Αυξήθηκε ο πληθωρισμός στην ΕΕ (2,6 από 2,4%), έπεσε στην Ελλάδα (2,3% από 3,2%) τον Μάιο, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της Eurostat

File photo: Το λογότυπο της Eurostat Photo: Αρχείο Hellas Journal




Ο ετήσιος πληθωρισμός της ζώνης του ευρώ αναμένεται να διαμορφωθεί στο 2,6% τον Μάιο του 2024, από 2,4% τον Απρίλιο, σύμφωνα με προκαταρκτική εκτίμηση της Eurostat, που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Εξετάζοντας τις κύριες συνιστώσες του πληθωρισμού στη ζώνη του ευρώ, οι υπηρεσίες αναμένεται να έχουν τον υψηλότερο ετήσιο ρυθμό τον Μάιο (4,1%, έναντι 3,7% τον Απρίλιο), ακολουθούμενες από τα τρόφιμα, το αλκοόλ και τον καπνό (2,6%, έναντι 2,8% τον Απρίλιο ), τα μη ενεργειακά βιομηχανικά αγαθά (0,8%, έναντι 0,9% τον Απρίλιο) και την ενέργεια (0,3%, έναντι -0,6% τον Απρίλιο).

Στην Ελλάδα ο ετήσιος πληθωρισμός εκτιμάται ότι μειώθηκε στο 2,3% το Μάιο, από 3,2% τον Απρίλιο.

Το Μάιο το υψηλότερο επίπεδο πληθωρισμού στην ευρωζώνη καταγράφουν το Βέλγιο (4,9%), η Κροατία (4,3%) και η Πορτογαλία (3,9%). Τα χαμηλότερα επίπεδα πληθωρισμού στην ευρωζώνη καταγράφουν η Λετονία (0,2%), η Φινλανδία (0,5%), η Ιταλία και η Λιθουανία (και οι δύο 0,8%).

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Μαρία Αρώνη
Βρυξέλλες, Βέλγιο

Φόροι και πρόστιμα χιλιάδων ευρώ για γονικές παροχές και δωρεές χρημάτων ανάμεσα σε μέλη οικογενειών που δεν έγιναν ηλεκτρονικά μέσω των τραπεζών ή ήταν εικονικές

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: