Ανοιχτός σε αναγνώριση Παλαιστινιακού Κράτους ο Εμανουέλ Μακρόν: Προϋπόθεση οι «μεταρρυθμίσεις» στην Παλαιστινιακή Αρχή

French President Emmanuel Macron gestures as he delivers a speech on the occasion of the European Festival on Neumarkt square in Dresden, Germany, 27 May 2024. EPA, FILIP SINGER




Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε χτες Τετάρτη ότι είναι «έτοιμος» να αναγνωρίσει ένα παλαιστινιακό κράτος, αλλά μόνο αφού γίνουν «μεταρρυθμίσεις» στην Παλαιστινιακή Αρχή.

Σύμφωνα με το Μέγαρο των Ηλυσίων, ο Μακρόν μίλησε με τον Πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς, σχετικά με την «αναγνώριση εάν η Παλαιστινιακή Αρχή εφαρμόσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, επίσης, επιβεβαίωσε τη δέσμευση της Γαλλίας να «οικοδομήσει ένα κοινό όραμα και εγγυήσεις ασφαλείας» για Παλαιστίνιους και Ισραηλινούς.

Οι δηλώσεις του Γάλλου Προέδρου έρχονται μετά την επίσημη αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους από την Ιρλανδία, τη Νορβηγία και την Ισπανία.

Ο Μακρόν δήλωσε σχετικά με την αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους την Τρίτη: «Δεν υπάρχει τίποτα απαγορευμένο για τη Γαλλία» και πρόσθεσε ότι είναι «πλήρως έτοιμος να αναγνωρίσει το παλαιστινιακό κράτος».

Θεώρησε ότι αυτή η αναγνώριση «πρέπει να έρθει σε μια χρήσιμη στιγμή, σε μια στιγμή που αποτελεί μέρος μιας διαδικασίας στην οποία συμμετέχουν οι χώρες της περιοχής και το Ισραήλ, και επιτρέπει, στη βάση της μεταρρύθμισης της Παλαιστινιακής Αρχής, να δημιουργήσει χρήσιμα αποτελέσματα» και δήλωσε: «Δεν θα κάνω συναισθηματική αναγνώριση ».

Αξιοσημείωτο είναι ότι το Ισραήλ απέρριψε το ενδεχόμενο επιστροφής της Παλαιστινιακής Αρχής στη Γάζα μετά τον πόλεμο και επίσης απέρριψε την ιδέα ίδρυσης παλαιστινιακού κράτους .

Ωστόσο, οι Ηνωμένες Πολιτείες προτιμούν μια μεταρρυθμισμένη Παλαιστινιακή Αρχή για τον έλεγχο τόσο της Δυτικής Όχθης όσο και της Λωρίδας της Γάζας ως μέρος ενός μελλοντικού ανεξάρτητου κράτους.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

Διχογνωμίες στο Στρατιωτικό Συμβούλιο του Ισραήλ για κατάπαυση του πυρός και επιστροφή των αιχμαλώτων: Ανυποχώρητοι οι «σκληροί» και ο Νετανιάχου

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: