«Η Ουκρανία αξίζει όλη την υποστήριξη, όλες οι καρδιές χτυπούν σαν μία» σχολιάζουν Φον Ντερ Λάιεν και Μπέρμποκ μετά την έγκριση της βοήθειας από τις ΗΠΑ

FILE PHOTO: Ukraine’s President Volodymyr Zelensky and President of the European Commission Ursula von der Leyen arrive for a joint meeting with the media near the St. Sophia Cathedral in Kyiv, Ukraine, 09 May 2023. EPA, STEPAN FRANKO




Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν χαιρέτισε σήμερα το βράδυ την υπερψήφιση – μετά από μήνες τριβών – του νομοσχεδίου από την αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων για νέα βοήθεια στην Ουκρανία.

“Η Ουκρανία αξίζει όλη την υποστήριξη που μπορεί να λάβει ενάντια στη Ρωσία. Τώρα, ζητάμε από τη Γερουσία των ΗΠΑ να ψηφίσει το συντομότερο δυνατό (σ.σ. το νομοσχέδιο) καθώς διακυβεύονται ανθρώπινες ζωές.

Οι διατλαντικοί σύμμαχοι είναι ενωμένοι για την υποστήριξη της ελευθερίας και της δημοκρατίας”, τόνισε με ανάρτησή της στο Χ.

Η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών

Αντιδρώντας στη ψήφιση από την αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων υπέρ ενός νέου πακέτου αμερικανικής βοήθειας στην Ουκρανία, η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ έκανε λόγο για μια «ημέρα εμπιστοσύνης στην Ουκρανία και στην ασφάλεια της Ευρώπης».

«Ένα μεγάλο εμπόδιο για την αμερικανική βοήθεια προς την Ουκρανία ξεπεράστηκε», τόνισε σε ανάρτησή της αργά σήμερα η επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας. «Οι καρδιές των πιο σημαντικών υποστηρικτών της Ουκρανίας χτυπούν σαν μία».

Οι ΗΠΑ και η Ευρώπη στέκονται μαζί στην πλευρά της ελευθερίας και ενάντια στον «πόλεμο του τρόμου» του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, σημείωσε.

Με πληροφορίες μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η Αμερική έβγαλε τη θηλειά από τον λαιμό της Ουκρανίας: Εγκρίθηκε από τη Βουλή των ΗΠΑ το πακέτο των 60 δισ. δολαρίων, παράλληλα με κονδύλια για Ισραήλ και Ταϊβάν

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: