Αμερικανικά μέτρα για ενίσχυση των μικρών ιδιωτικών επιχειρήσεων στην Κούβα: Εξαιρούνται οι αξιωματούχοι του καθεστώτος

FILE PHOTO: Άνδρας με ηλεκτροκίνητη μηχανή περνά μπροστά από ουρά αυτοκινήτων που περιμένουν για βενζίνη στην Αβάνα, Κούβα. EPA, Ernesto Mastrascusa




Το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ ανακοίνωσε σήμερα σειρά ρυθμιστικών αλλαγών που θα επιτρέψουν να υπάρξει περισσότερη αμερικανική οικονομική υποστήριξη για τις μικρές ιδιωτικές επιχειρήσεις στην Κούβα, θα ενισχύσουν τις υπηρεσίες που βασίζονται στο διαδίκτυο και θα επεκτείνουν την πρόσβαση του κουβανικού λαού σε ορισμένες χρηματοοικονομικές υπηρεσίες.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα επιτρέπουν σε μικρούς επιχειρηματίες στην υπό κομμουνιστική διακυβέρνηση Κούβα, να ανοίγουν λογαριασμούς σε αμερικανικές τράπεζες και επαναφέρει επίσης την εξουσιοδότηση για τις λεγόμενες «συναλλαγές αντιστροφής», (U-turn transactions), μεταφορές κεφαλαίων που προέρχονται και τερματίζονται εκτός των ΗΠΑ, ανέφερε το υπουργείο Οικονομικών σε ανακοίνωση του, όλα βήματα που θα βοηθήσουν τους Κουβανούς επιχειρηματίες να διεκπεραιώσουν πληρωμές και χρηματοδότηση.

  • Τα μέτρα θα επιτρέπουν επίσης σε Κουβανούς επιχειρηματίες να χρησιμοποιούν διαδικτυακές πλατφόρμες πληρωμών που εδρεύουν στις ΗΠΑ, ένα μεγάλο εμπόδιο που αντιμετωπίζουν σήμερα οι μικρές επιχειρήσεις στο νησί.

«Σήμερα κάνουμε ένα σημαντικό βήμα για να υποστηρίξουμε την επέκταση της ελεύθερης επιχειρηματικότητας και την επέκταση του επιχειρηματικού τομέα στην Κούβα», δήλωσε σήμερα στους δημοσιογράφους ανώτερος Αμερικανός αξιωματούχος.

Οι κινήσεις αυτές αποσκοπούν στην υλοποίηση της υπόσχεσης της κυβέρνησης Μπάιντεν να χαλαρώσει τις κυρώσεις για να βοηθήσει τους εκκολαπτόμενους επιχειρηματίες της Κούβας να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις από την ακρωτηριασμένη οικονομία του νησιού που κυβερνάται από τους κομμουνιστές.

Αμερικανοί αξιωματούχοι μιλώντας στους δημοσιογράφους υπό τον όρο της ανωνυμίας, δήλωσαν ότι κατά την επεξεργασία των μέτρων, αγωνίστηκαν για να εξισορροπήσουν αυτόν τον στόχο με την επιθυμία να αποφύγουν το όφελος για τις κουβανικές αρχές.

Τα νέα μέτρα θα εξαιρούν τους Κουβανούς αξιωματούχους, τους αξιωματικούς του στρατού και άλλους κυβερνητικούς παράγοντες με στόχο να ελαχιστοποιηθούν οι διαθέσιμοι πόροι από τα οφέλη για την κουβανική κυβέρνηση, δήλωσαν οι αξιωματούχοι.

Με πληροφορίες από Reuters-AFP μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Ουάσιγκτον, United States

Ανεβαίνει ο αριθμός των νεκρών στους 21 στις νότιες ΗΠΑ μετά τους φονικούς ανεμοστρόβιλους: Οι μετεωρολόγοι εκτιμούν συνέχεια των φαινομένων [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: