Ανδρουλάκης από Πάτρα: Να ξαναγίνουμε η παράταξη της μεσαίας τάξης και των πιο αδύναμων Ελλήνων να γίνουμε πιο δυνατοί, για να αντιμετωπίσουμε την ασυδοσία της ΝΔ

FILE PHOTO Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης (Κ) μιλάει σε πολίτες κατά την επίσκεψή του στο Αίγιο, Παρασκευή 31 Μαΐου 2024. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής/DIMITRIS IOANNOU




«Ο στόχος της νέας εποχής είναι να ξαναγίνουμε η παράταξη της μεσαίας τάξης και των πιο αδύναμων Ελλήνων, ιδιαίτερα αυτή την κρίσιμη εποχή της ακρίβειας, των ανισοτήτων, της κατάρρευσης του εθνικού συστήματος υγείας. Έχουμε χρέος να αγωνιστούμε, να γίνουμε πιο δυνατοί, για να αντιμετωπίσουμε την ασυδοσία της ΝΔ».

Αυτά τόνισε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας απόψε σε ανοικτή συγκέντρωση του κόμματός του, στην πλατεία Τριών Συμμάχων, της Πάτρας.

Παράλληλα, απηύθυνε κάλεσμα για «καθημερινό αγώνα από τώρα μέχρι την άλλη Κυριακή, για να είναι ο αγώνας μας νικηφόρος και να κάνουμε ένα ακόμα ισχυρό βήμα για να αποκτήσει η χώρα ισχυρή, αξιόπιστη αντιπολίτευση, που θα είναι η επόμενη κυβέρνηση στις επόμενες εθνικές εκλογές, απέναντι στην ΝΔ».

«Γι αυτό λοιπόν», συνέχισε, «την επόμενη Κυριακή οι πολίτες έχουν πολλούς και διαφορετικούς λόγους να στηρίξουν το ΠΑΣΟΚ» και πρόσθεσε: «Έχουμε χρέος η επόμενη νίκη μας να είναι νίκη απέναντι στην ασυδοσία και την αλαζονεία. Να είναι νίκη προοπτικής, ελπίδας, αλλαγής, να είναι νίκη απέναντι στην δημαγωγία, στον διχασμό, στην παρακμή του πολιτικού συστήματος, που θέλει το tik – tok να αντικαταστήσει τη Βουλή των Ελλήνων. Εμείς όμως θα μείνουμε με τους θεσμούς, με την πολιτική, γιατί η πολιτική είναι λύση».

«Την άλλη Κυριακή», υπογράμμισε, «θα είμαστε η ευχάριστη έκπληξη για όλους τους δημοκράτες και η δυσάρεστη έκπληξη για τον κ. Μητσοτάκη».

Επίσης, ο Νίκος Ανδρουλάκης σημείωσε ότι «έχουμε χρέος να αγωνιστούμε για το σήμερα και το αύριο και κρατάμε ως πυξίδα τους αγώνες και το έργο μας» συμπληρώνοντας: «Αφήνουμε πίσω μας ό,τι πλήγωσε τους πολίτες, τα λάθη μας, τα φαινόμενα καθεστωτισμού και αλαζονείας και μένουμε μπροστά, με ένα σύγχρονο πολιτικό ήθος που αγκαλιάζει τις αγωνίες και τις ελπίδες όλου του ελληνικού λαού. Η χώρα έχει ανάγκη από μία ισχυρή, προγραμματική, αξιόπιστη, παράταξη για να αντιμετωπίσει τις μεγάλες προκλήσεις του σήμερα. Στέλνουμε ένα ακόμα μήνυμα νίκης απέναντι σε όλους που μας περιφρονούν. Έχουν περιφρονήσει την παράταξή μας πολλές φορές, αλλά εμείς έχουμε μάθει να αγωνιζόμαστε, να μαχόμαστε και στο τέλος να μένουμε όρθιοι και νικητές. Αυτό θα συμβεί και την επόμενη Κυριακή. Και το λέω αυτό γιατί αυτή τη φορά οι πολίτες έχουν πολλούς λόγους για να στηρίξουν το ΠΑΣΟΚ στη νέα του προσπάθεια. Πρώτος λόγος για να υπάρχει αξιόπιστη, ισχυρή αντιπολίτευση απέναντι στη ΝΔ και όχι το life style και το σόου που είναι δώρο εξ ουρανού για τον κ. Μητσοτάκη. Δεύτερος λόγος είναι για να υπάρχει μία παράταξη που θα μπορεί να νικήσει τη ΝΔ. Αυτά τα δυόμιση χρόνια όλες οι ήττες του μεγάρου Μαξίμου είναι από δικές μας πρωτοβουλίες. Και το καλοκαίρι του 2022 και στις αυτοδιοικητικές εκλογές, αλλά και με την πρόταση δυσπιστίας που αποκαλύψαμε ξανά την αναξιοπιστία του συστήματος εξουσίας της ΝΔ. Έχουμε χρέος να αγωνιστούμε, γιατί ο λαός μας δεν αντέχει άλλη περιφρόνηση και κοροϊδία. Πρέπει να στείλουμε ένα καθαρό μήνυμα αποδοκιμασίας απέναντι στα φαινόμενα διαφθοράς, ατιμωρησίας και συγκάλυψης που περιφρονούν το δημόσιο συμφέρον, το συμφέρον του λαού μας, τα ανθρώπινα δικαιώματα την διάκριση των εξουσιών».

«Στις 9 Ιουνίου», συνέχισε, «πρέπει να τελειώσει το άλλοθι του 41%» και συμπλήρωσε: «Είναι βίωμα πια σε κάθε έλληνα πολίτη η περιφρόνηση και η ασυδοσία. Δεν μπορεί πια να κρυφτεί η ΝΔ. Οι αποφάσεις που έχει πάρει τα τελευταία 5 χρόνια συνέκλιναν σε ένα μόνο κοινό άξονα. Το ξήλωμα του κοινωνικού κράτους και ιδιαίτερα της δημόσιας υγείας και της δημόσιας παιδείας, προς όφελος ισχυρών οικονομικών συμφερόντων, έχοντας ονομάσει ανάπτυξη αυτό που οδηγεί σε τεράστιες ανισότητες».

Σε αυτό το σημείο, ο Νίκος Ανδρουλάκης ανέφερε ότι «ο κ. Μητσοτάκης επισείει τον κίνδυνο της αστάθειας» και συνέχισε: «Αν είναι δυνατόν, ποια αστάθεια. Ο κ. Μητσοτάκης έχει διαφορά από το δεύτερο κόμμα 121 έδρες και με την απόφαση που περιμένουμε για τους Σπαρτιάτες από την ελληνική δικαιοσύνη θα έχει ακόμη μεγαλύτερη διαφορά. Πόσες λοιπόν έδρες διαφορά θέλει ο κ. Μητσοτάκης για ένα κυβερνήσει σωστά τον ελληνικό λαό; Αξίζει να μας εκβιάζει με 121 έδρες διαφορά από τον δεύτερο; Ντροπή και πάλι ντροπή».

Ακόμη, είπε ότι «ο κ. Μητσοτάκης αρνήθηκε να κάνουμε debate σε αυτές τις κρίσιμες ευρωπαϊκές εκλογές, γιατί πολύ απλά δεν θέλει να φανεί στον ελληνικό λαό τι σημαίνει για τους Έλληνες να ψηφίσουν ΝΔ και Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα».

Γιατί, όπως ανέφερε, «πρέπει να θυμίσουμε ποιες πολιτικές δυνάμεις της Ευρώπης ήταν αυτές που επέβαλαν την λιτότητα στην Ελλάδα και αυτές ήταν το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, απέναντι στις προοδευτικές δυνάμεις της σοσιαλδημοκρατίας», ενώ κατηγόρησε το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, ότι «ανοίγει την πόρτα της συνεργασίας στην ακροδεξιά».

Κατά την διάρκεια της ομιλίας του, ο Νίκος Ανδρουλάκης αναφέρθηκε στο ζήτημα των υποκλοπών, λέγοντας ότι «είναι ένα από τα σημαντικότερα σκάνδαλα» και συνέχισε: «Δικαιωθήκαμε που δεν πήγαμε να μας ενημερώσουν στο αυτί, παρακρατικά υπογείως, σκοτεινά, γιατί νομίζουν ότι εμείς είμαστε όπως αυτοί. Όχι, είμαστε υπεύθυνοι δημοκράτες και αγωνιζόμαστε στο προσκήνιο, για αυτό δικαιωθήκαμε στο Συμβούλιο της Επικρατείας και βγάλαμε αντισυνταγματικό το νόμο της συγκάλυψης. Αυτή η απόφαση, κόλαφος του Συμβουλίου της Επικρατείας, του ανώτατου δικαστηρίου της χώρας, γιατί δεν εφαρμόζεται; Γιατί ο διοικητής της ΕΥΠ δεν εφαρμόζει την απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου της χώρας; Και ποιος είναι ο πολιτικός προϊστάμενος της ΕΥΠ ακόμη και σήμερα; Είναι ο κ. Μητσοτάκης. Τον καλώ λοιπόν να σεβαστεί το ανώτατο δικαστήριο της χώρας και να εφαρμόσει τις αποφάσεις του. Δεν θα του επιτρέψουμε να κάνει την Ελλάδα, Ουγγαρία. Η Ελλάδα είναι μία χώρα δημοκρατική, με κράτος δικαίου και διάκριση των εξουσιών. Δεν θα του επιτρέψουμε να συνεχίζει, να τραυματίζει τους θεσμούς».

Αναφερόμενος στο πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, είπε ότι «σήμερα το πρωί ο ίδιος ο πρωθυπουργός έλεγε ότι περιμένει στοιχεία για να συζητήσει προανακριτική, που όμως, όταν ήρθε με την πρόταση ευρωπαϊκής εισαγγελίας, την καταψήφισε ο ίδιος και η ΝΔ».

«Τα λέω αυτά», συνέχισε, «διότι προσπαθούν να τα φορτώσουν όλα στο μοιραίο σταθμάρχη, αλλά δεν θα τα καταφέρουν, γιατί θα αγωνιστούμε, γιατί υπάρχει δικαιοσύνη, γιατί ο κόσμος αναζητά την αλήθεια» και συμπλήρωσε: «Δεν μπορεί λοιπόν σε όλα αυτά τα θέματα να μένουμε απαθείς, διότι όλες αυτές οι καταστάσεις ατιμωρησίας, διαφθοράς και συγκάλυψης, αντί να μειώνουν τα προβλήματα, τα κλιμακώνουν».

Μιλώντας για το πρόστιμο των 400.000 ευρώ που επέβαλε στο υπουργείο Εσωτερικών η Αρχή Προστασίας Δεδομένων, έπειτα από τη διερεύνηση της υπόθεσης διαρροής των διευθύνσεων e-mail των αποδήμων, ζήτησε «να μην πληρώσει ο Έλληνας φορολογούμενος το πρόστιμο, αλλά να παρακρατηθεί από την επιδότηση που παίρνει η ΝΔ από το ελληνικό κράτος, γιατί δεν θα πληρώνει ο λαός τους διεφθαρμένους και τα στελέχη τους που λειτουργούν στο σκοτάδι».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ αναφέρθηκε στην Βόρεια Μακεδονία, λέγοντας ότι «τώρα ξύπνησε το υπουργείο Εξωτερικών, όταν η πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας, τη λέει απλά Μακεδονία», και συνέχισε:

«Δεν είπαν όμως ότι ο συνασπισμός που την έβγαλε πρόεδρο λεγόταν ‘Η δική μας Μακεδονία’ . Τώρα λοιπόν που εδώ και 12 μήνες το VMRO επί της ουσίας λέγεται ‘Η δική μας Μακεδονία’, τι έκαναν για να αποτρέψουν τις δηλώσεις της πρόεδρου της γειτονικής χώρας; Και δεν φτάνουν αυτά που κάνει η κυβέρνηση, έχουμε και τον κ. Κασσελάκη, ο οποίος την ώρα των αλυτρωτικών προκλήσεων της πρόεδρου της γειτονικής χώρας, μας ζητά να φέρουμε τα πρωτόκολλα στη Βουλή προς κύρωση για να τους πούμε και ευχαριστώ που δεν υλοποιούν και δεν σέβονται μία διεθνή συμφωνία».

Επίσης, ο Νίκος Ανδρουλάκης είπε ότι «θέλω να αγωνιστούμε όλοι μαζί γιατί έχουμε πολλά να πετύχουμε, γιατί είναι μεγάλα τα ζητήματα της εποχής μας» και συμπλήρωσε: «Είναι τα γεωπολιτικά θέματα, οι προκλήσεις, η ανάγκη και μία δυνατή Ευρώπη για τον προοδευτικό κόσμο, για τις ιδέες μας και τις αξίες μας. Είναι για όσα συμβαίνουν στη γειτονιά μας, ακόμη και στη Γάζα, όπου η ΝΔ ταυτίστηκε απόλυτα με τον κ. Νετανιάχου. Εμείς θεωρούμε και σε αυτό το θέμα ότι πρέπει να υπάρξει λύση δύο κρατών, με σεβασμό στις αποφάσεις του ΟΗΕ. Για αυτό λοιπόν στηρίζουμε την στάση Ισπανίας, της Ιρλανδίας της Νορβηγίας, που με την αναγνώριση θέλουν να βάλουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων τον κ. Νετανιάχου, για να σταματήσει η γενοκτονία στη Γάζα».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ελλάδα Αθήνα 

Δημοσκόπηση της GPO για τις Ευρωεκλογές στο κανάλι Star: 16,9% μπροστά η Νέα Δημοκρατία από τον ΣΥΡΙΖΑ, τρεις μονάδες πιο πίσω το ΠΑΣΟΚ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: