεί η προσωπική διαφορά χιλιάδων συνταξιούχων. Υποστήριξε πώς συνολική δημοσιονομική επιβάρυνση και για τα δύο μέτρα ανέρχεται σε 700 εκ κι αφορά 900 χιλ συνταξιούχους συνολικά ενώ αντέκρουσε το επιχείρημα από που θα βρεθούν τα χρήματα λέγοντας: «Με ανακατανομή πόρων στο Ασφαλιστικό Σύστημα, όπως έγινε επί των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ τη περίοδο των μνημονίων όπου βρέθηκαν διπλάσια χρήματα».

Όσον αφορά τη προεκλογική εκστρατεία των Ευρωεκλογών στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ σημειώνουν ότι είναι θετικά τα μηνύματα, ενισχύονται οι δυνάμεις του και αυξάνεται η επιρροή του. « Η ψήφος στο ΠΑΣΟΚ είναι αφετηρία για αξιόπιστη αντιπολίτευση και εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης», είπε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ελλάδα Αθήνα 

Σκληρή επίθεση στον Στέφανο Κασσελάκη από το ΚΚΕ μετά την επίσκεψη του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στο Μουσείο Μπελογιάννη: «Έλεος πια με την καπηλεία, τον αμοραλισμό»

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: