Μπήκε άσχημα «μέσα» η ιστορική λονδρέζικη εφημερίδα Evening Standard: Διανέμεται δωρεάν από το 2009 * Γίνεται πλέον εβδομαδιαία

FILE PHOTO: Η Evening Standard διανέμεται δωρεάν μέχρι τώρα κάθε απόγευμα στην είσοδο του μετρό. EPA/NEIL HALL




Η εφημερίδα Evening Standard, που διανέμεται δωρεάν σε καθημερινή βάση στο Λονδίνο, ανακοίνωσε σήμερα την πρόθεσή της να εκδίδεται πλέον εβδομαδιαία, εξαιτίας «σημαντικών ζημιών» τα τελευταία χρόνια.

Ιδρυθείσα το 1827, για πολύ καιρό πωλείτο επί πληρωμή προτού αρχίσει να διατίθεται δωρεάν το 2009, επί του παρόντος διανέμεται το απόγευμα στην είσοδο του μετρό, από Δευτέρα έως Παρασκευή.

Σε ένα εσωτερικό σημείωμα προς το προσωπικό, ο πρόεδρος της εφημερίδας Πολ Κάναρεκ εξήγησε σήμερα ότι οι «σημαντικές ζημίες» συνδέονται κυρίως με την τηλεργασία, το σύστημα wifi που έχει εγκατασταθεί σε ορισμένους σταθμούς του λονδρέζικου μετρό και στην αλλαγή των καταναλωτικών συνηθειών.

Αυτές οι απώλειες «δεν είναι βιώσιμες» συμπλήρωσε ο ίδιος, ανακοινώνοντας την αντικατάσταση της ημερήσιας έκδοσης από μία εβδομαδιαία «αργότερα φέτος», με θέματα περισσότερο διεισδυτικά προκειμένου να προσπαθήσουμε «να ανακτήσουμε εκ νέου μια αποδοτικότητα».

Αυτές οι αποφάσεις θα έχουν αντίκτυπο στο προσωπικό, συμπλήρωσε ο ίδιος, χωρίς να δώσει περαιτέρω διευκρινίσεις.

  • Η εφημερίδα Evening Standard, η οποία έως τη δεκαετία του 2000 μετρούσε διάφορες καθημερινές εκδόσεις, εξαγοράστηκε τον Ιανουάριο του 2009 από τον Ρώσο δισεκατομμυριούχο Αλεξάντερ Λέμπεντεφ και τον γιο του Γεβγκένι, στο 75% των μετοχών της, έναντι μιας συμβολικής τιμής.

Η μοναδική απογευματινή εφημερίδα άρχισε να διανέμεται δωρεάν τον Οκτώβριο της ίδιας χρονιάς με μια κυκλοφορία 700.000 αντίτυπων.

  • Ωστόσο, η εφημερίδα συγκέντρωσε τα τελευταία χρόνια χρέη ύψους 85 εκατομμυρίων στερλινών (σχεδόν 100 εκατομμυρίων ευρώ), εκ των οποίων 30 εκατομμύρια στερλίνες (35 εκατομμύρια ευρώ) το 2021 και 2022, σύμφωνα με τις τελευταίες της οικονομικές δηλώσεις.

Αυτή τη στιγμή έχει κυκλοφορία 276.000 αντίτυπων, πολύ πίσω από τη Metro, την άλλη δωρεάν εφημερίδα που διανέμεται το πρωί στα μέσα συγκοινωνίας (953.000 αντίτυπα).

Mε πληροφορίες από AFP μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Λονδίνο, United Kingdom

Επί δέκα χρόνια η Μοσάντ χακάρει συστηματικά και εκβιάζει το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο: Κοινή έρευνα της εφημερίδας Guardian με ισραηλινά ΜΜΕ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: