Σκοντάφτουν οι διαστημικές φιλοδοξίες Πούτιν: Για δεύτερη φορά ματαιώθηκε η εκτόξευση του Angara-A5 *Τον Αύγουστο η πρώτη μετασοβιετική αποστολή συνετρίβη [videos]

Αποψη του Angara-5 via youtube




Η Ρωσία ματαίωσε τη δοκιμαστική εκτόξευση του διαστημικού πυραύλου Angara-A5, λόγω βλάβης που σημειώθηκε στο σύστημα ελέγχου εκτόξευσης του κινητήρα.

Πρόκειται για τη δεύτερη φορά σε διάστημα δύο ημερών που τελευταία στιγμή ματαιώνεται η εκτόξευση του πυραύλου.

Η συγκεκριμένη δοκιμή αποσκοπούσε να παρουσιάσει τις διαστημικές φιλοδοξίες της Ρωσίας τη μετασοβιετική εποχή και τον αυξανόμενο ρόλο του κοσμοδρομίου Vostochny, το οποίο βρίσκεται στην περιοχή Αμούρ της ρωσικής Άπω Ανατολής.

Η προγραμματισμένη για το πρωί της Τετάρτης εκτόξευση δεν πραγματοποιήθηκε λόγω προβλήματος στις ενδείξεις για ανάφλεξη, ενώ τεχνικό πρόβλημα παρουσιάστηκε και κατά την αντίστοιχη δοκιμή της Τρίτης,

Ο επικεφαλής της ρωσικής διαστημικής υπηρεσίας, Γιούρι Μπορίσοφ, δήλωσε ότι η τρίτη εκτόξευση θα προγραμματισθεί για την Πέμπτη. Υποβάθμισε τη σημασία των εκτοξεύσεων που ματαιώθηκαν, λέγοντας ότι η διεξαγωγή δοκιμαστικών πτήσεων γίνεται για να εντοπισθούν τα προβλήματα, τα οποία όπως είπε δεν είναι ασυνήθιστα σε αυτό το στάδιο ανάπτυξης.

Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έχει μεγάλες φιλοδοξίες για το διαστημικό πρόγραμμα της Ρωσίας, το οποίο περιλαμβάνει την κατασκευή ενός νέου ρωσικού διαστημικού σταθμού έως το 2027 και έχει παρουσιάσει το πρόγραμμα Angara ως υψηλής σημασίας για την εθνική ασφάλεια.

Ο πύραυλος Angara έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει ωφέλιμο φορτίο μεγαλύτερο των 20 τόνων σε τροχιά.

Αυτή αναμένεται να είναι η πρώτη εκτόξευση από το κοσμοδρόμιο Vostochny, η μοναδική εκτόξευση διαστημοπλοίου της Ρωσίας στη μετασοβιετική περίοδο. Όντας πιο κοντά στον ισημερινό, ο Angara-A5 μπορεί να μεταφέρει σε τροχιά ένα πιο βαρύ ωφέλιμο φορτίο αν εκτοξευθεί από το κοσμοδρόμιο Βαστότσνι παρά από το Πλεσέτσκ, ένα σοβιετικής εποχής κοσμοδρόμιο από το οποίο η Ρωσία έχει πραγματοποιήσει επιτυχώς τρεις εκτοξεύσεις πυραύλων Angara.

H οπισθοδρόμηση αυτή έπεται μιας αποτυχημένης ρωσικής αποστολής στη Σελήνη, της πρώτης μετά από 47 χρόνια που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Αύγουστο όταν το διαστημόπλοιο που έστειλε συνετρίβη στο έδαφος της Σελήνης.

Με πληροφορίες από gr.euronews.com|
Ελλάδα Αθήνα

Τι θα συμβεί στον πλανήτη μας όταν «πεθάνει» ο Ήλιος: Η Γη ή θα γίνει «νεκρός δραπέτης στο Διάστημα» ή θα την καταπιεί ο «κόκκινος γίγαντας» [βίντεο]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: