Στιγμιότυπο από την τηλεόραση του Μega
Ο Νίκος Καρβέλας παραχώρησε μια σπάνια τηλεοπτική συνέντευξη στην εκπομπή «Μεγάλη Εικόνα» που προβλήθηκε ζωντανά στο MEGA, κατά τη διάρκεια της οποίας υπήρξαν εντάσεις.
O γνωστός συνθέτης μίλησε μεταξύ άλλων για την πολιτική, την Άννα Βίσση και την Αννίτα Πάνια, ενώ δεν έλειψαν οι στιγμές έντασης με τη δημοσιογράφο.
Μιλώντας για το πολιτικό τοπίο της χώρας, το οποίο αποκάλεσε «βόθρο», η Νίκη Λυμπεράκη ζήτησε περισσότερες διευκρίνισεις για να τεκμηριώσει την άποψή του, προκαλώντας τον εκνευρισμό του.
Ο Νίκος Καρβέλας, σε αυστηρό ύφος τόνισε στη δημοσιογράφο πως δεν θα του υποδεικνύει πώς θα μιλάει, ενώ τόνισε πως η συζήτηση μαζί της είναι «λίγο απογοητευτική».
«Όταν το μέγιστο του ποσοστού των βουλευτών είναι αποδεδειγμένα μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια άνθρωποι οι οποίοι τσαλαπατάνε σε ακαθαρσίες και παίζουν με τις ακαθαρσίες και αναγεννώνται μέσα από τις ακαθαρσίες είναι λιγάκι αστείο τώρα να υποκρινόμαστε ότι οι βουλευτές… τι σημαίνει οι βουλευτής; ένας κακομοίρης επαγγελματίας είναι», σημείωσε στη συνέντευξή του ο Νίκος Καρβέλας, με τη Νίκη Λυμπεράκη να κάνει την παρέμβασή της και να σημειώνει πως δεν σημαίνει ότι πρέπει να ισοπεδώνουμε τα πάντα και να λέμε ότι η Βουλή είναι ένας βόθρος.
«Πιάνεσαι από μία λέξη. Δεν θα μου λες τι θα λέω. Με έφερες εδώ να πω αυτό που θέλω. Δεν σε ρώτησα εσένα, εσύ ρωτάς εμένα» ανέφερε ο Νίκος Καρβέλας, με τη Νίκη Λυμπεράκη να σημειώνει «να λες ό,τι θέλεις. Εγώ επιτρέπεται να λέω; Χωράει και η δική μου γνώμη; Κανονικά στους θεσμούς οφείλουμε σεβασμό. Το αν δεν στέλνουμε τους κατάλληλους ανθρώπους να το συζητήσουμε».
«Όταν ξεκίνησα να έρθω στην τηλεόραση, πίστευα ότι θα μιλήσω με έναν άνθρωπο ο οποίος δεν θα είναι όπως όλοι οι άλλοι. Δυστυχώς λες τα ίδια όπως όλοι οι άνθρωποι, οι οποίοι κιτρινίζουν την κουβέντα, πιανόμενοι από μία λέξη που είπα ότι η Βουλή είναι ένας βόθρος, ο οποίος βρωμάει και τον αισθάνονται 12 εκ. Έλληνες. Το τι λέω εγώ άσε να το κρίνει ο κόσμος. Εγώ εδώ ήρθα όχι για να μιλήσω με εσένα αλλά με τον κόσμο. Εσένα σε χρησιμοποιώ σαν μέσο. Δεν μπορείς να λες ότι είμαι απόλυτος» συνέχισε ο Νίκος Καρβέλας.
«Εγώ είμαι εδώ, αλλά μου απαγορεύεις να σου μιλήσω; Επιτρέπεται κάποιος άνθρωπος που κάθεται απέναντί σου να έχει γνώμη;» ρώτησε η Νίκη Λυμπεράκη.
«Με ειδοποίησαν πριν έρθω ότι οι άνθρωποι που πας να μπλέξεις, είναι δυστυχώς εκείνοι που έκαναν τη ζημιά σε αυτή τη χώρα. Πιθανόν να είσαι ένας εξ’ αυτών. Θα πρέπει να απολογηθείς στους ανθρώπους που βλέπουν και αύριο θα φροντίσεις να πεις ο άνθρωπος αυτός… Κατορθώνεις να χάνουμε μισή ώρα για το αν είπα ότι η Βουλή είναι εξ’ ολοκλήρου ένας βόθρος. Η συζήτηση μαζί σου είναι λίγο απογοητευτική για μένα» ανέφερε ο Νίκος Καρβέλας με τη Νίκη Λυμπεράκη να απαντά «θες να συνεχίσουμε ή να το κλείσουμε; Μπορούμε να πάρουμε ένα διάλειμμα και να το σκεφτείς».
«Μόλις τελειώσω, θα με ρωτάς»
Η ένταση ωστόσο ανάμεσα στον Νίκο Καρβέλα και τη Νίκη Λυμπεράκη δεν σταμάτησε εκεί. Όταν η δημοσιογράφος θέλησε να του υποβάλει μία ερώτηση για το βιβλίο του, εκείνος ενοχλήθηκε ξανά. «Να σε ρωτήσω κάτι;» του είπε η Νίκη Λυμπεράκη με εκείνον να τονίζει «όχι, να με ακούς, μόλις τελειώσω, θα με ρωτάς».
«Θα ήταν σαν να κάναμε TEDx, που βγαίνει κάποιος σε μία σκηνή και μιλά για τη ζωή του, τα έργα του κ.λ.π. ανάλογα με το θέμα. Θέλω να ρωτάω και εγώ» του είπε από την πλευρά της η δημοσιογράφος, με τον Νίκο Καρβέλα να σημειώνει πως «είναι σαν πράξη αυτοικανοποίησης, συνεύρεσης. Θες να συνευρεθούμε». «Θέλω να σε ρωτώ κιόλας γιατί εσύ είσαι χειμαρρώδης και πρέπει να σε παρακολουθούμε» συμπλήρωσε από την πλευρά της η Νίκη Λυμπεράκη.
«Ταξικό μίσος»
«Δεν με ενδιέφερε ποτέ τι θα αφήσω πίσω μου. Ό,τι κάνει κάθε άνθρωπος το κάνει επειδή αυτό τον διατάζει ο εγκέφαλός του να κάνει. Είμαι έρμαιο αυτού του πολυοργάνου. Από μικρό παιδί με έκανε ό,τι ήθελε. Τώρα θα αισθανθείς ηδονή γράφοντας ποίηση. Εγώ σιχαίνομαι την ποίηση», είπε σε άλλο σημείο της τηλεοπτικής του συνέντευξης ο συνθέτης Νίκος Καρβέλας.
«Μέναμε στον Πειραιά όταν ήμουν πιτσιρικάς και δεν είχαμε λεφτά. Θυμάμαι ότι ήμασταν φτωχοί. Επισκέφτηκα το σπίτι ενός θείου μου στο Παλαιό Φάληρο. Νόμιζα ότι ο κόσμος είναι τα Ταμπούρια. Μια πάρα πολύ άσχημη οπτικά περιοχή. Ξαφνικά με πήγαν σε μια βίλα στο Παλαιό Φάληρο και θυμάμαι να έχω πλακώσει στο ξύλο μια ξαδελφούλα μου που έμενε σε αυτό στο σπίτι. Όταν με ρώτησαν γιατί, είπα γιατί θέλω κι εγώ να έχω. Βγήκε αυθόρμητα ταξικό μίσος. Στα 5 μου. Ήθελα κι εγώ να έχω τέτοιο σπίτι. Αισθάνομαι την τύχη για το χάρισμα που έχω στη μουσική, χωρίς να έχω χύσει ιδρώτα για να τη διδαχτώ. Διαβάζοντας νομίζω τα βιβλία που έχω διαβάσει, νομίζω ότι πρέπει να έχω μια βλάβη στον δεξί κροταφικό λοβό και δεν μπορώ να καταλάβω τα σύμβολα. Τα τραγούδια δεν τα γράφω. Τα παίζω. Το αν αρκεί η χαρισματικότητα ή δεν αρκεί δεν το αποφασίζω εγώ, το αποφασίζει ο εγκέφαλος. Ο πόνος για την κατάκτηση ονομάζεται ηδονιστική αποφόρτιση. Ο μύθος γύρω από τη μόρφωση και τους διανοούμενους είναι μια φούσκα. Αυτοί οι άνθρωποι που διαβάζουν και διαβάζουν είναι παπαγάλοι. Ο μύθος γύρω από τους μορφωμένους πρέπει να καταπέσει».
Με πληροφορίες από in.gr
Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE