Αστυνομική επιχείρηση για εκκένωση κατάληψης στη Νομική Σχολή Αθηνών, 27 προσαγωγές: Κατέλαβαν κτίριο σε ένδειξη αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό [video]

FILE PHOTO: Άντρες των ΜΑΤ περιπολούν στα πλαίσια μέτρων ασφαλείας. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΟΣΧΑΝΔΡΕΟΥ




Έφοδο στο υπό κατάληψη κτίριο της Νομικής Σχολής της Αθήνας πραγματοποίησε η ΕΛΑΣ το πρωί της Τρίτης. Η επιχείρηση τελείωσε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι και η Αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγές.

Το κτίριο βρισκόταν υπό κατάληψη από το βράδυ της Δευτέρας ως ένδειξη αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό.

Αστυνομικές δυνάμεις συγκεντρώθηκαν από νωρίς έξω από τη Σχολή, καθώς από χθες το βράδυ το κτήριο τελούσε υπό κατάληψη. Την πρωτοβουλία για την κατάληψη πήραν φοιτητές και άλλες συλλογικότητες ως αντίδραση για την ισραηλινή εισβολή στη Γάζα.

Οι φοιτητές μάλιστα κρέμασαν πανό με σχετικά συνθήματα στο κτήριο. Σε ότι αφορά τους φοιτητές, υπάρχουν καλέσματα για συμπαράσταση.

 

Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης η αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης της Νομικής Σχολής Αθήνων. Στο σημείο επιχείρησαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις παρουσία Εισαγγελέα, που προχώρησαν στην προσαγωγή 27 ατόμων, και συγκεκριμένα 18 γυναικών και 9 αντρών.

Υπενθυμίζεται ότι χθες πραγματοποιήθηκε ολονύκτια διαμαρτυρία που διοργάνωσαν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι της Αθήνας και  συμμετείχαν εργατικά σωματεία και μαζικοί φορείς με αίτημα “να σταματήσει η σφαγή του παλαιστινιακού λαού”.

Ο Κουτσούμπας στην ολονύκτια διαμαρτυρία των φοιτητών στα Προπύλαια με αίτημα «να σταματήσει η σφαγή του παλαιστινιακού λαού»

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: