Ο ευρωπαϊκός Τύπος αποθεώνει τον “βασιλιά” της Ευρώπης, Ολυμπιακό και τον Ισπανό τεχνικό: Ανέβηκε στον Όλυμπο με Ελ Κααμπί και… Μεντιλόπουλο

Φίλαθλοι του Ολυμπιακού πανηγυρίζουν τη νίκη της ομάδας και την κατάκτηση του τίτλου του πρωταθλητή Ευρώπης στο Conference League, στο Ναύπλιο, Πέμπτη 30 Μαΐου 2024. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ




Tα πρωτοσέλιδα tων μεγαλύτερων διεθνών μέσων ενημέρωσης και ιστοσελίδων είναι αποθεωτικά για τον Ολυμπιακό και τον προπονητή του  Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μετά τη νίκη με 1-0 επί της Φιορεντίνα στον τελικό του Conference League το βράδυ της Τετάρτης στην OPAP Arena.

«Ο Ολυμπιακός κέρδισε το Europa Conference League αφού ο Ελ Κααμπί ισοπέδωσε τη Φιορεντίνα» γράφει ο βρετανικός Guardian.

Η μορφή του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ κυριαρχεί και στο πρωτοσέλιδο της «Marca» καθώς ο Ισπανός προπονητής ως άλλος… Δίας κάθεται στον θρόνο του στον Όλυμπο.

«Ιστορικός Μεντιλίμπαρ! Ο Βάσκος προπονητής γράφει ιστορία κατακτώντας το Conference League με τον Ολυμπιακό ένα χρόνο μετά την κατάκτηση του Europa League με τη Σεβίλλη.

 

Πρώτος ευρωπαϊκός τίτλος για ελληνική ομάδα την ιστορία! Και ο δεύτερος διαδοχικός τελικός που χάνει η Φιορεντίνα», αναφέρει σχετικά η Marca.

«Ο Ολυμπιακός κέρδισε το Conference League και έγινε η πρώτη ελληνική ομάδα που σήκωσε ευρωπαϊκό τρόπαιο» γράφει το BBC.

 

«Με τον Ελ Κααμπί στον Όλυμπο» γράφει η ιστοσελίδα Maisfutebol με μια φωτογραφία των ερυθρόλευκων να σηκώνουν το τρόπαιο του Conference League.

«Ο Μεντιλόπουλος είναι ήδη ιστορία για το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο» γράφει η Marca για τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ υπενθυμίζοντας ότι μετά το Europa League με τη Σεβίλλη, κέρδισε το Conference League με τον Ολυμπιακό και η νίκη αυτή έδωσε λάμψη στην καριέρα του Ισπανού τεχνικού.

Οι Ιταλοί

Για «στοιχειωμένο» Conference League όσον αφορά τη Φιορεντίνα κάνει λόγο η Gazzetta dello Sport καθώς ο Ολυμπιακός με γκολ στο 116΄ στέρησε για δεύτερη φορά στο φινάλε του αγώνα τον τίτλο καθώς κάτι παρόμοιο είχε συμβεί και στην περασμένη σεζόν με τους Βιόλα να γνωρίζουν την ήττα στο τέλος με 2-1 από τη Γουέστ Χαμ.

Για «ιστορικό θρίαμβο» του Ολυμπιακού που κατέκτησε το Conference League κόντρα στη Φιορεντίνα κάνει λόγο το Kicker.

«Τα δύο πρόσωπα της Αργεντινής στο Conference League: H καθαγιασμένη ασίστ του Έσε και η θλίψη του Μαρτίνες Κουάρτα και της παρέας του» γράφει η αργεντίνικη Οle.

«Ο Ολυμπιακός κατέκτησε τον πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο του κόντρα στη Φιορεντίνα» υπενθυμίζει η γαλλική Equipe.

Την ίδια ώρα στα ύψη έφτασε η τηλεθέαση του τηλεοπτικού σταθμού Mega κατά την διάρκεια του τελικού του Conference Leagueανάμεσα στον Ολυμπιακό και την Φιορεντίνα.

Ο Ολυμπιακός κατέκτησε την κορυφή της Ευρώπης επικρατώντας της Φιορεντίνα στον μεγάλο τελικό του Conference League, με το Mega που κάλυψε τον αγώνα να σημειώνει πρωτοφανή ποσοστά τηλεθέασης.

Πιο συγκεκριμένα, ο τελικός ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τη Φιορεντίνα στην OPAP Arena συγκέντρωσε μέσο όρο τηλεθέασης 56,4% στο σύνολο και 58,2% στο δυναμικό κοινό 15-54.

Εντυπωσιακές ήταν όμως οι επιδόσεις του αγώνα στην τηλεθέαση και των επί μέρους τετάρτων, αφού στο slot 00:30-00:45 έφτασε στο «αστρονομικό» 70,9% στο σύνολο και 73,1% στο δυναμικό κοινό.

Η τηλεθέαση του αγώνα:

  • Σύνολο: 56,4%
  • Δυναμικό Κοινό: 58,2%

Οι ερυθρόλευκοι παίκτες αποθεώθηκαν από την κόκκινη «λαοθάλασσα»: Στον Πειραιά σήκωσαν ξανά ψηλά το ευρωπαϊκό κύπελλο με τον ήχο του «We are the Champions»

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: