Aπό τη Eurovision στα ανάκτορα της Σουηδίας: Οι ABBA, 50 χρόνια μετά την επιτυχία του Waterloo ανακηρύσσονται «Ιππότες» από τον βασιλιά Κάρολο XVI Γουστάβο [videos]

The music group ABBA with Björn Ulvaeus, Anni-Frid Lyngstad, Agnetha Fältskog and Benny Andersson receive the Royal Vasa Order for outstanding contributions to Swedish and international music life during a ceremony at Stockholm’s Royal Palace in Stockholm, Sweden, 31 May 2024. EPA/Henrik Montgomery SWEDEN OUT




Το συγκρότημα ABBA μπορούν τώρα να αυτοαποκαλούνται «Ιππότες» ή «Διοικητές Πρώτης Τάξης του Τάγματος της Βάσα» μετά την τιμή που τους απέδωσε ο βασιλιάς της Σουηδίας σήμερα το απόγευμα.

Ο Benny Andersson, η Agnetha Fältskog, η Anni-Frid Lyngstad και ο Björn Ulvaeus πήγαν στο βασιλικό παλάτι στη Στοκχόλμη για την τιμητική τελετή που διοργάνωσε ο βασιλιάς Κάρολο XVI Γουστάβο και η βασίλισσα Σίλβια.

“Είναι οι ευχαριστίες της Σουηδίας για τη θεσμική σας προσφορά στον κόσμο” είπε στην εναρκτήρια ομιλία του ο βασιλιάς

Η απονομή τίτλων σε μέλη μη βασιλικής οικογένειας καταργήθηκε στη Σουηδία το 1975, αλλά επανήλθε από την κυβέρνηση το 2022.

Φέτος, οι ABBA γιορτάζουν επίσης 50 χρόνια από τότε που κέρδισαν τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision στο Μπράιτον, με την επιτυχία τους Waterloo.

Εκτος των ABBA, 13 άλλοι άνθρωποι τιμήθηκαν από τον Βασιλιά.

Στη φετινή Eurovision μια έκπληξη περίμενε τους θεατές του τελικού, αφού την εμφάνισή τους έκαναν η ΑΒΒΑ με την βοήθεια της τεχνολογίας.

Τα μέλη του συγκροτήματος που κέρδισαν τον διαγωνισμό το 1974, εμφανίστηκαν στην σκηνή ως εικονικά άβαταρ.

Οι ΑΒΒΑ είναι ένα από τα πιο δημοφιλή και εμπορικά συγκροτήματα όλων των εποχών, που έχει πουλήσει περισσότερους από 385 εκατομμύρια δίσκους σε όλον τον κόσμο.

H επεισοδιακή ελληνική συμμετοχή

Το 1974, κατά τη διάρκεια της δικτατορίας στην Ελλάδα, το ροκ συγκρότημα Νοστράδαμος κέρδισε τον πρώτο διαγωνισμό συμμετοχής της Eurovision που διοργάνωσε ο κρατικός ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός ΕΙΡΤ για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Eurovision. Ωστόσο, λόγω σκανδάλου, το συγκρότημα δεν επετράπη να αγωνιστεί στη Eurovision, και εστάλη αντ’αυτού η λαϊκή τραγουδίστρια Μαρινέλλα

Με πληροφορίες από ansa.it 

Η απίθανη ιστορία του κορυφαίου Γάλλου δημοσιογράφου Γκαμπριέλ Ανό που πέθανε ξεχασμένος το 1968: Ποιος ήταν ο… πατέρας του σημερινού Champions League [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: