Εκκένωση κατάληψης στη Νομική Αθήνας: 28 συλλήψεις μετά την αστυνομική επιχείρηση – Οι 9 αλλοδαποί εξωπανεπιστημιακοί που απελαύνονται [videos]

Αστυνομική κλούβα μεταφέρει τους προσαχθέντες μετά την εκκένωση της κατάληψης στη Νομική Σχολή Αθηνών, Τρίτη 14 Μαΐου 2024. Η κατάληψη στη Νομική Αθηνών ήταν σε ένδειξη αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη από το βράδυ της Δευτέρας. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ




Σε 28 συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία μετά την επιχείρηση και τις προσαγωγές που έγιναν σήμερα στη Νομική Σχολή Αθηνών.

Το κτίριο στο κέντρο της Αθήνας βρισκόταν υπό κατάληψη, οι καταληψίες ενημερώθηκαν από τις πρυτανικές αρχές ότι πρέπει να αποχωρήσουν, δεν το έπραξαν, και εκδηλώθηκε η έφοδος των αστυνομικών δυνάμεων.

Η αστυνομική επιχείρηση σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Η επιχείρηση τελείωσε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι και η Αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγές οι οποίες στη συνέχεια μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Συγκεκριμένα, η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε στη σύλληψη 18 γυναικών και 10 ανδρών εκ των οποίων -9- αλλοδαποί [1 Ισπανός, 3 Γαλλίδες, 2 Γερμανίδες 2 Ιταλίδες και 1 Αγγλίδα], σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα –κατά περίπτωση- αδικήματα της διατάραξης οικιακής ειρήνης, φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, απείθειας καθώς και παραβάσεις των νομοθεσιών για τα όπλα και τις φωτοβολίδες.

  • Σημειώνεται πως για τους αλλοδαπούς συλληφθέντες ξεκινάει διαδικασία απέλασης.

Από έρευνα που πραγματοποιήθηκε προέκυψε ότι οι αλλοδαποί ουδεμία σχέση έχουν με τη Σχολή, ενώ -15- από τους Έλληνες δήλωσαν ότι είναι φοιτητές, αναφέρει η ΕΛΑΣ.

Το κτίριο βρισκόταν υπό κατάληψη από το βράδυ της Δευτέρας ως ένδειξη αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό. Οι καταληψίες είχαν αναρτήσει πανό με συνθήματα υπέρ των Παλαιστινίων.

Συνολικά από τους χώρους που ερευνήθηκαν, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν καπνογόνα, ρόπαλα, σημαίες, μάσκες, κράνη, πανό, ρουχισμός και πλήθος από χειρόγραφες σημειώσεις και έντυπα αναρχικού περιεχομένου.




 




Mε πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Αστυνομική επιχείρηση για εκκένωση κατάληψης στη Νομική Σχολή Αθηνών, 27 προσαγωγές: Κατέλαβαν κτίριο σε ένδειξη αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: